Recomandare ceas. Omega sau Perrelet?

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
bazeuss

Re: Recomandare ceas. Omega sau Perrelet?

Mesaj de bazeuss »

La banii astia se poate lua si noul Seiko automatic cronograf Ananta 100 % in house :!: :idea:
Desi se poate sa fie mai scump ! :( iar in 2000 eur sa se incadreze numai automaticul simplu !
http://www.seikowatches.com/baselworld/ ... nanta.html

Dar de se vrea elvetian atunci Omega este forma perfecta !
Zar

Mesaj de Zar »

1. Un mecanism (in cazul de fata ETA) care se regaseste la mai multe marci chiar si modificat/imbunatatit, inclusiv in cadrul grupului Swatch, personal nu il consider ''in-house''. Nu ar fi corect pt. ca nu e concept propriu al firmei care il foloseste.
2. La Omega, ETA 2892-baza are singura modificare (Co-Ax.) mai deosebita si care tehnic merita atentia.
3. Alta sugestie : Longines - HydroConquest.
4. Vezi daca ii place ceva de la Mido.
5. Sunt multe optiuni foarte bune in 2000 E dar probabil nu indeplinesc toate cerintele...
6. Nici unul nu merita acesti bani la dealer autorizat. :!:
7. Pt. mine e clar ce as lua in acest buget : Citizen - Chronomaster.
AR1070-56E
Hayabusa

Mesaj de Hayabusa »

bazeuss scrie:La banii astia se poate lua si noul Seiko automatic cronograf Ananta 100 % in house :!: :idea:
Desi se poate sa fie mai scump ! :( iar in 2000 eur sa se incadreze numai automaticul simplu !
http://www.seikowatches.com/baselworld/ ... nanta.html

Dar de se vrea elvetian atunci Omega este forma perfecta !
Asta am vrut sa zic si eu, un Seiko cred ca se incadreaza in suma
bograd

Mesaj de bograd »

Strict intre cele doua as alege Railmasterul (cu bratara metalica). Clasic si elegant.
Eu personal as mai strange bani pentru un Speedmaster Professional 3570.50

Imagine
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

1. Omega, cu siguranta.
2. Daca se poate achizitiona din alta parte decat de la un dealer, pretul poate sa scada cu pina la 50%.
3. De cautat variante de ceasuri in house NOS (cam greu de gasit la 40-42 mm).
4. Multele restrictii (42 mm, negru, romane, in house, automatic, 2000 etc.) limiteaza drastic oferta si optiunea.
5. Un Speedmaster 1750.032 cu Omega 1140 (based ETA, dar modificat bine) este o optiune buna (este sub 2000, este negru, parca au si o varianta de 40mm, nu are cifre arabe, doar indecsi, automatic, firma etc.)
6. Varianta nemteasca: Schaumburg ELLOMATIC PHASE DE LUNE No 01 (40mm, carcasa stil Daniel Roth - cui in place! - automatic, complicatii - calendar anual & moon phase, cifre romane, au si varianta pe negru, mecanism ETA 2884-2cu Modul Dubois-Depraz DD 9000, Power reserve 48 h, precizie COSC (nu este COSC) de +/- 2 sec/ zi, 51 Jewels, f = 28800 A/h, safir fata/ spate, cadran guiloche, curea bufalo de vis ... etc ... Ar fi o optiune la 1250 Euro ... parerea mea ...
http://www.ceasuri-germane.ro/ceasuri-6 ... No_01.html
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
nasti

Mesaj de nasti »

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Intre timp, baiatul meu a mai micsorat standardele. Nu-si mai doreste neaparat elvetian, poate fi, de exemplu si german. Nu ii plac insa cele japoneze, rusesti etc. In privinta diametrului, sa fie intre 39 si 43 mm. Cadran negru, cifre arabe sau deloc (nu ar dori romane). Insista insa pe mecanism in-house. Ce parere ati avea de Eterna Vaughan? S-ar putea gasi in acesti bani, sau eventual un pic mai mult, in jur de 2500 E, un Zenith? Alte sugestii germane? Nomos-ul pare o solutie foarte eleganta si interesanta, nu stiu insa ce precizie are mecanismul lor, zeta, plus ca diametrul e destul de mic - 38,3.
bograd

Mesaj de bograd »

Vaughan-ul e undeva pe la 5000 eur
grig

Mesaj de grig »

Sunt doar trei manufacturi germane cu mecanisme in-house. Insa celelalte doua, Glashutte Original si A. Lange & sohne, depasesc mult bugetul alocat.

PS: eu personal nu consider ca a alege un ceas german "in-house" in locul unui elvetian inseamna o coborire a standardelor.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
nasti

Mesaj de nasti »

Nu am vrut sa spun ca standardele scad orientandu-ma si catre ceasuri Made in Germany (implicand faptul ca cele germane ar fi sub cele elvetiene) ci doar ca am scazut standardele largind aria de selectie care nu se mai reduce la o singura tara, Elvetia.
Zar

Mesaj de Zar »

Informativ : Orice ai alege dintre germane, nici unul nu se ridica la nivelul lui Omega Co-Ax. (cal. 2500). :wink:
AR1070-56E
grig

Mesaj de grig »

Imi permit sa postez o alta recomandare (singura "abatere" de la cerintele mentionate e ca nu e nou, insa rating-ul seller-ului si garantia oferita compenseaza aceasta):

http://cgi.ebay.de/Glashuette-Original- ... 1e58e26dc5
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
bazeuss

Mesaj de bazeuss »

grig scrie:Imi permit sa postez o alta recomandare (singura "abatere" de la cerintele mentionate e ca nu e nou, insa rating-ul seller-ului si garantia oferita compenseaza aceasta):

http://cgi.ebay.de/Glashuette-Original- ... 1e58e26dc5
DAAAA !
Super ceas si extra design aviator pentru cadran !
anutian

Mesaj de anutian »

Ce zici de Longines Master Collection Moon Phases?
Personal daca as avea acum 2000 Euro nu as mai ezita si mi-as face de Mos Craciun cel mai frumos cadou
Nici Perreletul nu arata rau si ca design il prefer in dauna Omega
Sint nou venit in comunitatea watch fanilor , desi le rumeg de vreo 2 ani dar abia de putin timp am inceput sa tratez mai serios acest subiect
Succes si sa ne spui si noua la ce te-ai hotarit
anutian

Mesaj de anutian »

Ce zici de Longines Master Collection Moon Phases?
Personal daca as avea acum 2000 Euro nu as mai ezita si mi-as face de Mos Craciun cel mai frumos cadou
Nici Perreletul nu arata rau si ca design il prefer in dauna Omega
Sint nou venit in comunitatea watch fanilor , desi le rumeg de vreo 2 ani dar abia de putin timp am inceput sa tratez mai serios acest subiect
Succes si sa ne spui si noua la ce te-ai hotarit
Razvee

Mesaj de Razvee »

Salut tuturor si multumesc pentru raspunsuri. Sunt baiatul lui "nasti", cel direct interesat de ceas, tocmai mi-am facut cont pe ceasornicar.ro, site pe care de mai bine de doi ani il urmaresc cu placere.

In privinta ceasurilor, am amanat decizia pentru vara (in speranta ca, cine stie, poate pana atunci voi reusi sa mai strang un pic peste suma stabilita initial). Deocamdata pe shortlist am 3 modele de ceasuri, toate destul de apropiate ca pret si care ar intra in bugetul meu de 2500 de euro:
Omega Aqua Terra (calibrul 8500):
http://www.prestigetime.com/item/Omega/ ... 6.001.html,
Nomos Tangomat
http://www.ceasuri-germane.ro/ceasuri-8 ... ._604.html
Zenith Elite, cu secundar central:
http://www.prestigetime.com/item/Zenith ... .C490.html

Dupa cate stiu, toate acestea trei au mecanism propriu, in-house, conditie la care eu ma incapatanez sa tin. M-ar incanta de asemenea si un glashutte senator, dar nou costa ceva mai mult decat celelalte trei. Asadar, astept comparatii si sugestii din partea voastra privind fiabilitatea mecanismelor acestor ceasuri, avand in vedere ca din punct de vedere estetic toate imi sunt pe plac. Momentan, dat fiind ca si 8500 si calibrul Zeta de la Nomos sunt destul de noi, as fi inclinat catre Zenith sau un Glashutte pre-owned. Va rog insa sa-mi dati o mana de ajutor sa ma hotarasc.
Scrie răspuns