ceasuri furate/pierdute

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
augustin01

Re: ceasuri furate/pierdute

Mesaj de augustin01 »

Anul trecut am cumparat un ceas din Canada, ceasul costa $1200, expeditorul l-a trimis prin FEDEX cu valoarea declarata de $100 ptr a nu plati taxe in RO. Am primit awb ptr a-l putea urmari online. Dupa 2 zile ceasul figura in vama germana (foarte curios )... si am asteptat 3 saptamani sa tot apara, multe sesizari din partea mea si a vanzatorului. Dupa 3 saptamani primesc raspuns de la fedex: pachetul a fost gasit si urmeaza a fi livrat la domiciliul meu. A doua zi am primit pachetul, dar cand l-am desfacut STUPOARE :shock: ceasul nu era, decat cutia si manualul. Din fericire ptr mine am primit refund de la vanzator (il platisem prin paypal), din nefericire ptr el, a recuperat doar suma declarata. Ceasul a fost furat in vama germana!

Acum sunt in ipostaza vanzatorului care trebuie sa trimita un ceas in UE, am sunat la ups, dhl, cargus.. nici o firma de curierat nu poate sa preia un ceas a carei valoare depaseste $500, ceasul meu avand valoarea x12. Daca cineva cunoaste o modalitate de a trimite ceasul cu asigurare de minim 4000 euro, as fi fericit sa o aflu. Multumesc
succes
bograd

Mesaj de bograd »

Cu posta romana ai incercat?
augustin01

Mesaj de augustin01 »

:D nici nu vor sa auda
succes
cetateanpoznas

Mesaj de cetateanpoznas »

recomand fedex si atat , nu veti gasi pe nimeni sa va asigure coletul pentru suma mentionata , apelati la cel mai sigur si cam atat puteti face ..parerea mea
Nu exista certitudini , doar oportunitati
augustin01

Mesaj de augustin01 »

Nu am reusit sa iau legatura astazi cu ei. Aveti idee daca accepta sa-mi asigure ceasul la acea valoare? tocmai am povestit cum mi-au pierdut ceasul cei de la fedex.
succes
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Chestia este curioasa, in sensul ca posta germana nu avea de unde sa stie ce ceas aveti dvs...ca el valoreaza 1200$ si nu 100 cat scria pe colet. Iar ceasuri de 100$ se trimit cu sutele.
Oricum, am patit-o si eu :(( pe 10.12 am cumparat un poljot aviator din germanica, am platit pein WE pentru nemtii in lenea lor nu prea vor sa auda de paypal, iar transferul bancar are comision de 50eur.. nici pana in ziua de azi nu a ajuns. Jos palaria pentru vanzator, am comunicat cu el mult, a facut plangere la posta germana si mi-a ytrimis prin fax si mie chitanta de trimitere si plangerea. Pana acum cred ca mi-a trimis vreo 6 fax-uri. AM mers si eu la posta noastra si raspunsul a fost: ceasul a fost trimis ca si scrisoare deci nu avem cum sa o urmarim...aleluia ceas. Vanzatorl a primit acelasi raspuns de la posta lor: posta romana nu investigheaza obiectele trimise ca si scrisoare.
Se poate sa se fi ratacit prin posta in dec. cu febra cadourilor si nimeni sa nu il mai bage in seama sau se poate sa se fi furat...

Paguba totusi nu e totala intrucat vanzatorul s-s oferit sa imi dea jumate din bani inapoi...

Mda...

Augustin vezi ca si cargusul are coletarie internationala...
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
cetateanpoznas

Mesaj de cetateanpoznas »

nu o sa va asigure nimic , si eu am avut intentia sa trimit colet cu valoare declarata 5000$ si nu au vrut sa asigure nimic din valoarea asta , mi-au zis doar ceva de genu : nu va faceti griji coletul ajunge sigur . Am abandonat ideea si a ramas sa mai "rumeg" replica frumoasei domnisoare de la Fedex..
Nu exista certitudini , doar oportunitati
User
Membru Special

Mesaj de User »

n-am cautat, dar trebuie sa existe firme de asigurare care sa asigure coletul peste valoarea maxima admisa de dhl/fedex/ups/etc.
Imagine
augustin01

Mesaj de augustin01 »

Toti mi-au spus ca legea in vigoare nu le permite sa accepte ceasuri a carei valoare depaseste $500, implicit asigurarea nu este mai mare de $500. Cu fedex am avut o experienta proasta si nu-i mai am la inima. Ramane varianta DHL cu expediere rapia ( o zi lucratoare) dar fara asigurare.. aveam client la ceas pe ebay dar nu-mi arde sa experimentez trimisul ceasului fara asigurare. Romania tara a 3-a
succes
bograd

Mesaj de bograd »

Ma gandesc ca pe undeva se protejeaza si ei. Un angajat inteles cu cel care trimite, asigura unceas ieftin pentru o suma mare, dupa care angajatul "pierde" coletul si expeditorul face un profit frumusel.

Suntem cam off-topic. Poate ar trebui mutate ultimele posturi intr-un topic nou.
augustin01

Mesaj de augustin01 »

Asta deja este fabulatie :) nu te supara
succes
bograd

Mesaj de bograd »

Nu ma supar, discutam doar :)
Romanul este inventiv asa ca scenariul mi se pare plauzibil.
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Curierul va plati paguba..nu firma. Deci nu cred ca se baga cineva la asa ceva :wink:
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
bograd

Mesaj de bograd »

Probabil, nu stiu.
Nu vad ce alt motiv ar avea o firma de curierat sa nu accepte asigurari pentru sume mari. In fond fac acelasi lucru, dar incaseaza mult mai mult.
grig

Mesaj de grig »

Eu am trimis cu posta romana un ceas, asigurat la valoarea de 650 euro (2600 ron, la acel moment). Oficianta nu a comentat, a cautat doar in niste tabele, a cerut parerea sefului de tura (era prima data, spunea ea, cind cineva cere acest lucru, in 4 ani de cind lucra acolo), dar nu am fost refuzat.
E drept ca 650 euro nu-s 5000.... :)
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Scrie răspuns