Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Claudiu
Forum Owner

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de Claudiu »

:wink: Ideea este ca incercam cu totii sa ajutam cit de cit pe cei care nu au cunostinte,macar sa nu se insele prea tare!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
iris69

Mesaj de iris69 »

Va salut cu respect.Numele meu este Irinel si dupa cum bine ati observat sunt nou pe acest forum.
V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta in urmatoarea problema:am un ceas Festina Classic 6734 calibrul mecanismului MIYOTA 9U13.Stiu ca este vorba de un ceas modest dar tin mult la el si am reusit sa-i rup cheita(remontorul) :oops: Am sanse sa gasesc undeva aceasta piesa?
Va multumesc.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ax remontoar este,cum sa nu! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
iris69

Mesaj de iris69 »

Va multumesc frumos pentru raspuns.Am fost astazi la un ceasornicar si mi-a promis ca se rezolva.este normal ca geamul inlocuit sa fie lipit cu superglue si sa-mi cada dupa 3 zile.Nu exista alta metoda de lipire a geamului?Am avut aceasta experienta neplacuta cu un baiat ceasornicar si de aceea eram cam reticent sa consult un alt ceasornicar.Stima.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cristalul nu se lipeste bcu Superglue! :evil:
Daca ceasul nu a fost prevazut cu garnitura la cristal-ceea ce este frecvent la Festina-acesta se lipeste cu o solutie care polimerizeaza la ultraviolete.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
iris69

Mesaj de iris69 »

Va multumesc frumos pentru precizari.Se vede faptul ca am de-a face cu un profesionist.
V-as ruga frumos sa-mi spuneti daca pot gasi un mecanism nou pentru Festina Classic 6734 calibrul mecanismului MIYOTA 9U13,si la ce pret?Am inteles ca sunt baieti care se ocupa cu asa ceva.
Va multumesc.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Da se gaseste 9U13.
detalii via PM.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
iris69

Mesaj de iris69 »

Cu respect va anunt ca nu am nimic pe PM.
O sa verific maine din nou.
O seara buna.Stima.
OldUSSR

Mesaj de OldUSSR »

iris69 scrie:Cu respect va anunt ca nu am nimic pe PM.
O sa verific maine din nou.
O seara buna.Stima.
Nu ati inteles mesajul precedent!
Discutiile vor continua via mesaj privat.
Scrietii dumneavoastra domnului Claudiu...
"Daca omul nu se considera mereu inauntrul lui un student, cu multe de invatat, atunci este o problema!"

Imagine
iris69

Mesaj de iris69 »

Am inteles.Multumesc pentru clarificari,si imi cer scuze pentru neintelegerea mea legata de termenii de folosire a forumului.
Stima.
nmbcatega

Mesaj de nmbcatega »

Care ar fii precizia acceptata ca fiind una buna, pt ceasurile de masa sau de perete?
Ex: mecanism german junghans cca 1930 -1;2min/day ?!!
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
Iepurele de Martie

Mesaj de Iepurele de Martie »

Am si eu o intrebare, pentru oricine ma poate ajuta. Am achizitionat recent un ceas de mana Herma Calypso, de prin anii 1960-1970. Am facut prostia sa-l iau fara sa ma uit foarte atent la el (toti avem momentele noastre de eclipsa), iar o data ajuns acasa, cercetandu-l mai bine, am putut constata ca punctele care marcheaza minutele, din jurul cadranului, sunt pictate cam neglijent (nu sunt gravate), atat in ce priveste forma, cat si spatiile dintre ele, care sunt, uneori, inegale. Nu se poate spune acelasi lucru si despre numele marcii si despre mentiunea "Antichoc" din josul cadranului, care sunt pictate impecabil.

Asa stand lucrurile, nu stiu ce sa cred: este vorba despre un fals sau cineva a improspatat, numai, punctele sterse de vreme? Sau, poate, acestea nici nu existau la origine si au fost adaugate ulterior (am vazut destule ceasuri Herma fara puncte pentru minute)?

Imi pare rau ca nu pot pune poze, dar nu ma pricep deloc si nici nu dispun de aparatura necesara.

Astept pareri si raspunsuri din partea oricui este in masura sa mi le dea. Multumesc tuturor anticipat!

P.S.: Gata, mi-am dat seama de ce nu reuseam sa postez: eu scriam cu diacritice, iar forumul nu le accepta. Imi cer scuze pentru semnalele de alarma inutile de mai devreme.
Iepurele de Martie

POATE SA-MI RECOMANDE CINEVA UN CEASORNICAR BUN (DAR BUN!) DIN BUCURESTI, CARE SA-MI SPUNA CLAR DACA CEASUL E AUTENTIC SAU NU?!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Pentru nmbcatega.:

Precizia lor poate fi pina la 3-4 min/zi.

Pentru Iepurele de Martie

Bine ai venit pe Forum.
Nevazind poze,pot doar sa-mi dau cu parerea:probabil ceasul este ok,cadranul original,dar au fost corectate marcajele de pe margini.
Te rog nu mai scrie cu MAJUSCULE! Se presupune ca doresti sa urli la ceilalti!Ceea ce nu este frumos.
Detalii despre cum se posteaza poze ai aici
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=5&t=9236
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=5&t=2516
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Iepurele de Martie

Multumesc mult pentru raspuns! De acord, nu voi mai scrie cu majuscule, dar tin sa precizez ca nu am vrut deloc sa "urlu" la ceilalti, eram doar exasperat de posibilitatea de ma fi inselat cu ceasul, din cauza propriei mele prostii. "Urlam" la mine, nu la altii. :D

Oricum, reiau intrebarea, pentru oricine imi poate raspunde (de data asta cu minuscule :D ): poate sa-mi recomande cineva un ceasornicar cu adevarat bun in Bucuresti, care sa-mi examineze ceasul?
Scrie răspuns