Imi voi permite sa raspund la primele 2 intrebari, iar la a treia asteptam o parere mai avizata.
1.Ce inseamna vintage watch,genuine watch si pre-owned?
Vintage watch tradus inseamna cam "ceas de epoca", dar sensul acestei expresii a fost, este si va fi supus multor analize. Pentru mine si pentru multi altii "vintage watch" este un ceas mai vechi, care nu se mai fabrica in acea varianta.
Genuine watch se traduce indeobste prin ceas "original" (bineinteles nu in sensul strict al cuvantului, care inseamna inovator), ci in sensul impamantenit al cuvantului, acela de "veritabil".
Pre-owned se traduce prin "pre-detinut", "pre-avut in posesie" si se asimileaza oricarui ceas care a avut un posesor (altul inafara de fabrica ce l-a produs si magazinul ce l-a vandut prima data). La noi se mai spune si "second hand", dar denumirea mi se pare prea barbara referitor la un ceas.
2.Exista vreo diferenta intre ele si ceasurile originale(finisari,fiabilitate)?
Faptul ca un ceas este vintage sau pre-owned nu se refera la originalitatea lui (in sensul de veritabilitate) ci mai degraba la o plasare a lui in timp si spatiu.
Genuine watch inseamna ceas original (veritabil).
Fiabilitate ? La acest subiect e asa de mult de scris incat ma dor mainile doar cand ma gandesc
Era mai grea intrebarea "
Ce inseamna NOS?", dar la aceasta intrebare avem o dezbatere
aici
Atat m-am priceput