Omega cu intoarcere la 8 zile,probabil folosit la un bord de barca sau altceva,8,35cm.diametru,dupa serie 1929,totul original,stare exceptionala.Enjoy!!!
foarte frumos. intr-o stare exceptionala as zice. dupa carcasa in care e bagat as zice ca e intr-adevar un ceas folosit pe nava. scotocind nitel cu goagalu' gasii ceva asemanator, cred ca e intr-a opta poza http://omega.watchprosite.com/show-nblo ... ti-363917/
Superb ceas de bord acest Omega...de altfel ca orice ceas scos de domnia voastra din dulap.
Merge ... zic eu numai cu o barca de lemn (nu de fibra !) cu bord din furnir de cires...fluviala sau marina.
Motorul barcii...pe benzina, italian , 50~300 CP... ?
Cine are asa barca la Monte Carlo... si-ar dorii acest ceas de bord. Pe Siret sau Prut...mai greu...zic eu. In Delta Dunarii...nu stiu daca sunt cunoscatori de asemenea ceasuri.
Foarte foarte tare ! Sa`mi trag ceasu ! Faci ce faci dom`le si ma tot lasi masca ... pe mine personal ! (restu nustiu) Teava ! Nu am cuvinte ! In primu rand piesa e extrem de rara - probabild e ordinul miilor doar iar starea lui raportata la vechime ...
E un ceas de bord (sau de perete in functie locul unde era instalat), folosit curent in marina si aviatia anilor `40 atat de catre nemti cat si de catre aliati.
E frumos pastrat si cred ca ar merita cautat un minutar pereche.
Cu ceasurile (cronometre navale) din link nu are (in afara producatorului si asemanarii geometriei mecanismului) nici o legatura.
Felicitari ptr. piesa.
superba piesa si conditia in care este pastrata...Nota : oare orarul nu se poate vopsi in aceeasi nuanta cu minutarul ?
P.S. ... pe bune ca dak asa avea asa ceva mi l-as monta pe usa dulapului din dormitor !