O piramida interesanta
Re: O piramida interesanta
Sa nu uit, langa Omega sau Rolex cred ca ar merita din plin sa stea Seiko (GS). Parerea mea
Da este hilar ca au ales sellita dar din cate am inteles exista o "concurenta" murdara si inutila si Eterna nu primeste cand,cat si cum vrea Eta.
Swatch au o oarecare temere deoarece cu modificari (minore) Eterna ar vrea sa clameze Eta ca fiind in house.
Am citit(cred ca pe Europastar ,sper sa imi amintesc bine) ca Hayek a fost intrebat daca doreste Eterna (intrebarea a inceput cu Porsche) in grup.
A spus nu si da pentru ambele.
A mai fost intrebat si despre Breitling( cu o alta ocazie fara legatura insa cu acest caz)
Eu banuiesc ca Eterna la Swatch inseamna Eta in house si implicit posibilitatea ca ceilalti din grup sa piarda "indreptatirea" utilizarii eta ,desigur acest lucru in doar in ochii pasionatilor "subiectivi" ,cumparatorii obiectivi cumpara oricum Casio ori orice altceva fara alte ganduri in afara celor legate de bani
.
Fara Eterna Swatch ramane un colos care poate vinde oricand,oricat si oricui fara teama ca cineva din propria ograda va fura "exclusivitatea"(repet exclusivitate pentru imagine )
Swatch are prin urmare Eta in house,cu Eterna in grup ar pierde aceasta exclusivitate(imagine+subiectivism)
Seiko merita din plin prezenta in top,mai mult Seiko acopera aproape tot(retineti carcotasilor aproape tot) ce ofera gigantul Swatch si prin urmare sunt greu de incadrat in acest "top"
Dupa mine(retineti este parerea mea umila) cred ca Seiko ar avea un loc pe toate treptele asa cum are si Swatch prin componentele sale.
Swatch au o oarecare temere deoarece cu modificari (minore) Eterna ar vrea sa clameze Eta ca fiind in house.
Am citit(cred ca pe Europastar ,sper sa imi amintesc bine) ca Hayek a fost intrebat daca doreste Eterna (intrebarea a inceput cu Porsche) in grup.
A spus nu si da pentru ambele.
A mai fost intrebat si despre Breitling( cu o alta ocazie fara legatura insa cu acest caz)
Eu banuiesc ca Eterna la Swatch inseamna Eta in house si implicit posibilitatea ca ceilalti din grup sa piarda "indreptatirea" utilizarii eta ,desigur acest lucru in doar in ochii pasionatilor "subiectivi" ,cumparatorii obiectivi cumpara oricum Casio ori orice altceva fara alte ganduri in afara celor legate de bani
Fara Eterna Swatch ramane un colos care poate vinde oricand,oricat si oricui fara teama ca cineva din propria ograda va fura "exclusivitatea"(repet exclusivitate pentru imagine )
Swatch are prin urmare Eta in house,cu Eterna in grup ar pierde aceasta exclusivitate(imagine+subiectivism)
Seiko merita din plin prezenta in top,mai mult Seiko acopera aproape tot(retineti carcotasilor aproape tot) ce ofera gigantul Swatch si prin urmare sunt greu de incadrat in acest "top"
Dupa mine(retineti este parerea mea umila) cred ca Seiko ar avea un loc pe toate treptele asa cum are si Swatch prin componentele sale.
Sincer mi-as dori mult (dar mult) ca ETA sa nu mai vanda nimanui!
Sa vedem si noi cine are cojones pentru mecanisme originale, ca de 7750 la pret de JLC m-am cam saturat!
Sa vedem si noi cine are cojones pentru mecanisme originale, ca de 7750 la pret de JLC m-am cam saturat!
- ndreutherpia
Eu nu as pune piesele de la Bulgari, de la egal la egal cu Omega si poate nici Rolexul pe prima treapta. Aici depinde de gustul fiecaruia 
Mi se pare putin comerciala piramida aceasta, dar in mare sunt de acord cu ea
In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe.
Dincolo de emotiile, frumusetea si istoria cazuta peste el, pana si un ceas stricat arata ora exacta de doua ori pe zi.
Dincolo de emotiile, frumusetea si istoria cazuta peste el, pana si un ceas stricat arata ora exacta de doua ori pe zi.
Longines nu prinde topul si e vina Swatch,au incercat sa faca schimbari incepand cu linia Heritage dar este insuficient ce au realizat.Scoupi scrie:Off-topic: stie cineva cam in ce regiune se incadreaza JLC sau Patek ca cifre de vanzari comparativ cu Omega sau Rolex?Lucian Marcu scrie:Ierarhia este intocmita cred pe baza cifrelor de vanzari.
La vintage cred ca ar trebui facuta o cu totul alta lista, intradevar cele din topul listei ar ramane si in topul listei vintage, dar de exemplu Longines cred ca ar merita sa stea langa Omega, Girard Peregaux desi a avut destule inovatii este considerat printre colectionari ( din ce am observat eu) in segmentul basic sau chiar pseudo-luxury. Movado la fel ar trebui sa fie mai sus de basic si asa mai departe.
Interesant ca ambele liste au ocolit producatorii germani, care au si ei ceva producatori situati foarte sus
Longines este in zona Mido care la preturi fac praf din pacate Longines oferind calitate fara numele "mai cunoscut" al celui amintit.
Foarte aproape este si Hamilton dar ei au tinta SUA din pricina trecutului.
Movado este foarte departe de ce a fost si variatiile pe tema Museum(toate Eta) sunt obositoare deja,e pacat deoarece au fost alaturi de Zenith utilizatorii intiali El Primero ,raman memorabile calibrele auto si nu in ultimul rand superbul chrono(aici amintesc si de un alt Chrono curajos ,Multicenter Mido)
Movado este si el un nume ilustru in umbra Ebel si impreuna cu acesta in umbra Concord(asta se schimba insa)
Girard Perregaux este o alta mancare de peste,pe nedrept in semiumbra ,eu il vad sus .
Din pacate GP sta prost la capitolul marketing si probabil asta si doresc,un numar prea mare de unitati vandute poate face rau pe termen lung.
GP este unul dintre cei putini care au continuitate si au reusit asta vanzand cumparatorilor "subiectivi"
La incasari atat Patek cat si JLC stau destul de prost fata de Omega si Rolex(cred eu)
Vorbim ,din nou, despre producatori care produc mai putin dar mai bine ,au mai putini angajati si traiesc probabil mai bine si mai sigur.
Segmentul "exclusive" este prin urmare ocupat si e teribil de greu sa mai gasesti un loc acolo.
Au incercat unii(Roger Dubuis cu scandalul poincon de Geneve) si au fost "trantiti" de ilustrul Patek (care a renuntat la marca lansand cu mult orgoliu Poincon Patek(oare a fost chiar inutil cum au zbierat carcotasii?).
A pierdut in principal municipalitatea Geneva
Omega si Rolex nu vor sa fie Patek ori JLC,Rolex vrea sa fie uneori Omega(vor trecutul lor) iar Omega vrea cu siguranta sa fie Rolex(si asta cam tot timpul dupa deceniul 7)
Buna observatie.ndreutherpia scrie:Eu nu as pune piesele de la Bulgari, de la egal la egal cu Omega si poate nici Rolexul pe prima treapta. Aici depinde de gustul fiecaruia
Eu as pune pt cateva motive(realizari tehnice) Bulgari peste Omega si Rolex dar as face asta doar justificat si nu prin prisma vanzarilor si a prestigiului.
De ce peste ei din pricina realizarilor tehnice?De curand Bulgari a inglobat Gerald Genta(
http://watchinghorology.com/2010/02/bul ... erald.html
http://www.luxist.com/2010/01/25/bulgar ... fed-watch/
Din pacate Bulgari va atarna pe cadrane brandul propriu iar Gerald Genta si Roth vor fi prezente acolo doar secundar.
Se pare ca povestea Minerva(inghitita de Montblanc) se repeta
- ndreutherpia
@ Lucian Marcu:
Bine punctat. Chiar citisem un articol pe tema Minerva - Mont Blanc.
In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe.
Incerc "sa punctez bine"ndreutherpia scrie:@ Lucian Marcu:
Spre deosebire de altii eu cred ca sunt pasionat si citesc ,caut ,gasesc si am incercat mai tot timpul sa impartasesc nu cele gandite ci cele gasite ,descoperite.etc.
Din pacate audienta este maxima pentru minciuna (iar de acolo incepe scandal ) si ceasuri gen Stroumpelswaitzer,Bourgerunerwounder,Jean Parizier etc.
Asta cu Jean Parizier a fost suuuuper!
O gluma in ton in topicul cu ... glume!
O gluma in ton in topicul cu ... glume!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Aici mie mi se pare ca Bulgari triseaza un pic, sau a luat-o pe scurtatura dava vreti. Faptul ca au cumparat cele doua manufacturi nu mi se pare ca automat merita si respect pe piata orologera, din punct de vedere al unui pasionat, bineinteles.Lucian Marcu scrie: De ce peste ei din pricina realizarilor tehnice?De curand Bulgari a inglobat Gerald Genta(![]()
) si Daniel Roth
![]()
![]()
si asta este enorrrrrrrmmmmmm.
http://watchinghorology.com/2010/02/bul ... erald.html
Clar ,nu merita respect.Realizarile celor doi superbi raman insa .
Au trisat in nemernicia lor,pana la actul samavolnic nu spuneau chiar nimic.
Au bani insa
si asa e lumea de cand e banul.
Eu sunt scarbit de modul in care incetisor arunca la gunoi Gerald Genta si Daniel Roth si raman doar cu numele lor jalnic pe cadran.
Pacat,ai mare dreptate Bograd
Au trisat in nemernicia lor,pana la actul samavolnic nu spuneau chiar nimic.
Au bani insa
Eu sunt scarbit de modul in care incetisor arunca la gunoi Gerald Genta si Daniel Roth si raman doar cu numele lor jalnic pe cadran.
Pacat,ai mare dreptate Bograd
Banuiesc ca nu le-au vandut din vointa lor, au fost probabil obligati. Probabil ca alternativa ar fi fost falimentul. Dar stau si ma gandesc...ce ar fi fost daca isi suspendau activitatea, iar dupa o anumita perioada...2-5-20 de ani, ar fi renascut? Ar fi fost ceva. Asa, in mod sigur isi vor pierde identitatea.
Vezi A.Lange de exemplu. Au disparut 50 de ani, iar de cand au renascut...se bat direct pentru primul loc.
Vezi A.Lange de exemplu. Au disparut 50 de ani, iar de cand au renascut...se bat direct pentru primul loc.
Foarte interesant si ofertant topic. Cred ca in urma lui ne putem face o mai buna impresie despre modul in care se pozitioneaza companiile orologere si unde se afla ele de fapt. Cateva observatii succinte:
Desi am vazut pomenit & laudat adeseori El Primero (si pe buna dreptate!), nu imi e foarte clar locul Zenithului in acest top? In varful piramidei, pe treapta imediat inferioara?
GP este un nume respectabil, care tace si face. La fel si Ebel, jos palaria.
Nu au fost incluse in top celelalte doua manufacturi din Glasgutte, in afara de Lange - Nomos si GO. Cred ca ambele ar merita locuri de frunte.
In privinta Eterna, jos palaria pentru eforturile lor de inovatie recente. Mecanismul 3030, cel mai subtire automatic cu data mare la ora actuala, este o incantare (deja ma stiu vanzatoarele de la Kultho de cate ori am cerut sa vad pe viu minunatul Vaughan). Si 3500 este o bijuterie frumoasa, pentru cei pasionati de ceasuri cu armare manuala.
Alte nume pe care nu le-am zarit deloc, sau doar intr-o doara: Ulysse Nardin, Panerai... Acestea pe unde s-ar clasa? Dar companiile care au o istorie frumoasa in spate si au fost revitalizate recent - Favre Leuba, H Moser & Cie sau, ceva mai jos, Vulcain?
Desi am vazut pomenit & laudat adeseori El Primero (si pe buna dreptate!), nu imi e foarte clar locul Zenithului in acest top? In varful piramidei, pe treapta imediat inferioara?
GP este un nume respectabil, care tace si face. La fel si Ebel, jos palaria.
Nu au fost incluse in top celelalte doua manufacturi din Glasgutte, in afara de Lange - Nomos si GO. Cred ca ambele ar merita locuri de frunte.
In privinta Eterna, jos palaria pentru eforturile lor de inovatie recente. Mecanismul 3030, cel mai subtire automatic cu data mare la ora actuala, este o incantare (deja ma stiu vanzatoarele de la Kultho de cate ori am cerut sa vad pe viu minunatul Vaughan). Si 3500 este o bijuterie frumoasa, pentru cei pasionati de ceasuri cu armare manuala.
Alte nume pe care nu le-am zarit deloc, sau doar intr-o doara: Ulysse Nardin, Panerai... Acestea pe unde s-ar clasa? Dar companiile care au o istorie frumoasa in spate si au fost revitalizate recent - Favre Leuba, H Moser & Cie sau, ceva mai jos, Vulcain?
-
alin-stefan
Cel putin eu asa vad lucrurile: O piramida simplificata,la partea superioara a piramidei manufacturile cu mecanismele in hause de regula(Patek Philippe,Vacheron Constantin,Jaquet Droz,Jaeger Le Coultre,Girard Perregaux,Audemars Piguet,Rolex,Tag Heuer,Perrelet,Breguet, etc) si la partea inferioara toate celelalte branduri cu mecanisme ETA mai mult sau mai putin finisate(Longines,Tissot,Certina,Mido,Doxa si altele din Swatch) !
din tot ce am citit aici am ajuns la concluzia ca ierarhia din temporis este fff aproape de adevar dar chiar si ei au spus la sfarsit ca este perfectabila.................