Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
ella

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de ella »

stiam ca e ceva contrafacut cand l-am luat, dar pentru ca mi-a placut mult cum arata am riscat si.. tapa ca s-a stricat
Deci asa e cu ceasurile astea de duzina, dupa noroc.. ori merge ori se tot strica?! Hmm..
Am sa vad cat costa reparatia si daca e rezonabil pretzu mai risc o tura, ca poate poate... daca se mai strica iar in scurt timp, il pot pune in vitrina, ca decor.. :lol:

Cel Tellus e achizitie propie sau doar "la medic" ?
Cam la ce pret as putea gasi un ceas "glob" de calitate ? Veritabil sau nu.. nu am mofturi in domeniul acesta. Daca imi place mult un lucru chiar nu ma uit la ce scrie pe el, dar daca as avea de ales intre doua obiecte ce-mi plac la fel de mult, as prefera sa-l aleg pe cel de calitate mai buna.

p.s. mare pacat ca esti asa departe de Cluj.... :roll: am zarit candva ceva ceasornicarie prin centru.. sper sa fie "de calitate"...

mersi de raspunsul atat de rapid.

a! inca ceva... "arcul" acela de la rotita ce se misca repede, la cat am reusit sa vad eu, pare intreg. Ce ar putea avea totusi, de s-a oprit asa pur si simplu si nu mai vrea sa oscileze rotitza aceea, daca arcul nu e rupt? (i-am dat un impuls mic rotitzei cu un coltz de servetzel, dar a revenit ca o leguma la locu initial fara sa prinda elan.. am incercat si eu.. ca poate poate... Mai mult de atat nu am avut curajul sa fac, caci experienta din copilarie cand am desfacut un ceas desteptator bucatzele si n-am mai stiut sa-l fac la loc, mi-a ajuns.. :oops: )
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Tellus-ul este "la medic" :lol: ,dupa cum ai spus!
Iar la Cluj am sa vin marti si miercuri.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
ella

Mesaj de ella »

hmm.. cam cu cat imi repari bilutza "omega" ? :D
ai ceva ceasornicarie si prin cluj si eu nu stiu? :roll:
boris

Mesaj de boris »

Buna ziua,

Am cumparat un cronograf cu mecanism valjoux 7733.

Ceasul functioneaza satisfacator,dar nu reseteaza fix pe ora 12,are o deviatie de aproximativ 3 grade.
In plus,pe langa sunetul regulat al mecanismului,se aude si un zgomot ca de tabla lovita.

Este cazul sa merg la ceasornicar,sau il pot folosi asa pana cand voi hotari sa ii fac o revizie?Intreb din cauza zgomotului,ma gandesc ca ar putea fi un arc sau alta piesa care s-ar putea deteriora .

Piese de schimb pentru 7733 se gasesc usor?

Multumesc.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

ella scrie:hmm.. cam cu cat imi repari bilutza "omega" ? :D
ai ceva ceasornicarie si prin cluj si eu nu stiu? :roll:
Nu am ceasornicarie in Cluj.Am fost cu treaba acolo. :lol:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

boris scrie:Buna ziua,

Am cumparat un cronograf cu mecanism valjoux 7733.

Ceasul functioneaza satisfacator,dar nu reseteaza fix pe ora 12,are o deviatie de aproximativ 3 grade.
In plus,pe langa sunetul regulat al mecanismului,se aude si un zgomot ca de tabla lovita.

Este cazul sa merg la ceasornicar,sau il pot folosi asa pana cand voi hotari sa ii fac o revizie?Intreb din cauza zgomotului,ma gandesc ca ar putea fi un arc sau alta piesa care s-ar putea deteriora .

Piese de schimb pentru 7733 se gasesc usor?

Multumesc.

Poti merge sa-i faca o constatare la ceas.Daca il lasi sau nu,asta tu hotarasti.Dar nu ar trebui sa se auda zgomote,altele decit mersul si armarea ceasului.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
boris

Mesaj de boris »

Va multumesc pentru raspuns.
vagsoftware

Mesaj de vagsoftware »

Iepurele de Martie scrie:Este vorba de niste zgarieturi superficiale, uitasem sa precizez.
Orice fel de zgarieturi se elimina cu polish sau brushing in functie de decoratiune. Eu de pilda reconditionez carcase din otel si nu imi plac zgarieturile (ma scot din sarite mai ales daca ceasul este nou si l-am si cumparat de curand err!). Cel mai greu este brushingul pentru ca nu nimeresti intotdeauna granulatia exacta a carcasei in speta. Cel mai al dracu brushing este cel radial _\ | /_. Polishul e cel mai simplu, dar depinde foarte mult de maestria omului care il face. Partea naspa e ca otelurile foarte dure sunt foarte greu de polishat perfect. Otelurile moi sunt ideale pentru polish. Exista si polish profi cu ultrasunete. Eu folosesc paste si solutii si fel de fel de pasle si cateva instrumente si freze. Ca si experienta nu poti polisha indetic 2 carcase, totul este o combinatie de turatie, substante, uzura pasla si hand work. De pilda pentru ecuatia corecta la o carcasa ca sa iasa bec, desi ma asteptam sa obtin oglinda la 2500-3000 RPM mi-am dat seama ca otelul reactiona corect la 5500 RPM, am reusit-o doar cu freza, polizorul meu are 2800RPM max. Totul este relativ, ar fi bine sa nu pui ceasul cu spatele pe sticla, suprafete dure, daca are bratara din metal sa nu lovesti bratara de capacul ceasului ca il faci varza, sa nu-l zgarii in general. Putina prudenta, e mai greu sa indrepti decat sa previ!

BTW: Va rog mult pentru ca nu stiu la cine sa apelez, am cateva carcase de alama si vreau cromare sau aurire/argintare, nu stiu pe nimeni in Bucuresti. Are cineva un contact? PLS! Mentionez ca sunt curatate deja de crom sunt numai bune de cromare, nu am insa nici experienta si nici utilajele necesare. THX!
Omul si timpul nu au fost niciodata prieteni. Nici nu vor fi vreodata.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cromare,da.
Si aurire sau argintare,dar ornamentale!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Iepurele de Martie

Mesaj de Iepurele de Martie »

@ vagsoftware

Multumesc pentru precizari!
Thot

Mesaj de Thot »

Un ceasornicar bun/priceput in Braila stie cineva? :wink:
mihaela

Mesaj de mihaela »

Am un ces de buzunar DOXA care nu functioneaza. Seria de pe capac este 2274252. Nu functioneaza. Daca il misc putin incepe sa tacaneasca pentru cateva secunde. As vrea sa stiu cam cat valoreaza acest ceas si cu aproximatie cam cat ar costa repararea lui, inclusiv reconditionarea cadranului si a capacelor.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Nu te minti singur. Cel ce se minte pe sine si isi pleaca urechea la propriile sale minciuni, nu mai deosebeste adevarul nici in el, nici in jurul lui si nu mai are respect nici pentru sine nici pentru ceilalti.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

In stare buna nu stiu daca vei primi 70Euro pe el.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
eda2k

Mesaj de eda2k »

Buna ziua. Am citit undeva, ca pentru a scapa de cateva secunde in plus sau in minus, se poate pozitiona ceasul, automatic bineinteles, in 3 pozitii. Care sunt acestea, deoarece citind in engleza, nu am inteles exact. Era vorba de o pozitie in plan vertical ... coroana in sus ... si atunci scapai de cateva secunde ... sau ... hmmmm. Ceasul meu ia in plus cam 10 sec la 24/h, si vreau sa vad daca pot sa-l rezolv asa, prin pozitionare. De asemenea, am citit ca aceste pozitii pot dauna componentelor interioare. Da ... Nu ... ? Multumesc !
Zar

Mesaj de Zar »

Eu zic ca te amagesti, ce castigi pe o parte - pierzi pe alta la mecanice. Daca esti esti adeptul preciziei inalte iti sugerez un HEQ sau RC. :)
AR1070-56E
Scrie răspuns