Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Claudiu
Forum Owner

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de Claudiu »

In principiu un ceas mecanic are mersul cel mai bun in pozitia "cadran sus" si "cadran jos",deoarece frecarea la axul balans este minima,acesta sprijinindu-se doar pe virful axului.
In pozitie "coroana jos" sau "coroana sus",cit si "12" sus sau 6 sus,practic in toate celelalte pozitii frecarea la balans este mai mare impietind mersul ceasului-suprafata de frecare este pe toata suprafata axului balansului.
Ar trebui mai intai sa stabilesti mersul ceasului in fiecare pozitie,si abia apoi sa incerci sa compensezi prin pozitionarea ceasului precizia acestuia.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Iepurele de Martie

Mesaj de Iepurele de Martie »

Sunt de cativa ani in posesia unui ceas de buzunar Hebdomas. Din punct de vedere estetic, ceasul este impecabil: cadranul e intact, limbile sunt originale, carcasa nu este nici lovita, nici zgariata. Din punct de vedere mecanic, ceasul functioneaza.

Singurul lucru care nu-mi place la acest ceas este faptul ca, desi, pe marginea carcasei, in partea stanga a coronitei, exista un buton pentru reglarea orei, aceasta se face, de fapt, ca la ceasurile moderne, prin tragerea remontorului in sus, butonul amintit anterior nemaiputand fi folosit si fiind contopit, prin incalzire, cu cele doua elemente metalice triunghiulare, situate in stanga si in dreapta sa. In legatura cu acest aspect, am doua intrebari:

1. Mecanismul original al ceasului, tip Roskopf, a fost modificat, pentru ca ora sa poata fi reglata ca la ceasurile moderne, sau a fost inlocuit cu totul, cu un mecanism de tip mai nou?

2. In cazul in care mecanismul original nu a fost inlocuit, ci numai transformat, poate fi readus la starea lui initiala, astfel incat ora sa poata fi reglata prin apasarea butonului plasat in stanga remontorului?

Multumesc anticipat.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Trebuie vazut ceasul.
fa citeva poze si posteaza-le!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Eloi

Mesaj de Eloi »

Buna ziua,

Sper ca scriu la rubrica potrivita.
As dori sa gravez un ceas de mana Tissot.
Ma puteti indruma catre un magazin specializat pentru asa ceva?

Multumesc anticipat.
Eloi

Mesaj de Eloi »

Pentru ca nu pot sa editez mesajul de mai sus.... Am uitat sa spun ca sunt in Bucuresti.
Cautatul cu google nu a dat nici un rezultat satisfactor.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

In general gravarea o fac bijutierii.
Se da jos capacul,sau partea ce se doreste gravata,iar bijutierul face restul.
Ideea este ca gravarea sa nu se faca cu ceasul-mecanismul -in interior.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
raoulserban

Mesaj de raoulserban »

un coleg de serviciu are un ceas radio-controlled de perete(cu limbi) luat din germania care merge in timisoara dupa ora germaniei. m-a rugat sa-l ajut sa-i schimb fusul orar dar manuale ioc si in spate are doar 3 butoane in urmatoarea ordine. set, reset, wave. i-am dat un reset apoi cu set l-am pus la ora romaniei dar mie teama ca la noapte va trece pe fusul germaniei. ma puteti ajuta in vreun fel!
pe ceas nu este scrisa vreo marca sau producator.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

De obicei ceasurile de perete nu au setare de fus orar.
Singura varianta este sa multi orarul cu o ora inainte.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
CosminI

Mesaj de CosminI »

Salutare,
Sunt nou pe la voi si indraznesc sa va cer o parere referitoare la un ceas.
Ceasul se numeste CITIZEN Calibre 8700 Eco Drive BL 8000-03A si imi place foarte mult cum arata.
Nu ma pricep la ceasuri si avand in vedere pretul ceasului (in jur de 250-270 euro cred) care pentru mine este mare vreau sa stiu daca fac o alegere buna si ce parere au cunoscatorii despre acest ceas.
Referitor la apect nu cred ca am nevoie de pareri pentru ca gusturile nu se discuta si imi place foarte mult cum arata.
Vreau sa stiu parerea voastra referitoare la mecanism/functii etc.
Ma incanta functia Eco Drive si Perpetual Calendar dar nu stiu exact daca sunt si folositoare.

un link cu el ar fi:

http://www.citizenskyhawkreview.com/cit ... h-reviews/

Va multumesc anticipat.

P.S.: O problema ar mai fi ca nu stiu de unde sa il cumpar :). Nu vreau sa risc cu net-ul sa nu cumpar un fake sau ceva si prin magazine nu il gasesc.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Despre fuctia Eco-Drive s-a mai discutat.Este folositoare si avantajoasa in conditiile in care folosesti ceasul corect,adica periodic il lasi la incarcat,avind in vedere ca in majoritatea timpului sta sub haine.
Perpetual calendarul este deasemenea o functie interesanta,deoarece nu mai este nevoie la la 2 luni sa reglezi data manual.El stie exact in ce luna este,daca e scurta sau nu,daca este an bisect sau nu.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
CosminI

Mesaj de CosminI »

Am notat...ce inseamna periodic?
Calendarul da si mie imi place functia asta, dar din pdvd "tehnic" ceasul isi merita banii?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Periodic inseamna la aprox o luna,sau mai des,cum crezi.Dar trebuie pus la incarcat,iarna mai des,vara mai putin.

Nefiind un fan quartz,ma abtin de la a da sfaturi de achizitionare sau legate de "merita sau nu",dar am un alt principiu: daca stii ce iei,stii cum sa-l folosesti si-ti place,atunci cu siguranta merita! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
CosminI

Mesaj de CosminI »

Multumesc pt sfaturi.
Mai astept putin si o sa mai arunc cateva priviri si pe la alte firme/modele si mai mult ca sigur o sa revin iar cu intrebari daca nu deranjez.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

nu deranjezi deloc! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
alina80

Mesaj de alina80 »

Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta..
Am un ceas mai vechi Casio DBX-102, model Data Bank..cred ca e fabricat prin 1990, si nu mai am curea la el.
Imi puteti spune de unde ash putea sa cumpar o curea din plasctic sau silicon pentru acest model???
Caut deja de ceva vreme si nimic.....
Am gasit o firma cu numele ceva de genu BBColection dar nu raspund la e mailuri...la fel si cei de la Casio-Romania...
Are careva o solutie???
Scrie răspuns