Ajutor in gasirea unui ceas

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
pecidan

Ajutor in gasirea unui ceas

Mesaj de pecidan »

Dupa indelungi cercetari pe net, prin magazine si consultari ale bugetului personal, vreau sa-mi cumpar un ceas cu urmatoarele caracteristici:
1. HEQ
2. perpetual calendar
3. moonphase(optional)
4. indicarea zilelor/lunii cu ace (optional)
5. diametru 40-42mm.
6. gold plated/curea piele maro
7. pret maxim 1000-1200RON

Ma gandesc la un Citizen Eco Drive Cronosphere BU0002-13P http://totalaxcess.blogspot.com/2009/02 ... drier.html (dar nu l-am vazut in romania)
sau la un Seiko SRX004P1 http://www.seikowatches.com/products/pr ... 004p1.html (dar asta cam sare din buget)

Orice sugestie este binevenita, nu numai de la firmele japoneze mai sus amintite.
Va multumesc.
Zar

Re: Ajutor in gasirea unui ceas

Mesaj de Zar »

Nici unul nu este HEQ. Au calibre cu precizie normala pt. un quartz. Un ceas care se incadreaza la toate cerintele tale e Citizen - Campanola. Dar iti depaseste cu mult bugetul. E putin probabil sa existe ceva similar dar mai ieftin. Ceva apropiat ar fi gama Signature dar si asta e peste buget. Daca renunti la precizia inalta (eu nu as renunta) se gasesc mai multe modele cu restul functiilor. Totusi iti sugerez sa nu iei ceva placat, se duce rapid in timp. :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Sugestie in bugetul tau : Citizen - MoonPhase (cal. 8651) :)

Imagine
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Lasand la o parte restul : HEQ + PC in bugetul tau nu gasesti decat Seiko - cal. 8Fxx. :wink:
AR1070-56E
catalinus

Mesaj de catalinus »

Zar scrie:Nici unul nu este HEQ. Au calibre cu precizie normala pt. un quartz. Un ceas care se incadreaza la toate cerintele tale e Citizen - Campanola. ...
Nici macar Campanola nu este 100% HEQ in sensul de inalta precizie si stabilitate termica promovat pe forumul HEQ de la WUS - ele sunt garantate doar la 15-20 secunde/luna la fel ca si toate celelalte quartz-uri fara vreo forma de compensare a temperaturii.

As zice ca deocamdata nu exista nimic care sa corespunda 100% la toate cerintele de mai sus NICI DACA PUNEM 10000 EUR ca limita de pret :roll:

O alta problema la calibrele mai raspandite - din cate stiu eu nici 5D88 (Seiko) si nici Citizen 8651 (sau 635x din care este derivat) sau 8730 (folosit in acel BU0002, si derivat 100% din 8651) nu sunt perpetual calendar !!!

Singurele calibre cu fazele lunii plus perpetual calendar (dar fara a include precizia ultra-inalta) par a fi seria 677x - folosita in multe modele Grand Complication - cele mai ieftine pe care le-am vazut eu au fost seriile limitate produse de Accurist si respectiv Jacques Lemans - din acesta din urma am si eu, dar nu se gasesc foarte usor si uneori le-am vazut si la preturi mai ridicate - depinde foarte mult de noroc! (avantajul major la Campanola este ca este mai spectaculos realizat la cadran si poate fi vazut/cumparat prin Bucuresti unde este expus in cateva magazine).

Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Din pacate cel mai ''ieftin'' Campanola la noi in magazine l-am vazut in jur de 8000 lei. :|
AR1070-56E
pecidan

Mesaj de pecidan »

am vazut campanola pe e-bay la un pret de aprox 1300USD (AG6200-07E sau AG6220-00A). Dar temerea mea de fake-uri este mare si de aia nu ma incumet in a cumpara un ceas de pe e-bay.
OK, lasand la o parte asta... ma tem ca si bugetul e cam mare. La banii astia as fi ales un automatic mediu. Poate ca am fost pretentions zicand de HEQ, nu ma gandeam atunci la modele de genul Campanula, pe care le-am vazut, si la care am sa ma mai uit ceva vreme salivand.
Eu ma gandeam(maybe ca nu detin terminologia) prin HEQ, la un ceas bun, +/- 10 sec. pe luna, cum am mai citit pe aici. Chiar nu sunt atat de strans cu timpul, sa il calculez in zecimi de secunda... :)
Am vazut niste discutii pe aici legat de erori de genul o secunda pe an etc. si un comentariu, chiar al dlui Zar cred, despre inutilitatea dpdv practic a unei asemenea precizii. Deci revenind la pct. 1, de la startul topicului, reformulez, cand am zis HEQ, m-am gandit la un cuart bun spre foarte bun si prin asta am vrut sa ma delimitez de marci de care e plina piata cu ceasuri de plastic de 100 ron.
Intr-adevar Jaques Lemans mi-a sarit si mie in ochi(la un pret usor peste buget, cred ca 1400-1500, nu mai stiu exact, ca am batut toate B&B-urile si Splend'or-urile din Bucuresti in we asta si am vazut zeci de ceasuri). Este ok dpdv design am citit un pic pe net despre, mai multe nu stiam despre el. Multam Catalin, o sa incerc sa reconsider si Jaques Lemans.
@Zar, care e faza cu ceasurile placate, chiar atat de repede se duce stratul de aur? Eu am vazut multe ceasuri placate, pe la colegi si nu par a avea problema asta. In plus am o bricheta placata, care zace prin buzunare, langa monede si chei... si are aprox 2 ani iar aspectul placarii este impecabil(e Ronson, made in UK :D, dar nu cred ca au o tehnologie mai inalta ca Citizen, totusi).
Eu ma gandeam ca mi se potriveste(vestimentar) varianta aur/culoare de piele maro. Daca renunt si la cerinta asta, am sa ma gandesc la un ceas cu bratara de metal sau la cel pe care mi l-a aratat catalinus.
Apropos de bratara metalica imi place mult modelul asta: Citizen moon phase AP1031-51A http://www.infibeam.com/SDP.action?cata ... AP1031-51A care se gasestepe la 300-350 USD pe e-bay. Ce ziceti apropos de functionalitate si precizie a modelului vs. pret. (partea de design va rog sa n-o comentati, aia alegerea mea :) totusi, eu il port )
bograd

Mesaj de bograd »

pecidan scrie:Chiar nu sunt atat de strans cu timpul, sa il calculez in zecimi de secunda... :)
Mi-a placut replica asta :)
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

(partea de design va rog sa n-o comentati, aia alegerea mea totusi, eu il port )

Si mie mi se pare foarte corecta replica asta...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Zar

Mesaj de Zar »

Pe scurt : HEQ = sec./an. Placarea la ceasurile din din prezent este superficiala (ornamental) chiar si la ceasurile mai scumpe se face cu creion electric, nu ca pe vremuri in baie galvanica. In general nu rezista mai mult de cateva luni. Depinde si cum porti ceasul, e posibil sa tina si ceva mai mult dar in nici un caz ani. Orice ceas placat la un moment dat ajunge in faza in care nu e nici auriu - nici argintiu ci ceva spalacit. Cel din link-ul tau are acelasi cal. 8651 cu cel sugerat de mine mai sus doar ca are alt design la carcasa. Este un model mai rar. :)
AR1070-56E
pecidan

Mesaj de pecidan »

ok, dar din ce am citit pe net, cal. 8651 nu pare a fi perpetual, sau ma insel? Asta e cea mai mare temere a mea, ca in data de 30 sa ma apuc sa dau 24 ore ceasul inainte, ca sa trec la 1 luna urmatoare. Nu ma vad facand asta luna de luna(sau din 2 in 2 luni, mai bine zis). Ok, moonphase e din ciclul nice to have, imi place ca design intr-un ceas, dandu-i in opinia mea, un aer de orologiu, ceas vechi, etc... dar nu are o mare utilitate.
Revenind la alegere: steel si nu gold plated zice dl Zar, ca se toceste in timp... ok, am sa tin cont de asta.
Jaque Lemans sau Accutron(am vazut ca au niste modele interesante pe net, dar nu stiu unde ii gasesc in Bucuresti. sunt prezenti sau sa-i caut pe e-bay?) vs. Citizen Eco Drive?
Ce parere aveti de Seiko Kinetic(nu stiu de ce, dar ma fascineaza ideea asta, de a nu sta sa-l intorc in fiecare seara... sau sa ma gandesc ca nu l-am purtat doua zile si se poate opri) sau de un Orient?
Mai imi zice cineva pe pm despre Bulova... si am citit ca e un brand american, de traditie cica 1870. E un brand demn de luat in seama intr-o alegere, atat de dificila, din 1000 de producatori si modele?
catalinus

Mesaj de catalinus »

pecidan scrie: ...
Eu ma gandeam ca mi se potriveste(vestimentar) varianta aur/culoare de piele maro. Daca renunt si la cerinta asta, am sa ma gandesc la un ceas cu bratara de metal sau la cel pe care mi l-a aratat catalinus.
Apropos de bratara metalica imi place mult modelul asta: Citizen moon phase AP1031-51A http://www.infibeam.com/SDP.action?cata ... AP1031-51A care se gasestepe la 300-350 USD pe e-bay. Ce ziceti apropos de functionalitate si precizie a modelului vs. pret. (partea de design va rog sa n-o comentati, aia alegerea mea :) totusi, eu il port )
Ceasul de mai sus este unul din modelele (mai toate foarte frumoase) bazate pe calibrul 8651 (initial sugerat de Zar) - daca vrei musai si te uiti un pic pe net e posibil sa gasesti ceva extrem de asemanator pe auriu. Preturile cele mai bune sunt la modelele oferite pe piata americana 'la oferte' - dar destul de putine au fost promovate asa.

Daca va fi ceasul de purtat zilnic-zilnic si eu sunt de parere ca modelele pe otel tin mult mai bine pe timp (foarte) indelungat - dar daca il porti doar din cand in cand la o anumita tinuta vestimentara specifica atunci si modelele aurii sunt OK - am si eu destule :P
Zar

Mesaj de Zar »

Uite si un 8651 partial placat (two-tone) in alta carcasa : http://www.mydesignerwatches.co.uk/watc ... hase-watch :arrow:
La ultimul tau post te lamuresc maine - in ca nu respunde altcineva ...
AR1070-56E
catalinus

Mesaj de catalinus »

pecidan scrie:ok, dar din ce am citit pe net, cal. 8651 nu pare a fi perpetual, sau ma insel? Asta e cea mai mare temere a mea, ca in data de 30 sa ma apuc sa dau 24 ore ceasul inainte, ca sa trec la 1 luna urmatoare. Nu ma vad facand asta luna de luna(sau din 2 in 2 luni, mai bine zis). Ok, moonphase e din ciclul nice to have, imi place ca design intr-un ceas, dandu-i in opinia mea, un aer de orologiu, ceas vechi, etc... dar nu are o mare utilitate.
Revenind la alegere: steel si nu gold plated zice dl Zar, ca se toceste in timp... ok, am sa tin cont de asta.
Jaque Lemans sau Accutron(am vazut ca au niste modele interesante pe net, dar nu stiu unde ii gasesc in Bucuresti. sunt prezenti sau sa-i caut pe e-bay?) vs. Citizen Eco Drive?
Ce parere aveti de Seiko Kinetic(nu stiu de ce, dar ma fascineaza ideea asta, de a nu sta sa-l intorc in fiecare seara... sau sa ma gandesc ca nu l-am purtat doua zile si se poate opri) sau de un Orient?
Mai imi zice cineva pe pm despre Bulova... si am citit ca e un brand american, de traditie cica 1870. E un brand demn de luat in seama intr-o alegere, atat de dificila, din 1000 de producatori si modele?
De 8651 am zis si eu mai sus foarte clar - nu este perpetual calendar.

Modelele Jaque Lemans sau Accutron specific Grand Complication de care vorbeam eu au fost serii limitate care nu cred sa se fi vandut niciodata in Romania - ele mai pot fi uneori gasite pe ebay, dar in ultimele 12 luni cred ca am vazut vreo 6 cu totul, si aici includ cele doua JL pe care le-am cumparat eu (al meu si unul si mai interesant albastru la care a avut noroc un bun amic).

Modelele kinetic mai moderne odata incarcat full au rezerva de apx. 6 luni, la fel ca si multe din modelele solare de la Citizen - dar modelul cu moon-phase nu este nici el perpetual calendar!

Exista multe modele perpetual calendar fara moon-phase - eu sunt destul de pasionat de ele, de la modele mai complicate gen minute-repeater-ul meu favorit (poza mai jos) pana la modele de ultra-inalta precizie descrise de exemplu la

http://caranfil.org/harrison/harrison_legacy_ro.html

Imagine
pecidan

Mesaj de pecidan »

Intr-un final m-am hotarat la modelul pe care mi-l voi lua: Citizen Eco Drive AP1025-53P. Pe e-bay pretul unui asemenea ceas variaza intre 150-180 USD + vreo 30 USD shipping. In conditiile in care in Romania un ceas asemanator se vinde la B&B cu 1250 RON pare tentant, chiar si cu riscul de a nu accepta vamesul coletul ca "gift" si a plati taxe vamale+TVA(vreo 27%).

Acum am inceput sa am alte dubii. Cat de reliable si trusted sunt sellerii de pe Ebay? Am gasit cativa selleri de ceasuri cu 10.000-30.000 de feedback-uri, foarte mult pentru ebay, deci de multi ani in business-ul asta. Totusi, invariabil, toti au 10-20 de feedback-uri negative... cum ca ceasurile ar fi fake.
Intrebarea este, oare aialalti 9990 cumparatori nu s-au prins sau nu-i intereseaza... sau aia 10-20 sunt niste nesimtiti care vor sa faca rau?
o alta intrebare este cat de bine facute sunt fake-urile, pot sa pacaleasca si un ochi avizat?(am citit tot pe aici, cum ca ar avea tot-tot cutii, marcaje, elemente de marketing, carduri de garantie, etc. identice cu un original)
In concluzie, este un risc major sa cumperi de pe e-bay, chiar si de la useri vechi si cu locatia in tari unde vanzarea de fake-uri e pedepsita cu puscaria, de ex. SUA? Precizez inca o data, ca nu ma "arunc" la selleri cu 10-100 feedbackuri, oricat s-ar jura ei ca ceasurile sunt autentice si ca am mai luat multe obiecte de pe e-bay asa ca ma cam prind cand un user este "untrusted"... dar, pana acum n-am luat niciodata ceasuri.
Ce experiente similare mai aveti?
Scrie răspuns