Sfat achizitie ceas rusesc
Re: Sfat achizitie ceas rusesc
ceasurile astea rusesti, nu-s facute chiar pe vapor (niciodata n-au fost facute pe vapor).
au mai avansat si ei.
cateva repere pentru istoria Vostok
uitati-va si la firme precum vostok-europe, volmax, maktime, poljot international, moscow classic.
piata ceasurilor rusesti inseamna mult mai mult decat pare.
exista ceasuri rusesti din gama haute horlogerie, si chiar si un independent rus.
ceasul de mai sus are un mecanism care este baza pentru cal 3133 care la randul lui a fost folosit in ceasuri militare. deci are ADN fiabil si rezistent.
ar fi interesant de vazut si ce finisaje are acest mecanism, pentru ca daca nu are deloc, atunci intradevar pretul este cam mare.
dar daca are cotes de geneve, puntile placate/rodinate, perlaj si altele, pretul nu mai este chiar atat de nesimtit.
un alt element ce nu trebuie neglijat, desi uneori este sarit doar pentru ca se doreste fiabilitate si cel mai bun raport calitate/pret, este cel al designului. ceasurile rusesti au un design aparte, ceva anume care le evidentiaza si multi din cei care au ceasuri rusesti pot sa spuna acest lucru - nu de putine ori mi s-a intamplat ca atunci cand purtam un ceas rusesc sa fiu intrebat despre ceas, sau acesta sa fie laudat din punct de vedere estetic.
si daca pretul e mare, mai cauta si in alta parte, ca e posibil sa gasesti si mai ieftin.
au mai avansat si ei.
cateva repere pentru istoria Vostok
uitati-va si la firme precum vostok-europe, volmax, maktime, poljot international, moscow classic.
piata ceasurilor rusesti inseamna mult mai mult decat pare.
exista ceasuri rusesti din gama haute horlogerie, si chiar si un independent rus.
ceasul de mai sus are un mecanism care este baza pentru cal 3133 care la randul lui a fost folosit in ceasuri militare. deci are ADN fiabil si rezistent.
ar fi interesant de vazut si ce finisaje are acest mecanism, pentru ca daca nu are deloc, atunci intradevar pretul este cam mare.
dar daca are cotes de geneve, puntile placate/rodinate, perlaj si altele, pretul nu mai este chiar atat de nesimtit.
un alt element ce nu trebuie neglijat, desi uneori este sarit doar pentru ca se doreste fiabilitate si cel mai bun raport calitate/pret, este cel al designului. ceasurile rusesti au un design aparte, ceva anume care le evidentiaza si multi din cei care au ceasuri rusesti pot sa spuna acest lucru - nu de putine ori mi s-a intamplat ca atunci cand purtam un ceas rusesc sa fiu intrebat despre ceas, sau acesta sa fie laudat din punct de vedere estetic.
si daca pretul e mare, mai cauta si in alta parte, ca e posibil sa gasesti si mai ieftin.
- gherghin nicolae
- Moderator
Nu doresc sa fac apologia ceasurilor rusesti.Sint destui altii...Adevarul este ca multi dintre noi ,au un fel de repulsie cam la tot ce este rusesc.Radacinile acestei stari de fapt probabil sint in anii comunismului ,cind toata lumea jinduia la orice produs vestic. Imi aduc aminte,cu toate ca nu eram mare atunci ,existau si ceasurile Ruhla,aduse de polonezii sau DDR-istii veniti pe litoral ,si vindute la preturi relativ mari pentru buzunarele noastre (eu eram copil si mergeam la mare in tabara ) si foarte mari ,chiar exorbitante avind in vedere ceea ce ofera mecanismul lor.De asemenea existau niste ceasuri care se numesc Mortima ,unele tot asa fara rubine,de o calitate execrabila,carcasa se coroda la scurt timp dupa achizitionare. Acestea erau aduse de catre vaporeni,la Constanta. Preturile acestor ceasuri erau in jur de 800-1000 lei de-ai lui Ceausescu.
La acea vreme ,mi-am cumparat cu banii din pusculita,bani adunati in decursul anilor (vreo 3),un ceas Racheta,cu 373 lei .Ceasul era imens la mina mea,pentru ca eram si sint un tip slab.
Ei bine,acel ceas,niciodata revizionat,uns sau mai stiu eu ce,merge si azi ,dupa cel putin 30 de ani.
Eu nu spun ca au nu stiu ce merite rusii in orologerie,nici ca au descoperit sau inventat ei ceasul.Din contra ,au furat numeroase tipuri de mecanisme ,unele au ramas in productie altele nu mai sint de mult.De asemenea urasc cartile de inspiratie mai mult fortata sovietica,de genul ei au fost primii in nu stiu ce domeniu...
Dar nici nu pot sa neg ca exista si ceasuri rusesti cu design chiar frumos,care prin America sau Australia chiar se vind la preturi mari.
Ideea este sa va hotariti cam ce gen de ceas doriti.In sensul ca ei au si ceasuri elegante ,au si ceasuri sport ,au si modele mai ciudate. Daca treceti peste handicapul ca au o inima ruseasca,adica un mecanism rusesc,si peste ideile preconcepute ca doar ceasurile japoneze pot fi cele mai bune ,atunci puteti sa cautati linistit un ceas rusesc.
Le puteti gasi si second,nu inseamna ca daca nu sint noi nu sint bune sau ca vezi doamne mai poarta din Kharma energetica a celui ce l-a avut/purtat ,atunci nu putem sa spunem ca au un pret exorbitant.
Asa va pot da nenumarate exemple cu 2824 la preturi aberant de mari...
Sau cu Seiko si Orienturi sau Citizenuri sau ...sau ,sau....
Sper sa nu fi suparat pe cineva postarea mea...
La acea vreme ,mi-am cumparat cu banii din pusculita,bani adunati in decursul anilor (vreo 3),un ceas Racheta,cu 373 lei .Ceasul era imens la mina mea,pentru ca eram si sint un tip slab.
Ei bine,acel ceas,niciodata revizionat,uns sau mai stiu eu ce,merge si azi ,dupa cel putin 30 de ani.
Eu nu spun ca au nu stiu ce merite rusii in orologerie,nici ca au descoperit sau inventat ei ceasul.Din contra ,au furat numeroase tipuri de mecanisme ,unele au ramas in productie altele nu mai sint de mult.De asemenea urasc cartile de inspiratie mai mult fortata sovietica,de genul ei au fost primii in nu stiu ce domeniu...
Dar nici nu pot sa neg ca exista si ceasuri rusesti cu design chiar frumos,care prin America sau Australia chiar se vind la preturi mari.
Ideea este sa va hotariti cam ce gen de ceas doriti.In sensul ca ei au si ceasuri elegante ,au si ceasuri sport ,au si modele mai ciudate. Daca treceti peste handicapul ca au o inima ruseasca,adica un mecanism rusesc,si peste ideile preconcepute ca doar ceasurile japoneze pot fi cele mai bune ,atunci puteti sa cautati linistit un ceas rusesc.
Le puteti gasi si second,nu inseamna ca daca nu sint noi nu sint bune sau ca vezi doamne mai poarta din Kharma energetica a celui ce l-a avut/purtat ,atunci nu putem sa spunem ca au un pret exorbitant.
Asa va pot da nenumarate exemple cu 2824 la preturi aberant de mari...
Sau cu Seiko si Orienturi sau Citizenuri sau ...sau ,sau....
Sper sa nu fi suparat pe cineva postarea mea...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
Nu neg fiabilitatea mecanismelor ceasurilor rusesti. Dar am in vedere mai curand, probabil ca si voi, cele facute inainte ca "aburii" capitalismului sa si faca prezenta si dincolo de Nistru.
Imi amintesc vorba unui coleg de pe forum, citez aproximativ: "cu spanul dintr-un vostok opresti 10 patek-uri......"
Imi displace insa ca, sub aceasta umbrela, ni se prezinta marfuri de o calitate..... discutabila (ca sa fiu elegant) la niste preturi mult umflate.
Iar despre 2824 la preturi aberante.... sunt de acord, exista.
Asta e opinia mea.
Imi amintesc vorba unui coleg de pe forum, citez aproximativ: "cu spanul dintr-un vostok opresti 10 patek-uri......"
Imi displace insa ca, sub aceasta umbrela, ni se prezinta marfuri de o calitate..... discutabila (ca sa fiu elegant) la niste preturi mult umflate.
Iar despre 2824 la preturi aberante.... sunt de acord, exista.
Asta e opinia mea.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
- gherghin nicolae
- Moderator
Ca sa parafrazez cumva cele spuse de Grig...rusii de acum se folosesc de renumele rusilor de ATUNCI. Si asta mai ales in tarile foste comuniste...
Din cauza asta mecanismele rusesti mai vechi sint mai bune.Dar asta nu este o regula .Sint si ceasuri bine executate pentru ca altfel ar sucomba in suc propriu...
Din cauza asta mecanismele rusesti mai vechi sint mai bune.Dar asta nu este o regula .Sint si ceasuri bine executate pentru ca altfel ar sucomba in suc propriu...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Bunicul meu are un 3133 de prin '82-'83 si merge la +5 pe zi de vro 10 ani datorita unui ceasornicar bun care din pacate s-a stins. Si nu cred ca il da jos de la mana nici macar cand face treaba prin curte
Luati falsurile ordinare si bagatile in duba!
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
O spun din nou: daca vrei un ceas deosebit la un pret bun te orientezi spre unul rusesc. Ma tot gandesc la Buranul acela dar sincer, mi se pare cam scump... In magazinele fizice nici nu prea mai au ceasuri mecanice, pe internet nu exista stoc fizic... Greu.
Am o intrebare referitor ma modelul acesta: http://www.russianshop.ro/buran-clasic-374.html
Auriul de pe carcasa se ia in timp? Daca, carcasa este din otel inoxidabil se va vedea argintiu dupa un anumit timp? Multumesc.
Auriul de pe carcasa se ia in timp? Daca, carcasa este din otel inoxidabil se va vedea argintiu dupa un anumit timp? Multumesc.
Presupun ca 5 mkn inseamna 5 microni.....
1. Cei care vand acolo si au facut site-ul au terminat filologia sau niscaiva cursuri de gastronomie?
2. 5 microni este EXTREM DE PUTIN. In zonele supuse frecarilor se va "duce" in decurs de cateva zile. Dupa scurt timp vei avea un aspect neuniform si extrem de neatractiv a carcasei.
Tu alegi, cheia e la tine.
1. Cei care vand acolo si au facut site-ul au terminat filologia sau niscaiva cursuri de gastronomie?
2. 5 microni este EXTREM DE PUTIN. In zonele supuse frecarilor se va "duce" in decurs de cateva zile. Dupa scurt timp vei avea un aspect neuniform si extrem de neatractiv a carcasei.
Tu alegi, cheia e la tine.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Asa m-am gandit si eu... Am gasit un sait nemtesc cu modelul acesta: http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/car ... en&cur=EUR
De fapt sint doua modele asemanatoare si la pret (dreapta).
De fapt sint doua modele asemanatoare si la pret (dreapta).
A mai facut cineva comenzi de pe saitul de mai sus? Stie cineva ceva despre el? Multumesc.
Buran parca erau rachete, nu ceasuri.
Dar... de! Suna ruseste? Suna!
Pune fraierul botul? Pune!
Scuze de limbaj.
Dar... de! Suna ruseste? Suna!
Pune fraierul botul? Pune!
Scuze de limbaj.
Cauta pe ebay ca gasesti mai ieftin...sunt si licitatii deci creste sansa sa prinzi un ceas la pret bun. Preturile ceasurilor vandute in ROmania de catre dealeri sunt de obicei umflate, doar daca cine stie cum prinzi vro promotie sau vreo lichidare de stoc mai prinzi preturi reale.
In momentul de fata Poljot este vandut nemtilor, a mai produs o vreme sub numele de poljot (cat au mai avut stocuri de mecanisme) iar acum se cheama poljot international si este cu totul alta treaba. Finisari superioare, mecanisme noi, preturi .....
Un rusesc de prin anii 90-99 cred ca ar satisface cerintele multora privind fiabilitatea/raportul pret calitate, legat de precizie: am intalnit multe ceasuri rusesti mai vechi de 20 ani care mergeau cu abateri de sub 20 sec (+sau-) deci se poate.
Eu as lua, cu rabdare, ebay-ul la urmarit (in germania gasesti destule modele noi, dar pe .com gasesti la preturi mai mici) si sigur as gasi ceva;)
In momentul de fata Poljot este vandut nemtilor, a mai produs o vreme sub numele de poljot (cat au mai avut stocuri de mecanisme) iar acum se cheama poljot international si este cu totul alta treaba. Finisari superioare, mecanisme noi, preturi .....
Un rusesc de prin anii 90-99 cred ca ar satisface cerintele multora privind fiabilitatea/raportul pret calitate, legat de precizie: am intalnit multe ceasuri rusesti mai vechi de 20 ani care mergeau cu abateri de sub 20 sec (+sau-) deci se poate.
Eu as lua, cu rabdare, ebay-ul la urmarit (in germania gasesti destule modele noi, dar pe .com gasesti la preturi mai mici) si sigur as gasi ceva;)
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

eu as vrea ca cineva care a avut acest ceas sa spuna cat a tinut placarea.
Ceas rusesc daca doresti,
I-ati unul nou de vrei sa te caiesti,
Un Poljot,chiar cronograf,ar fi mai mult de preferat.
Cele din ' 91 sunt de admirat,
Tin bine timpul,si-asta garantat!!!
I-ati unul nou de vrei sa te caiesti,
Un Poljot,chiar cronograf,ar fi mai mult de preferat.
Cele din ' 91 sunt de admirat,
Tin bine timpul,si-asta garantat!!!
Mihai P.
Ceas rusesc, nou, de doresti,
Masochist, se pare, esti!
In schimb, unul elvetian
Te tine mai mult de-un an!
Nici c-un japonez nu-i bai
Bani multi de nu vrei sa dai!
Asadar, ia si socoate
Variante multe, poate.
Insa ia aminte, frate!
Orisice vei cumpara,
Linistea nu vei afla!
Pun pariu pe ce tu vrei,
C-o sa mai aduni trei lei,
Sa iei ce crezi ca-i mai bine,
Pentru sufletul din tine.
La anu' si la multi ani!