Glashutte

Ceasuri Germane - Made in Germany
Scrie răspuns
mihaieros

Glashutte

Mesaj de mihaieros »

Tropaind pe internet in cautare de ceva piese de schimb pentru un Glashutte spezimatic, am vazut pretul ridicat al acestor ceasuri... Sunt un pic nedumerit.. Ce au aceste ceasuri est-germane atit de "special" sa coste atit de mult (200-400 euro)? Sa fie chiar atit de bune? A mai fost cumva un topic despre ceasuri est-germane?
Ceasoholic
gherghin nicolae
Moderator

Re: Glashutte

Mesaj de gherghin nicolae »

Exista Glashutte estice ,dar exista si vestice. Adica DDR (Germania Democrata ,comunista ) dar si RFG (Germania Capitalista). Mecanismele estice la inceput erau comune ,adica la foloseau ambele republici.
Daca vorbim despre mecanismele noi,atunci sint foarte scumpe.
Sint mecanisme bune.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Glashütte face de peste 100 de ani ceasuri bune si foarte bune. Inainte de razboi erau renumiti ptr. mecanimele UROFA (variantele cu finisari superioare erau cunoscute drept Tutima).
Dupa razboi, incepand cu anul 1947, au reanceput sa produca calibre proprii sub numele de GUB. Primul model (cal 61) a fost o adaptare a unui Lange & Söhne mai vechi la conditiile de dupa razboi (Cu prima ocazie o sa prezint un GUB cal 61.2 cu 7 rubine fabricat in total in 1000 ex. pe vremea cand nu exista notiunea de "editie limitata").
Ulterior si-au diversificat productia trecand succesiv de la armarea manuala la calibre cu armare automata.
Vorbitorii de limba Germana pot gasi informatii detaliate aici:
http://www.glashuette-archiv.de/index.html
Cert este ca absolut toate mecanismele Glashütte s-au caracterizat prin robustete, fiabilitate si precizie, de foarte multe ori se uza carcasa dar mecanismul ramanea in stare buna de functionare.
Un Glashütte manual restaurat a fost prezentat mai de mult pe forum:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... tte#p64534
Calibrele automate, fara a avea multe rafinamente (ziua saptamanii, schimbare rapida a datei etc) s-au dovedit foarte robuste functionand bine si dupa peste 40 de ani de intrebuintare continua.
Nu e de ignorat faptul ca pana la reunificarea Germaniei ceasurile Glashütte au fost articole de export foarte apreciate.
Chiar si in prezent modelele de "Navimatic" ating preturi de invidiat (600-800€ sau peste).
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Frumos :) Gub militar? ce calibru?
Ceasoholic
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Nu e militar.
E civil fabricat in 1947, dupa ce in 1945 rusii au demontat si luat cu japca toate instalatiile utilajele si piesele gasite. Din componentele confiscate s-au asamblat ulterior cronografele MUF (de fapt Glashütte rebotezate).

Din resturile ramase, si avand la baza un design mai vechi de la Lange & Söhne
http://www.glashuette-archiv.de/modules ... mages.html
s-a inceput fabricarea unui nou calibru, cal. 61. Conditiile foarte grele cu lipsuri de toate felurile se recunosc atat in calibrul cu doar 7 rubine, dar plasate in asa fel incat sa asigure un maxim de precizie ( in prezent, cu o reglare grosiera merge cu o abatere de 10-12 sec/zi) cat si in aspectul cadranului ptr care s-a folosit un design militar vechi usor simplificat. Anecdotic e faptul ca de la bun inceput s-a intentionat ca banda care intersecteaza sigla "G" sa fie inscriptionata foarte marunt : Glashütte, dar in lipsa unor utilaje adecvate s-a putut imprima doar o dunga!
Calibrul prezentat s-a fabricat in exact 1000 de bucati.
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

http://www.glashuette-original.com/

Senator Sixties imi place, dar dupa ce i-am vazut pretul mi-a mai trecut :cry:
Egalitate nu există decât în matematică!
Scrie răspuns