Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
nmbcatega

Daca te numesti TISSOT si faci parte din SWATCH

Mesaj de nmbcatega »

Daca te numesti Tissot si faci parte din Swatch, asta inseamna ca poti face orice dintr-un mecanism eta 2824-2?
Aici ma refer la gradele mecanismului eta 2824-2, care din cate am citit pe net vine in mai multe variante care se disting prin anumite particularitati...ei si aici vine partea care imi ridica cateva semne de intrebare!!
La mecanismul eta 2824-2 care echipeaza ceasul meu Tissot Txl si care dupa spusele celor de la tissot este un Elabore, se disting cateva particularitati care mi-au ridicat acele semne de intrebare, si anume ...de ce foloseste un balans glucydur,incabloc antisoc, oscilatorul este decorat, clar cateva finisari sau upgrade-uri fata de cele de baza din componenta elabore?
Postez o poza similara cu cea a ceasului meu(inca nu am facut poze, voi face cand imi va parveni si curaua originala):
Imagine
Deci ..care ar fii explicatia?
Inca o intrebare ar fii; este un mecanism rhodium placat sau cu nikel?

Va multumesc pentru atentie, si va rog sa va expune-ti parerea chiar daca s-a mai discutat pe marginea acestui mecanism!
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
seba

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de seba »

la ceasurile cronograf rusesti(cal.3133-23 rubine)se poate seta data rapid?
User
Membru Special

Mesaj de User »

poate faci confuzie intre gradul de finisare al mecanismului si gradul de acuratete al mecanismului.
daca te uiti in documentele eta disponibile pe site-ul lor, rezulta ca mecanismul din poza este finisat conform standardului 4. N/D/R
cat despre gradul de acuratete al mecanismului pe wikipedia spune asa la elabore:
the Elaborated grade is adjusted in three positions with an average rate of +/-7 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-30 seconds/day;

pentru seba
schimbarea rapida la mecanismul 3133 se face in felul urmator:
dai inainte pana se schimba data, apoi dai inapoi o ora si apoi iar inainte si se schimba iar data.
Imagine
seba

Mesaj de seba »

ok...mersi
nmbcatega

Mesaj de nmbcatega »

user scrie: wikipedia spune asa la elabore:
the Elaborated grade is adjusted in three positions with an average rate of +/-7 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-30 seconds/day;

Probabil ca aceasta confuzie vine in urma faptului ca sunt atat de multe informatii inexacte in privinta acestui mecanism :wink: !
Oricum eu am gasit asa ceva :
Grades:

Standard and Elaboré:
Mainspring - Nivaflex NO
Shock protection - Etachocs
Pallet stones - Polyrubies, Epilame-coated
Balance - Nickel gilt
Balance staff - Epilame coated
Collet - Nivatronic
Hairspring - Nivarox 2
Hairspring heat treatment - Etastable

Top and Chronometre:
Mainspring - NivaflexNM
Shock protection - Incabloc
Pallet stones - Red rubies, Epilame-coated
Balance - Glucydur gilt
Balance staff - Epilame coated
Collet - Nivatronic
Hairspring - Anachron
Hairspring heat treatment - Etastable

The performance differences are the big differences between the various grades: ("The limit values are subject to interpretation: 95% of the pieces delivered in a lot must be within the specified limits.")

Standard:
2 positions (CH, 6H)
daily rate: +/-12 sec/day
Maximum positional variation: 30 sec
Isochronism (between 0 and 24 hours): +/- 20 sec

Elaboré:
3 positions (CH, 6H, 9H)
daily rate: +/-7 sec/day
Maximum positional variation: 20 sec
Isochronism (between 0 and 24 hours): +/- 15 sec

Top:
5 positions (CH, FH, 6H, 9H, 3H)
daily rate: +/-4 sec/day
Maximum positional variation: 15 sec
Isochronism (between 0 and 24 hours): +/- 10 sec
Iar dinsursa mentionata de dvs am extras:
available in four executions or grades: Standard, Elaborated (improved), Top and Chronometer.[4] The key components which differ at the line of demarcation between Elaborated and Top are the barrel spring, shock protection system, pallet stones, balance wheel & hairspring and the regulator mechanism.
Cat despre decorarea lui asta mai putin este importanta pentru mine, mai degraba ma intereseaza daca este placat cu nikel sau cu rhodium!

Oricum multumesc pentru informatii!
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
gabi_lori

Mesaj de gabi_lori »

deci,mecanismul celalalt era un model mai vechi decat asta pe care m-i l-a pus acum,este tot de pendula dar undeva anii 70 incoace,cel vechi original era mult mai in urma,cel putin asa am inteles,ce nu mergea la cel vechi?era balansul care el mi-a zis ca este suspendat de un fir de matase si ca era rupt,l-a schimbat dar nu a mers tot ramanea in urma,eu vreau sa stiu este adevarat?este modelul care vi l-am aratat cu fir de matase?si daca ii pui alt fir de matase de la alt ceas nu merge?sau mecanica mea se vinde mai scump decat ce mi-a pus el si scoate un ban cinstit?a mai reparat cineva modelul asta de pendula care vi l-am aratat eu?ca targul in militari e plin de asa ceva,nu mereu dar cateodata gasesti cu zecile asa ceva.va multumesc.
gabi_lori

Mesaj de gabi_lori »

Claudiu scrie:Personal nu mai am cu ce sa te ajut.
Ai luat deje decizii-de a schimba mecanismul-care nu sunt din punctul meu dvdr cele mai bune,nu stiu ce a avut mecanismul vechi,a umblat un vestit pendular la ceas -care trebuia sa repare ceasul nu sa schimbe mecanismul,ca nu vorbim de quartz-uri de 10 lei-mai departe ce sa-ti spun.....?
mersi mult claudiu eu nu am luat decizia sa-l schimb,i-am zis ca vreau sa mi-l repare,nu mi-a zis nimic,cand m-am dus la el sa-l iau mi-a zis este 60lei si mecanismul vechi nu mai merge reparat,l-am inlocuit cu asta tot o pendula nemteasca dar model mai nou.....asta a fost.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Modelul de ceas cu Floating Balance,asa cum parca este al tau-originalul- nu are nici un fir de matase.Firul pe care sta balansul este un fir de otel-gen coarda de pian-iar tubul balansului are rubine.
Daca a pus matase...... nu are cum sa mearga :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
gabi_lori

Mesaj de gabi_lori »

ImagineImagineImagine in prima poza apare vechiul model pe care3 il aveam in urmatoarele doua este noul model.deci nu este cu fir de matase?intradevar am vazut si eu ca rotita de balans nu statea ca lumea in lagar in sensul ca ea cadea ,se vedea ca trebuia sustinuta de ceva ptr ca altfel freca in lagarul de jos iar el a zis ca are3 un fir de matase care o tinea suspendata rotita de balabs(sau balansul cum i se mai zice).mersi mult de tot.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Imi pare rau,dar ajung la concluzia ca este o discutie fara rost.
Personal,stiu bine acest tip de mecanism-cred ca si in acest moment am unul in reparatie,poate fac ceva poze-si nu pot sa trag concluzii la ce a facut un vestit pendular care nu stie ca acest tip de ceas nu are nici un fir de matase in el,iar acest tip de esapament,foarte raspindit de altfel intr-o anumita perioada-sta suspendat in propriul spiral helicoidal.
Daca si celalt mecanism ,care inteleg ca nici el nu merge corect,este reparat dupa aceleasi principii de fir de matase,eu nu mai am nimic de adaugat.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
gabi_lori

Mesaj de gabi_lori »

mersi mult,ce sa zic,nu ma pricep si cand nu sti nu sti,si mie m-i s-a parut ciudat cu firul de matase dar zic eu stiu?poate asa o fi,de aceea v-am intrebat,deci mi-a traso,apropo il stie cineva pe acest vestit ceasornicar?il cheama boris si sta in drumul taberei,pe langa mall.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu vreau sa fiu gresit inteles.Eu nu am spus ca "ti-a tras-o" sau altceva.Tot ce vreau sa spun este ca discutam pe paliere diferite.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
gabi_lori

Mesaj de gabi_lori »

da bine,oricum nu mai conteaza,ideea este ca ceasul se putea repara,se putea probabil schimba balansul sau firul otelit si probabil mergea,da imi pare rau dupa mecanica cealalta ptr ca era mai veche si de regula imi plac lucrurile vechi care merg si azi fara probleme,am cateva ceasuri rusesti de mana si de masa,elctrice si mecanice,care merg si in ziua de azi fara probleme(am si eu un fetish cu rusii)inca o data mersi mult si ne mai auzim.cu respect.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

De ce nu mergi sa-i spui sa-ti dea si mecanismul tau stricat (defect) cum este ? Teoretic ar trebui sa ti-l dea,chiar daca oferi ceva bani...si atunci il ai si pe mecanismul original.Macar stii cum arata din poza postata pe forum...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
gabi_lori

Mesaj de gabi_lori »

da,la asta nu m-am gandit acum e cqam tarziu pai i-am dat inca 60lei ca mi-a schimbat mecanismul trerbuia sa-i cer celalat mecanism,dar acum.....ajutati-ma cu altceva,am luat azi din targ tot o pendulas dugena,dar este electrica,are ancarul bulit,cred ca o sa i-l fac dar cum functioneaza ca nu prea inteleg?bate ora si jumatatea,are un motoras dar care merge numai ptr batai,ptr ceas am vazut ca are pe axul principalun arc....se intoarce singur in momentul camd bate ora?va rog ajutati-ma,stiu ca fac numai prostii dar chiar imi plac ceasurile si nu am bani cate as vrea.mersi mult ptr tot.
Scrie răspuns