Aici ma refer la gradele mecanismului eta 2824-2, care din cate am citit pe net vine in mai multe variante care se disting prin anumite particularitati...ei si aici vine partea care imi ridica cateva semne de intrebare!!
La mecanismul eta 2824-2 care echipeaza ceasul meu Tissot Txl si care dupa spusele celor de la tissot este un Elabore, se disting cateva particularitati care mi-au ridicat acele semne de intrebare, si anume ...de ce foloseste un balans glucydur,incabloc antisoc, oscilatorul este decorat, clar cateva finisari sau upgrade-uri fata de cele de baza din componenta elabore?
Postez o poza similara cu cea a ceasului meu(inca nu am facut poze, voi face cand imi va parveni si curaua originala):

Deci ..care ar fii explicatia?
Inca o intrebare ar fii; este un mecanism rhodium placat sau cu nikel?
Va multumesc pentru atentie, si va rog sa va expune-ti parerea chiar daca s-a mai discutat pe marginea acestui mecanism!

in prima poza apare vechiul model pe care3 il aveam in urmatoarele doua este noul model.deci nu este cu fir de matase?intradevar am vazut si eu ca rotita de balans nu statea ca lumea in lagar in sensul ca ea cadea ,se vedea ca trebuia sustinuta de ceva ptr ca altfel freca in lagarul de jos iar el a zis ca are3 un fir de matase care o tinea suspendata rotita de balabs(sau balansul cum i se mai zice).mersi mult de tot.