condens ceas

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
eda2k

Re: condens ceas

Mesaj de eda2k »

A facut condens :lol: Exact de ce nu pot sa explic. Dar am mai vazut ceasuri care sa faca condens la variatii mari de temperatura. Probabil in zona cristalului se vede geamul aburit. Probabil tine de umiditate ... sau mai bine zis, cum se produce ploaia :roll: God knows, cine-i fizician sa explice. Aer rece, aer cald ...

Deci eu cred ca a facut condens !
minutzu

Mesaj de minutzu »

valistoica1 scrie:Si pentru cei care nu stiti , "virgula" literei Q , ca sa zic asa , in cazul ceasurilor falsificate nu este plasata in partea de jos pe centru , ci lateral , nu retin daca stinga sau dreapta . Asta se intimpla atit pe eticheta atasata curelei/bratarii , cit si la inscriptia de pe cadran .
acum am verificat pe al meu Q&Q are codita frumos centrata aproape vertical pe mijlocul O.ceea ce inseamna ca face probabil mai mult decat o ceapa degerata
minutzu

Mesaj de minutzu »

am mai descoperit cv interesant la el si nush dak i defect sau asa trebuie sa se intample cheita de reglare a ceasului misca acele doar in pozitia trasa in afara ,
ei bn am observat ca dak apas usor pe cheita si invart in acelasi timp se invart si acele .i posibila sa fie cv problema?
minutzu

Mesaj de minutzu »

scz dak msj i putin off topic
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Incearca sa eviti limbaj gen mirc.
Forumul este citit si cu google translate de catre alte persoane din alte tari.Te asigur. Si in acest caz hai sa scriem corect Romaneste. Te rog ,nu-ti fie lene.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
chivualex

Mesaj de chivualex »

valistoica1 scrie:Altcineva ? Mi-ar placea sa stiu parearea la cit mai multe persoane . Am uitat sa precizez anterior, in casa erau 27 de grade , deci ceasul a trecut intr-un timp relativ scurt printr-o diferenta de temperatura de peste 50 de grade !
Eu zic ca n-a facut condens si merge la fel ca inainte :D .
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Afectat doar ca precizie,pe intervalul acelei ore!
eda2k

Mesaj de eda2k »

Revin : Cred ca a facut condens din cauza diferentei mari de temperatura. Este acelasi fenomen ca atunci cand apare mucegaiul. diferenta mare cald rece.

Intamplare:

Am fiert in bucatarie vre-o juma de ora ceva pe foc, abur, cald, umezeala in aer. Pe conducta de apa rece s-au format picuri de apa.

Exista aer si in ceas, doar nu e vidat. Acel aer contine particule de apa. Acelasi fenomen se intampla si cand se formeaza ploaia.
Evaporarea apei are loc prin incalzirea apelor de catre soare. Curentii de aer care mobilizeaza vaporii de apa se racesc, trecand peste dealuri, la caderea noptii, cand soarele nu-l mai incalzeste. Aerul se poate de asemenea dilata datorita presiunii mai joase. In cazul dilatarii, aerul utilizeaza o parte din caldura detinuta si temperatura lui scade. Cand temperatura aerului scade suficient, vaporii de apa din aer se condenseaza devenind mici picaturi de apa.
.. probabil
kamikaza

Mesaj de kamikaza »

parerea mea este ca nu a facut condens deoarece garnitura impiedica patrunderea apei in interiorul carcasei si ploaia din cate stiu eu (daca nu ma insel) este formata prin condensul vaporilor de apa iar in cazul de fata gheata s-a incalzit la temperatura camerei transformandu-se in apa :D
Luati falsurile ordinare si bagatile in duba!
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
Bebe

Mesaj de Bebe »

kamikaza scrie:parerea ...... transformandu-se in apa :D
Aerul din ceas contine o cantitate mica de vapori inca de la asamblare, cum a scris si eda2k, nu sunt asamblate in vid.
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
RaduTM

Mesaj de RaduTM »

Daca n-a crapa, eu zic sa-l si fierbi vreo 10 minute sa vedem ce se intampla :P
kamikaza

Mesaj de kamikaza »

da intr-adevar daca e sa il fierbi atunci face condens dar temperatura este prea scazuta pentru umiditatea din interiorul ceasului pentru a se evapora
Luati falsurile ordinare si bagatile in duba!
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

a inghetat doar pe exterior. in interior, la acea temperatura s-r putea sa se fi coagulat uleiul si sa fi ramas in urma. odata cu revenirea la temperatura camerei si-a reluat ciclul de functionare normal(sau aproape normal, in functie de ungerea care mai exista in el).
valistoica1

Mesaj de valistoica1 »

RaduTM scrie:Daca n-a crapa, eu zic sa-l si fierbi vreo 10 minute sa vedem ce se intampla :P
Multumesc de sugestie , la asta nu m-am gindit ! Poate se vor ivi insa si altii dispusi sa-si testeze ceasurile.Pentru cei ce n-au observat , Orientul are WR 50 m , insa precizez ca a fost desfacut de mine de mai multe ori de la achizitionarea sa , pentru a-l regla .Postez inca doua poze, poate ajuta .A inceput sa se dezghete...
Imagine
Imagine
eda2k

Mesaj de eda2k »

Eu propun sa dezlegi misterul mai repede ... A facut sau Nu condes ceasul ? Da sau Ba ?

Multumim de experiment !
Scrie răspuns