valy scrie:
...
Longinesul e bestial : http://www.clockmaker.com.au/w/p76.html
...
Cele doua de la casio arata interesant, insa parca nu le-am vazut pe la noi. Dar nu mi-e clara functia asta de radio control. La ce se refera? Daca nu "ai semnal" se zapaceste?
...
Longines ar fi ceva deosebit (de tinut cont ca este si perpetual calendar) - dar se gasesc totusi extrem, extrem de rar noi-noute (si de obicei pretul este pe masura).
Cele 'radio' nu se 'zapacesc' - doar ca daca timp de o luna nu reusesc sa prinda semnalul radio vor avea o precizie 'normala de quartz' - adica spre 15-20 secunde/luna garantat, cu putin noroc 4-5 s/luna. Daca prind semnalul in mod relativ regulat (din nefericire nu foarte usor in RO, depinde de zona si unde este lasat ceasul peste noapte) eroarea devine de ordinul sub o secunda (pe timp oricat de lung atata vreme cat se mai sincronizeaza la 1-2 zile).
Frumos casio, am vazut unele serii lucrate destul de ingrijit. Pretul de 220E e asa si asa, dar daca e lucrat bine cred ca merita pretul.
Chestia cu led-ul e posibil sa lumineze fundalul astfel incat sa se vada cifrele si limbile.
L-am gasit si la noi, dar pe albastru: http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Casi ... 940-3.html
"Incarcarea solara"?
catalinus scrie:Daca prind semnalul in mod relativ regulat (din nefericire nu foarte usor in RO, depinde de zona si unde este lasat ceasul peste noapte) ..
Semnalul de unde vine? De la satelit? Ce inseamna ca depinde de zona?
catalinus scrie:Daca prind semnalul in mod relativ regulat (din nefericire nu foarte usor in RO, depinde de zona si unde este lasat ceasul peste noapte) ..
Semnalul de unde vine? De la satelit? Ce inseamna ca depinde de zona?
Nu de la satelit - acelea sunt alta poveste. Semnalul in partea asta din Europa vine de la un emitator din Germania. Dupa parerea mea cel pe albastru arata chiar si mai bine - si fiind vandut in RO exista garantie si se poate eventual vedea in persoana cum e cu LED-ul si cu receptia radio (cei care-l vand ar trebui sa aiba ceva mai multe detalii).
Chiar ma face curios casui si tehnologia. Are niste feature interesante. Mai ca l-as lua.
Chestia cu emitatorul din germania, din cate stiu emitatoarele astea bat cam 1000km daca sunt plasate pe un stalp de 100m inaltime (datorita curburii). Acum din germania si pana aici mai sunt si munti..deci dubios cum ar ajunge semnalul la noi. Mai e si o alta cale: se poate reflecta de atmosfera.
Ai avut, inseamna ca nu il mai ai. Ceva impresii? Cum arata vizual, finisajele sun ok?. Chiar era exact? Merita tehnologia din punctul asta de vedere?
Multumesc.
L-am vandut. Am trecut pe automatice. Ca si impresii, era un ceas foarte usor si foarte exact. La banii respectivi, isi face extrem de bine treaba. Nu iti lua titan, se zgarie foarte usor.
ovidius scrie:Foarte rezistent, foarte usor, insa se zgarie foarte tare. Dupa 20 de purtari claps-ul arata ca dupa razboi...
Da, toate modelele numite 'din titan' sunt de fapt din aliaje de titan, si multe din ele de fapt sunt din aliajele ultra-usoare (cu mult aluminiu) si fara tratari speciale de suprafata care sa imbunatateasca rezistenta la zgarieturi. Exista insa si modele cu aliaje si cu tratari mai bune - din experienta mea cel mai bine par a rezista modelele din titan mai 'greu' (cu ceva vanadiu) si cu suprafata 'sablata' - am inca modelul la care i-am facut review acum aproape 8 ani la http://caranfil.org/review_citizen_ap2470.html si arata inca excelent!
Multumesc pentru completare. Dupa cum am sugerat printre randuri, mai sus, calitatea asteptata este direct proportionala cu pretul platit. De aceea am spus ca este un ceas "fair".
Desi suna a gadget, sistemul asta cu radio ma pune pe ganduri: n-au reusit sa faca un mecanism suficient de precis, asa ca triseaza, fac un sistem de corectie. Ii dau un nume interesant, ii pun un pret dublu si gata afacerea de succes. Si acum ca au sistem de corectie isi permit sa faca un mecanism mai putin precis deci mai ieftin. Cand are loc corectia? In fiecare zi, din ora in ora, cand ii zici tu?
Modelele mai vechi se reglau odata pe zi mai precis la ora doua dimineata(automat),dar exista si posibilitatea reglarii "manuale".Modelele mai noi se pot regla de pana la 5 ori pe zi(automat) dar numai in cazul in care nu se reuseste "prinderea semnalului"Cu alte cuvinte daca reuseste sa se calibreze din prima incercare, celelalte patru operatii de calibrare nu se mai produc.In conditiile in care nu se reuseste din prima calibrarea, ceasul incearca din nou de patru ori aceiasi operatie.
Detin si eu trei ceasuri cu reglare automata si pot sa confirm ca in jud. Galati se calibrau foarte bine dupa emitatorul din Mainflingen(Germania)
cu respect Razvan
Mecanismul eu cred ca este exact, nu se arunca CASIO la scaderea calitatii. Cred ca sistemul prin radio este facut tot in ajutorul utilizatorului care nu mai sta sa il regleze odata pe saptamana. In orice caz, mai exact de atat, nu stiu sa existe vreun alt ceas. Poate stiu colegii.