Ceas Tissot - Original si Replica (Fake)

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
theonesm

Re: Ceas Tissot - Original si Replica (Fake)

Mesaj de theonesm »

Buna ziua! Numele meu este Adrian. Menionez de la inceput ca sunt incepator atat pe forumul acesta cat si in ceea ce priveste ceasurile drept urmare fac apel la intelegere si rabdare. Am sa urc niste poze cu un tissot prs516 si as dori sa aflu cateva pareri avizate si la obiect despre el. Cateva poze sunt facute prin lupa. Multumesc

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Tissot swiss 01

Mesaj de Tissot swiss 01 »

blue6 scrie:deci userul de pe ceasuridemana, care vinde prs516 si visodate (fake zic eu), m-a rugat sa postez si poza in care se vede seria (zice el) mecanismului de la modelul prs516. de fapt e modelul, eta2836-2, care e stantata si pe fake-uri.

in prima poza, este ceasul care incerca sa mi-l vanda:

Imagine

http://i56.tinypic.com/28bv4g5.jpg

in a 2-a, e ceasul meu, ce mi l-am cumparat intre timp de pe watchshop.com.

Imagine

http://i54.tinypic.com/ff5y1c.jpg

pe rotor scrie tissot, se vede cum pe cel fake, e gravat grosolan, scrijelit, pe cand la cel original, gravura e impecabila.

in centrul "volanului", unde scrie PRS516, la el exista un punct, rezultat al finisarii circulare, care la mine nu exista. totodata, marginile cercurilor din bratele "volanului", la el au artefacte de la taiere/finisare, la mine nu exista.

tot finisajul rotorului, la cel fake, e mult mai grosolan.

striurile de pe muchia mijlocie a rotorului, la el sunt drepte, pe cand la cel original, sunt oblice si putin curbate...
theonesm

Mesaj de theonesm »

Multumesc. Am citit parerea asta. Mi se pare ca parerile au fost impartite cand s-a discutat subiectul atunci. Ma gandesc ca poate un set nou de poze mai ajuta. Alte pareri?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Sincer,cu certitudine nu pot sa ma pronunt.
Din poze,la prima vedere,eu il vad ok.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
theonesm

Mesaj de theonesm »

Multumesc de opinie. As mai avea cateva intrebari pentru cine gaseste timp sa ma ajute:

1. ce inseamna "a trage" ceasul?
2. ce inseamna a arma ceasul?
3. cum se armeaza manual si cum altfel si de ce exista o limita la armat pe an.
4. daca invart rotita ceasului invers acelor de ceasornic (in pozitia 1 sau pozitia normala) face click click dar daca invart invers face altfel. greu de explicat dar e ca si cum antreneaza niste mecanisme inauntru. care e misterul?
5. si in final ultima intrebare: de ce la data am odata MON, TUE WED si odata 1 MON 2 TUE 3 WED... sau mai degraba care ar fi marea utilitate... cu totii stim a cata zi din saptamana este joi...

Astept in continuare opinii despre poze si eventual raspunsuri la intrebari. Multumesc
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

A arma ceasul = a trage ceasul.
Manual se armeaza rotind de cheita de care se si fixeaza.Exista si armare automata in cazul ceasurilor automatice prevazute cu un rotor la mecanism.La cele automate nu exista limita maxima de armare deoarece arcul este prins in asa fel incit la capat de cursa scapa.
Pentru intrebarea nr 4 , este un clichet...ca si la bicicleta. Daca pedalezi in sens normal atunci actionezi roata de angrenare iar daca pedalezi invers atunci actioneaza acel clichet. Nu se intimpla nimic daunator...
5. MON , TUE , WED ...nu toata lumea stie engleza...din acest motiv sint si acele numere inaintea zilelor saptaminii.Daca erau scrise in Japoneza sau araba tu ai fi stiut ce zi este ? Cu siguranta te orientai dupa acel numar...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
blue6

Mesaj de blue6 »

difera felul in care e "slefuit" rotorul, la mine e oblic. si mai difera gradatiile de la (scuzati nepriceperea mea, nu prea cunosc termenii) de la surubelul ala de pe mecanism, de unde se regleaza precizia ceasului. la asta cu cadran alb, sunt mai lungi, si din ce am citit pe wus, laa cel fake sunt mai lungi. la mine sunt mai scurte, da' la fel si la cel fake de pe okazii, ce l-am postat pt comparatie. :)

io nu stiu ce sa mai cred, care-i original, si care nu. prea multe diferente destul de evidente, ca sa fie toate originale... :)
blue6

Mesaj de blue6 »

plus de asta, cel cu cadran alb postat mai sus, are 5 gradatii din cate vad eu (in poza de sub lupa), si al meu are 7...
theonesm

Mesaj de theonesm »

ehh atunci o sa va tin la curent cum se comporta in timp :) o sa fac un test sa vad cate secunde pierde pe zi. al tau ce gramaj are?
blue6

Mesaj de blue6 »

in jur de 130, da' e cu curea de piele. :)

PS difera si fonturile, w-ul din twenty e diferit... :)
Clipper

Mesaj de Clipper »

Am si eu o nelamurire, la modul cat se poate de serios. Daca vedeti ca pot exista mai multe riscuri sau controverse asupra ce e fake si ce nu, de ce mai insistati sa cumparati aceste ceasuri Tissot? Mi-e greu sa cred ca nu se gasesc alternative, din orice punct de vedere (pret, design, renumele producatoruluk, etc)
theonesm

Mesaj de theonesm »

Am explicat din primul post dilema asta. Sunt incepator in chestia asta cu ceasurile. Am cumparat si abia apoi m-am interesat. Ma rog initial m-am dus la cellini si am stat 15 min cu el in mana si l-am studiat pe toate partile iar apoi cand l-am luat pe asta nu reusisem sa gasesc nimic diferit. Dar incepator fiind nu am stiut exact unde sa ma uit. Nu mai conteaza... asa inveti. Urmatorul va fi original sigur.
blue6

Mesaj de blue6 »

pune-i te rog o poza cu fosforu', is curios ce culoare are... :)

merci
mihaip

Mesaj de mihaip »

@theonesm:Daca l-ai luat de la Cellini mai mult ca sigur e original. Pe site-ul Tissot, Cellini apare ca magazin oficial.

@Clipper: m-am uitat la o groaza de ceasuri pe net, dar de cand am vazut o poza la ceasul asta pe care l-am ales m-am cam decis sa il iau. Cand am citit si comentarii de pe diferite site-uri care il comercializeaza, totul era clar. In plus, la banii astia zic eu, iei un super ceas - nu exista o alternativa din cate am vazut.
mihaip

Mesaj de mihaip »

A venit ceasul comandat azi. Problema e ca desi au scos din zale la curea, tot e prea mare, si trebuie sa o micsorez. Am reusit sa fac operatia asta la ceasul anterior (un Lorus), dar parca nu ma mai incumet si la asta. Aveti vreo recomandare pentru un centru (in Buc.) care sa poata ajusta cureaua?
Scrie răspuns