Unitas
Re: Unitas
Catalin, cu rabdare PW cu ETA 2824 / 2836 iti iei nou de pe ebay, la un pret decent.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Catalin, daca te-ai referit la aceste doxa
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Bran ... -1670.html
preturile sunt intre 2500 si 3000 de lei. In plus mie mi se par foarte mari, covarsitor de mari... Si-s si cam groase.
Cat despre preturile ceasurilor - ai dreptate, pe undeva si eu simt frustrarea asta, de vreo 5-6 ani de cand m-am molipsit definitiv de virusul asta orologer observ preturile, si in magazine, si online, si la ceasuri noi, si la pre-owned, si au crescut constant, la orice nivel, aproape orice brand. Si nu-nteleg de ce, singura explicatie pe care o gasesc e ca se vand, exista piata, exista "moft"-urosi ca noi pe care-i apuca din cand in cand cate-o dambla. Si poate pentru ca exista China, si chinezii au prins tot mai mult gustul ceasurilor europene, si vor sa fie "in pas cu timpul". Dar asta e mai mult o speculatie.
Revenind la alegerea ta, am vazut la un moment dat pe ebay un ceas precum asta
http://watchluxus.com/brands/zeno/other ... us/3532-i1
care s-a dat nou, cu acte si cutie, tot, cu putin sub 300 de euro. Cred ca merita urmarit, cautat acest model. E extrem de subtire - 7 mm, diametru de 40mm, are spate transparent, safir, WR30. Calibrul este 7001.
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Bran ... -1670.html
preturile sunt intre 2500 si 3000 de lei. In plus mie mi se par foarte mari, covarsitor de mari... Si-s si cam groase.
Cat despre preturile ceasurilor - ai dreptate, pe undeva si eu simt frustrarea asta, de vreo 5-6 ani de cand m-am molipsit definitiv de virusul asta orologer observ preturile, si in magazine, si online, si la ceasuri noi, si la pre-owned, si au crescut constant, la orice nivel, aproape orice brand. Si nu-nteleg de ce, singura explicatie pe care o gasesc e ca se vand, exista piata, exista "moft"-urosi ca noi pe care-i apuca din cand in cand cate-o dambla. Si poate pentru ca exista China, si chinezii au prins tot mai mult gustul ceasurilor europene, si vor sa fie "in pas cu timpul". Dar asta e mai mult o speculatie.
Revenind la alegerea ta, am vazut la un moment dat pe ebay un ceas precum asta
http://watchluxus.com/brands/zeno/other ... us/3532-i1
care s-a dat nou, cu acte si cutie, tot, cu putin sub 300 de euro. Cred ca merita urmarit, cautat acest model. E extrem de subtire - 7 mm, diametru de 40mm, are spate transparent, safir, WR30. Calibrul este 7001.
Si ar mai fi de urmarit si un Davosa care-mi place foarte mult - costa in jur de 350-400 de euro
Ref: 160.404.16
E cu ETA 2804.
Ref: 160.404.16
E cu ETA 2804.
- gherghin nicolae
- Moderator
Las ' ca oi da eu tzuica , la anu' la intilnire...
Sa revenim on topic pentru ca altfel ne cearta Adi pentru ce am scris pe topicul lui cu Unitas
Deci inca un Unitas , cu acelasi calibru ca si al lui .

Mai am un Unitas dar este 6300 , nu cel galben care echipeaza binecunoscutele Atlantic , ci varianta in otel sau...argintie . Cele care echipeaza Atlantic-ul sint 6300 N .
Dar fiind prea cunoscut nu cred ca mai prezinta interes...
Sa revenim on topic pentru ca altfel ne cearta Adi pentru ce am scris pe topicul lui cu Unitas
Deci inca un Unitas , cu acelasi calibru ca si al lui .

Mai am un Unitas dar este 6300 , nu cel galben care echipeaza binecunoscutele Atlantic , ci varianta in otel sau...argintie . Cele care echipeaza Atlantic-ul sint 6300 N .
Dar fiind prea cunoscut nu cred ca mai prezinta interes...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Ahaaaa, n-am fost atent!
Pai n-ai multe optiuni de mecanisme, Razvan a punctat bine la acest capitol. Cred ca ramane valabil ETA 7001.
Gasesti vintage NOS multe, dar fara safir si capac spate filet & vizibil ... Cu mineral mai gasesti ...
Da' chiar asa, vorba lui Nic - mi-ati stricat topicul!
Sa mute cineva dialogul in rubrica de "goana dupa ceasuri", iar autorii care au comis-o sa dea odata tuica aia!
Pai n-ai multe optiuni de mecanisme, Razvan a punctat bine la acest capitol. Cred ca ramane valabil ETA 7001.
Gasesti vintage NOS multe, dar fara safir si capac spate filet & vizibil ... Cu mineral mai gasesti ...
Da' chiar asa, vorba lui Nic - mi-ati stricat topicul!
Sa mute cineva dialogul in rubrica de "goana dupa ceasuri", iar autorii care au comis-o sa dea odata tuica aia!
Scuze Nic... dar il rog pe Adi de iertaciune.... comun cu titlul topicului este ca vreau unitas in principiu...
Razvee, ala este modelul de Doxa; din pacate, pe langa pretul sau "very expensive"-sa ma ierte "puristii"-de-obicei nu incurc limbile
- nici macar nu are prea mult "flight" in el... dar zeno...
-mi-ai dat in moalele capului, m-ai dus la limita
, imi place... problema e ca n-am cumparat niciodata de pe e-bay si nici nu ma pricep... cu alte cuvinte, "nu stiu de-astea" fir-ar sa fie, ce sa fac daca sunt retardat pe domeniul asta?
Razvee, ala este modelul de Doxa; din pacate, pe langa pretul sau "very expensive"-sa ma ierte "puristii"-de-obicei nu incurc limbile
Pfff...tuica, dupa doua sticle de vin(Mukuzani), beau doar daca imi canti.
Un ceas ieftin cu Unitas, care imi place, este acesta:
http://forums.watchuseek.com/f29/43mm-o ... 43683.html
Scuze pentru off-topic, Achraf, gherghin nicolae.
Un ceas ieftin cu Unitas, care imi place, este acesta:
http://forums.watchuseek.com/f29/43mm-o ... 43683.html
Scuze pentru off-topic, Achraf, gherghin nicolae.
Boris - ceasul acela O &W imi place chiar si mie, chiar daca are 43mm!
Mai ca mi l-as cumpara eu ...

Mai ca mi l-as cumpara eu ...
Pacat ca anuntul e din 2007:))
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

-
marcelmarian
L-am mai prezentat mai de mult:

Cred ca isi are locul in topicul dedicat Unitas.

Cred ca isi are locul in topicul dedicat Unitas.
-
Alexvintage
Ca tot veni vorba de Unitas reamintesc calibrul 45 C din anii `40
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... das#p68783
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... das#p68783
Fotografii cu cadranul ceasului Unitas cal. 627-14:

Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
-
MladinDorian
- Site Admin
sper ca nu este prea tarziu, dar de ce nu iti faci un hommage cu 6497? important este sa ai un 6497 deosebit, de preferinta salvat (cu finisaj mai deosebit) - iesi mai eiftin, si , itr-adevar este un ceas frumos - in gen b-uhr, parnis, etc.catalin.v scrie:Scuze Nic... dar il rog pe Adi de iertaciune.... comun cu titlul topicului este ca vreau unitas in principiu...
Razvee, ala este modelul de Doxa; din pacate, pe langa pretul sau "very expensive"-sa ma ierte "puristii"-de-obicei nu incurc limbile- nici macar nu are prea mult "flight" in el... dar zeno...
-mi-ai dat in moalele capului, m-ai dus la limita
, imi place... problema e ca n-am cumparat niciodata de pe e-bay si nici nu ma pricep... cu alte cuvinte, "nu stiu de-astea" fir-ar sa fie, ce sa fac daca sunt retardat pe domeniul asta?
Zeno, Glicyne , etc (bazate pe eta 6497/6498) nu justifica pretul ....
Nu pun poze ca... poate ma cearta Claudiu
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
Nu am de ce sa te cert,atata timp cat este declarat homage! 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people