Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
Alfie

Re: Ultima achizitie

Mesaj de Alfie »

Huo Achraf huuuuuoo,huuuo :evil: :evil: :lol:
Ziua mea 21 iunie,multumesc :lol: :lol: :lol:
Felicitari ,ma bucur ca a ajuns la noi .
Dar mi-e ciuda,mor de ciuda :twisted: :lol:
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Multumesc Lucian!
Tu ai niste ceasuri absolut fabuloase, iar daca tu ajungi sa invidiezi pe cineva pentru un ceas, asta este onorabil deja!

De exemplu stiu ca tu ai un Record automatic in-house fabulos, care m-a determinat sa-l vanez si eu asiduu si ... si ....

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Dupa ce vad ce minunatii se posteaza pe aici ( evident ma refer la ceasuri ) , exemplare superbe, poze de calitate , nici nu mai imi vine sa mai pun si eu vreo poza...Pur si simplu nu se ridica la nivelul asta .
Eu am achizitionat un fusee. Primul meu ceas de buzunar cu transmisie prin lant. Nu am mai avut asa ceva si imi doream unul.
Probabil , pentru a nu distrage atentia de la cele doua ceasuri postate acum de Adrian , il postez la ceasuri de buzunar.
Felicitari Adrian , dar si Lucian , aveti niste ceasuri superbe !
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Nic - multumesc pentru aprecieri. Esti un domn - asa cum ne-ai obisnuit dealtfel.

Am avut noroc si sa-l cunosc pe Lucian, sa stau de vorba cu el si sa invat cate ceva de la el - despre ceasuri si colectionarea lor.

Nic, nu pot vedea ceasul tau de-acasa, nu se incarca bine (am o conexiune proasta), sper sa-l vad azi la scoala. Nu crezi totusi ca faci pozele la o rezolutie prea mare?
Alfie

Mesaj de Alfie »

Achraf :evil: :evil: :evil: esti prea aproape de mine :lol:
Nu mai spun nimic despre automatice daca spun le "furi" pe toate.
Glumeeeeesc
Felicitari pentru Record este un automatic cu adevarat special.
Multumesc pentru aprecieri ,nu sunt chiar asa cum ma lauzi .
O carte deosebita (ma ajuta enorm in urmarirea tintei automatic) de fapt doua carti deosebite.
Merita fiecare banut si nu doar( am mai postat dar sunt atat de incantat incat trebuie sa amintesc titlurile de fiecare data cand am ocazia,pentru carti imboldul a fost colegul Montana):
http://www.amazon.com/Automatic-Wristwa ... 0887406092
si restul lumii,
http://www.amazon.com/Automatic-Wristwa ... pd_sim_b_3

si desigur in lumea noastra "virtuala"
http://nakahiro.parfait.ne.jp/
cu sectiunea automatic.
Inainte de Nakahiro cumparam ceasuri ,dupa Nakahiro am inceput sa am o directie.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Merci Lucian - dupa ce te-am intalnit pe tine, ceasurile si cartile tale, dar si dupa nakahiro - am inceput si eu sa am o directie.
Inca nu este precisa, mai oscileaza, dar am reusit sa elimin un verb si jumatate dintre cele trei ce-l caracterizeaza pe un colectionar (incepator?): "To have, to have and to have!"

Cei mai "directionati" colectionari pe care-i cunosc sun Montana, Galaxy si Lucian Marcu.
Apoi mai este Pepex si User pentru ceasuri rusesti; cred ca pt quartzuri este Catalinus si mai sunt si altii - scuze de omisiuni, dar nu mi-am propus o nominalizare exhaustiva.

Deocamdata incep si eu sa capat o directie, orientata pe branduri, in-house vintage si caracteristici tehnice (cum ar fi ceasurile la 36000).
De exemplu sunt atent la branduri precum Cyma, Cortebert / Tellus, Certina, Election, Enicar, Moeris, Marvin, Roamer si Revue, care au produs mecanisme in-house (dar si altele), ca sa nu pomenesc de Omega, Longines, Eterna, IWC, LeCoultre, Movado, GP, Favre-Leuba, UG, Tissot, Hamilton, Bulova, Zenith dar si branduri care nu au vut mecanisme in-house: Ebel (mai nou au in-house), Ernest Borel, Zodiac, Juvenia, Wyler, etc. Sau la mecanismele Frederic Piguet.

Cateva zeci de ceasuri asteapta schimburi sau vor fi puse in vanzare - cand .. nu prea stiu.
catralin

Mesaj de catralin »

fabuloase ceasuri adrian. felicitari.
vezi ca ziua mea e mai apropiata decat cea a lui lucian :mrgreen: .
domnilor sa nu va lasati inselati, adrian are destule ceasuri cu care sa se laude si cu care sa ia ochii privitorilor :D .
sa aveti spor la vanat in continuare, din pacate eu m-am cam lasat...
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Multumesc Catalin, dar as prefera ca pasionatii de ceasuri de pe forum sa considere mai degraba ca laud ceasurile - aceste superbe bijuterii si creatorii lor deopotriva - si nu ca ma laud cu ceasurile pe care (temporar) le detin.

Dupa ce ma intorc de la Roland Garros :P o sa postez un Tissot Pointer Date Cal. 27.63 :wink: , otel, 35 mm - stare impecabila!

Poate si un Hibeatron ... sau un Moeris 13''' :roll:
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

ziuz mea tocmai a trecut. sa inteleg ca nu ma aleg cu nimic din ceasurile expuse? :(
maximus

Mesaj de maximus »

Omega Chronostop, calibru 920.....un ceas care a dormit 20 de ani intr-un sertar si care prin bunavointa Dl. Claudiu (multumesc mult de tot!) a revenit super voios la viata.
Din pacate pozele sint facute la repezeala si pe inserat, ca atare imi cer scuze pt calitatea lor...

Imagine

Imagine

Imagine

O zi buna la toata lumea,
Marius Sirbu
vagsoftware

Mesaj de vagsoftware »

Ma bucur sa completez colectia de Seiko Diver's cu un Tuxedo:

Imagine

Mecanism 4R15, 22 jewels, data, fara hacking sau armare manuala, un mecanism superior 7s26, dar inferior 6R15. Design butucanos, un ceas mare, mult mai mare decat Sumo sau Monster. Bratara nu imi place, este foarte lata, mai lata cu 2mm decat la Sumo si Monster si slab finisata. Ce-a mai placuta si mai usoara e cea de la Sumo. Geamul este hardlex, standard pentru ceasurile Seiko din clasa lui. Ce m-a impresionat placut - remontorul - se infileteaza foarte sigur, mult mai bine decat la Monster. Lumibriteul isi face treaba cu prisosinta. Designul permite purtarea de curele handmande din piele. Este foarte adevarat ca nu seamana nici a diver, nici a pilot, e ceva intre. Peste toate este un ceas bun, robust.

Si, de asemenea un ceas care mi-a luat ochii prin mecanism, mecanismul este foarte bine conservat, si o sa vedeti de ce zic asta:

Imagine

Este un ceas foarte frumos prin simplitate. Dupa serie se inscrie undeva intre 1910-1920 ca si fabricatie (incepe cu 3). Carcasa si mecanismul sunt marcate cu aceeasi serie. Mecanismul este Logines 19.25 lignes, destul de mare si foarte bine lucrat, impresionant de bine pentru acele timpuri. Cheita este perfect conservata, cadranul are 2 mici fisuri, aproape normale pentru un ceas atat de vechi cu cadran portelanat, totusi acest cadran arata foarte bine. Geamul este din sticla, cred ca este original, nu sunt semne ca a fost inlocuit. Este foarte gros. Prezinta mici zgarieturi, care nu se disting insa. Dupa ce l-am achizitionat a urmat un mic proces de restaurare, insemnand curatarea carcasei, din inox, si eliminarea zgarieturilor, pot sa zic ca este perfecta acum si ma mir cum de nu a fost turtita sau lovita intr-un timp atat de indelungat. Lantul este nou, este din inox si se potriveste perfect cu carcasa ca si nuanta si stralucire de inox. La un mecanism atat de bine conservat cum am spus, daca tot arata bine ceasul si mergea destul de bine, + 50 sec la zi, m-am gandit sa-l urc pe vibrograf ca tot sta degeaba si sa-l ajustez. Spre placuta impresie ceasul se inscrie acum in +3 sec la zi, mai precis 1 sec la 8 ore. Ceea ce mi se pare foarte, foarte, foarte bine pentru un astfel de ceas. Asta dovedeste ca nu a fost purtat foarte mult si ca a stat intr-un sertar mult timp. Limbile. Limbile sunt originale dar nu stiu ce sa zic daca au fost curatate sau nu. Nu par curate mecanic, poate doar in solvent. Nu stiu ce sa zic. In orice caz secundarul pare sa apartina ceasului, comparat cu alte ceasuri la fel de pe net. Am intalnit aceste limbi pe negru insa. Poate ma ajutati cu o parere.

Cam atat :)
Omul si timpul nu au fost niciodata prieteni. Nici nu vor fi vreodata.
rubin

Mesaj de rubin »

Orex :wink:
19 rubine
Big size 36-37mm

Imagine
Poza reala cu mana mea ca sa fiti siguri ca posed piesa !
Imagine
Sau bongiorno....
zveros

Mesaj de zveros »

Felicitari pentru achizitii dragi colegi ,sa le purtati cu placere :D
stanlaurentiu

Mesaj de stanlaurentiu »

frumos, dincolo de varsta... vestigiul unei realizari (totusi) a Romanilor! daca mai aveti si alte ceasuri de utilizare zilnica, pe acesta sa-l purtati macar de Ziua Nationala! e un prilej de mandrie nationala...
Pace pe pamant, si intre oameni buna-voire.
rubin

Mesaj de rubin »

stanlaurentiu scrie:frumos, dincolo de varsta... vestigiul unei realizari (totusi) a Romanilor! daca mai aveti si alte ceasuri de utilizare zilnica, pe acesta sa-l purtati macar de Ziua Nationala! e un prilej de mandrie nationala...
Starea cadranului e datorata lipsei indelungate a capacului. Este cel mai mare Orex cu 19 rubine pe care l-am vazut eu. Mecanismul de 19 este solid si are o constructie surprinzatoare: caseta arcului este prinsa in rubine :idea:
Sau bongiorno....
Scrie răspuns