Ma bucur sa completez colectia de Seiko Diver's cu un Tuxedo:
Mecanism 4R15, 22 jewels, data, fara hacking sau armare manuala, un mecanism superior 7s26, dar inferior 6R15. Design butucanos, un ceas mare, mult mai mare decat Sumo sau Monster. Bratara nu imi place, este foarte lata, mai lata cu 2mm decat la Sumo si Monster si slab finisata. Ce-a mai placuta si mai usoara e cea de la Sumo. Geamul este hardlex, standard pentru ceasurile Seiko din clasa lui. Ce m-a impresionat placut - remontorul - se infileteaza foarte sigur, mult mai bine decat la Monster. Lumibriteul isi face treaba cu prisosinta. Designul permite purtarea de curele handmande din piele. Este foarte adevarat ca nu seamana nici a diver, nici a pilot, e ceva intre. Peste toate este un ceas bun, robust.
Si, de asemenea un ceas care mi-a luat ochii prin mecanism, mecanismul este foarte bine conservat, si o sa vedeti de ce zic asta:
Este un ceas foarte frumos prin simplitate. Dupa serie se inscrie undeva intre 1910-1920 ca si fabricatie (incepe cu 3). Carcasa si mecanismul sunt marcate cu aceeasi serie. Mecanismul este Logines 19.25 lignes, destul de mare si foarte bine lucrat, impresionant de bine pentru acele timpuri. Cheita este perfect conservata, cadranul are 2 mici fisuri, aproape normale pentru un ceas atat de vechi cu cadran portelanat, totusi acest cadran arata foarte bine. Geamul este din sticla, cred ca este original, nu sunt semne ca a fost inlocuit. Este foarte gros. Prezinta mici zgarieturi, care nu se disting insa. Dupa ce l-am achizitionat a urmat un mic proces de restaurare, insemnand curatarea carcasei, din inox, si eliminarea zgarieturilor, pot sa zic ca este perfecta acum si ma mir cum de nu a fost turtita sau lovita intr-un timp atat de indelungat. Lantul este nou, este din inox si se potriveste perfect cu carcasa ca si nuanta si stralucire de inox. La un mecanism atat de bine conservat cum am spus, daca tot arata bine ceasul si mergea destul de bine, + 50 sec la zi, m-am gandit sa-l urc pe vibrograf ca tot sta degeaba si sa-l ajustez. Spre placuta impresie ceasul se inscrie acum in +3 sec la zi, mai precis 1 sec la 8 ore. Ceea ce mi se pare foarte, foarte, foarte bine pentru un astfel de ceas. Asta dovedeste ca nu a fost purtat foarte mult si ca a stat intr-un sertar mult timp. Limbile. Limbile sunt originale dar nu stiu ce sa zic daca au fost curatate sau nu. Nu par curate mecanic, poate doar in solvent. Nu stiu ce sa zic. In orice caz secundarul pare sa apartina ceasului, comparat cu alte ceasuri la fel de pe net. Am intalnit aceste limbi pe negru insa. Poate ma ajutati cu o parere.
Cam atat

Omul si timpul nu au fost niciodata prieteni. Nici nu vor fi vreodata.