REPARATIE GEAM DIN CRISTAL MINERAL

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
bambi

REPARATIE GEAM DIN CRISTAL MINERAL

Mesaj de bambi »

Buna ziua! Am un ceas Festina, cu geam din cristal mineral care s-a zgariat destul de evident.
As dori sa stiu, daca se poate inlocui geamul, sau daca se poate polisha si unde ar fi recomandat sa efectuez aceasta operatie in Bucuresti.
Va multumesc.
impala2328

Re: REPARATIE GEAM DIN CRISTAL MINERAL

Mesaj de impala2328 »

din intamplare am gasit aceasta solutie,relativ ieftina,costa cca 20 lei pe la noi :

http://www.youtube.com/watch?v=jhQ1QuA4oSs

trebuie vazut daca este recomandata doar pentru plexic,sau merge si la cristal mineral...

si inca un link care te va ajuta :

http://www.timezone.com/library/workbench/workbench0018

succes !
Imagine
ate14

Mesaj de ate14 »

Este exclusiv pentru plexic.
Pentru geam mineral poti incerca la un centru de optica.
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

In principiu cristalul se poate schimba
De slefuit mai greu.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Mrejeriu.Bogdan

Mesaj de Mrejeriu.Bogdan »

Salut,

Am si eu un casio edifice,model EF-316.Din greseala i-am spart geamul si m-ar interesa sa stiu de unde pot cumpara un astfel de geam.Am fost la mai multi ceasornicari insa ei nu au in stoc acest geam.Multa stima.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu stiu cum nu ai gasit.Este un cristal destul de comun,fara nimic deosebit.
Daca stii grosimea si diametrul exact-la nivel de zecime-atunci te putem ajuta.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
bambi

Mesaj de bambi »

Mrejeriu.Bogdan scrie:Salut,

Am si eu un casio edifice,model EF-316.Din greseala i-am spart geamul si m-ar interesa sa stiu de unde pot cumpara un astfel de geam.Am fost la mai multi ceasornicari insa ei nu au in stoc acest geam.Multa stima.

Daca esti din Bucuresti, in gangul de pe "Valea Regilor" e o optica mai veche. Acolo vei fi ajutat fara doar si poate.
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

Un geam nou costa 30 de lei. Slefuirea nu va iesi aproape niciodata ca nou, si va fi munca mai multa si mai costisitoare.
SATELLITE WAVE
cetateanpoznas

Mesaj de cetateanpoznas »

vorbiti din experienta proprie ? eu nu prea sunt de acord cu dvs,tot din experienta proprie..
Nu exista certitudini , doar oportunitati
evergreen

Mesaj de evergreen »

Salut, sunt nou si pe forum si in domeniu, am un ceas Doxa automatic cu un geam probabil din cristal mineral, dar care este capsulat in vid, ceva de genul asta, iar cand am fost la service sau la ceasornicari, datorita faptului ca din vina mea este destul de urat zgariat, mi s-a spus ca cel mai simplu se schimba geamul, dar nu va mai fi cum a fost, ermetic, asa ca m-ar interesa unde as putea sa-l duc sa-i finiseze zgarieturile, eventual cu un fel de polish. Din ce-am mai citit cateva pareri, se mai gasesc diverse variante de a face singur treaba, dar totusi, pentru ca tin mult la ceas, as prefera sa il reconditioneze cineva care a mai facut asta. Multumesc. M-ar interesa si cum as putea gasi o cheie pentru capacul ceasului care nu a putut fi desfacut decat la service, la ceasornicari nu am gasit pe nimeni cu astfel de cheie; mai cautam si o curea din cauciuc de culoare albastra, cureaua lui originala fiind din piele, inca o mai am, dar am schimbat in 7 ani de cand am ceasul vreo 4 curele de piele si vreau una rezistenta si la mediu umed.
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

cetateanpoznas scrie:vorbiti din experienta proprie ? eu nu prea sunt de acord cu dvs,tot din experienta proprie..
Banuiesc ca mie imi era adresata fraza de mai sus. Da din expierenta. gasit atelier de prelucrarea sticlei, gasit oxid de ceriu pentru slefuire, gasit freza cu turatie variabila si rezistenta la apa, se face un lapte din oxid de ceriu cu apa care sare pana la tavan si inapoi, apoi dupa slefuire geamul are cocoase si dealuri si vai, dar ce-i drept nu mai are zgarieturi :lol: . Plus drumuri si benzina si timp consumate. Asa ca m-a ajutat Claudiu si cu 30 de lei am avut un gem nou. punct.
SATELLITE WAVE
cetateanpoznas

Mesaj de cetateanpoznas »

poi domnule draga dvs sunteti un caz nefericit ptr ca eu rezolv problema cu doar 10 lei de bucata si credeti-ma ca rezultatul este perfect 100% in plus nu umblam la etanseizarea din fabrica care se stie este si aia greu de reprodus "after market" In fine..pareri si pareri , cele bune si spor !
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cazuri de slefuit Cristal-nu plexic sau hesalit-toate care le-am vazut facute au fost asa cum a descris Poseidon.Daca cetateanulpoznas a reusit fara sa aiba cristalul valuri,chiar este un caz fericit.

Legat de schimbarea cristalului..sub nici o forma nu este afectata rezistenta la apa a ceasului daca cristalul este schimbat corespunzator.
Dupa schimbare sa poate face si un test de presiune pentru confirmarea corectitudinii schimbarii.
Ceas "Prsurizat" este un mit.Sau "vidat" deasemenea.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
evergreen

Mesaj de evergreen »

cetateanpoznas scrie:poi domnule draga dvs sunteti un caz nefericit ptr ca eu rezolv problema cu doar 10 lei de bucata si credeti-ma ca rezultatul este perfect 100% in plus nu umblam la etanseizarea din fabrica care se stie este si aia greu de reprodus "after market" In fine..pareri si pareri , cele bune si spor !
Salut, eu sunt din Bucuresti, dar sper ca te-ai mutat din Galati mai aproape, ca totusi un drum pana la Galati nu prea justifica reparatia de care am nevoie. Iar prin curier nu expediez ceasul. Multumesc.
evergreen

Mesaj de evergreen »

Daca nu ajung pana la Cetateanulpoznas poate ma ajuta cineva cu un contact la un optician sau ceva de profil, unde a ajuns si a plecat cu cristalul reconditionat si multumit de modul cum a iesit. Multumesc.
Scrie răspuns