Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
ate14

Mesaj de ate14 »

Ar fi trist ca celor ce le-a sunat cunoscut sintagma din titlul acestui topic, respectiv "Unora le place Jazz-ul" sa nu stie si titlul original, nu? Sper, cel putin, ca nu e asa o noutate...Banuiesc ca :lol: provine din talentul deosebit al romanilor de a reinterpreta titlul unui film.
Dar daca ai simtit nevoia sa readuci aminte e ok :wink:

Revin pe seara la subiectul acestui topic, Hamilton Jazzmaster.
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
ate14

Mesaj de ate14 »

Gata, m-am holbat :shock: ! Cadranul secundelor are o deviatie de 0,1-0,2 mm. Se vede clar si in poza postata de tine, desi acolo e putin mai accentuat din cauza unghiului din care a fost facuta fotografia. As fi vrut sa aiba mai multa grija! Si din moment ce tu ai vazut asta la un alt exemplar al acestui model, e clar ca e o problema de lot sau chiar de model. Probabil o calibrare proasta a masinii care imprima acel marcaj al secundelor. Pe hartie 0,2 mm suna putin, dar la un ceas e vizibil si sunt de acord ca la un Hamilton nu ar trebui sa apara astfel de scapari! Din pacate perfectiunea e imposibil de atins. Si cu cat lucrurile sunt mai complicate, cu atat sansa de a aparea erori creste. Iar aceste este un cadran suficient de complicat.
Nu exista absolut nici o scama. Dar asta este legata de noroc chior! Am vazut ceasuri ce purtau nume mari, dar pe langa aceste nume mai purtau si cate o scama. Deci, nu cred ca se poate judeca un model sau o marca dupa prezenta unei scame.
La curea vad ca te deranjeaza mai mult faptul ca are textura de aligator, cu alte cuvinte imita o curea de aligator. Nici eu nu ma dau in vant dupa aceasta textura as fi preferat sa fie dreapta, ceva gen Stowa Antea dar asta se poate remedia foarte usor. Asta nu inseamna ca nu e de calitate.
Limbile mi se par (mie!) in continuare foarte bine finisate. Polish-area acestora este foarte accentuata si lucesc la fel de tare ca si indicii. Eu nu le-am remarcat defecte. M-am uitat dupa alte defecte cu mai mare atentie si nu am gasit.
Nu vreau sa comentez foarte mult comparatia cu Tissot, dar eu cred ca Swatch Group a pozitionat foarte bine fiecare marca in segmentul ei. Am vazut multe Tissot, am prieteni cu Tissot, cadranele sunt inferioare si de asta sunt convins. Cel putin de modelele quartz. Si aici nu vorbesc numai de PRC200, care e chiar departe.
Tot nu am trepiedul, dar cand il iau inapoi, mai fac niste poze axate pe finisajul cadranului.
Satisfactia fata de acest ceas ramane, pentru mine, in continuare la cote inalte. Poate si din cauza pretului mic platit. Poate si pentru ca nu aveam asteptari de Glashutte. Poate si pentru ca Hamilton mi-e drag.
Cu prima ocazie iau si un Khaki, sa ma conving si mai tare. Raman in continuare un mare amator de Hamilton.
Ma bucur ca ai semnalat aceste lucruri si iti multumesc pentru asta!
Time is on my side!
Alfie

Mesaj de Alfie »

Ma bucur ca nu esti descurajat de scaparile Hamilton (scapare pentru tine)
Nici eu nu sunt descurajat si caut in continuare Aqua Riva.
Comparatia cu Tissot nu este" jignitoare",ca brand swatch Tissot se bucura cu mult mai mult de atentie in grup diversitatea este mult superioara si au produse in toate segmentele chiar si cel de lux,Hamilton nu are inca asta.
Limbile PR (nu PRC) 200 sunt la acelasi nivel cu Hamilton si sunt sigur produse de acelasi producator la acelasi standard.
Nu sunt de acord ca Swatch a pozitionat bine Hamilton in segmentul sau la momentul la care a fost produs ceasul tau.
Pozitionarea corespunzatoare a inceput doar la mijlocul anului trecut si este consolidata acest an de la Basel.
Produsele noi Hamilton sunt mai scumpe ,probabil pentru a face diferenta vanzatorii au primit discount-uri pentru ce aveau pe stoc (produse inferioare Hamilton celor din "sezonul" 2010-2011)
Hamiton a evoluat in salturi din 2000 incoace,se vede de la o posta diferenta dintre Khaki 2000 si Khaki 2010.
Astazi Hamilton produce cu totul altceva si se apropie in sfarsit de Mido .
Target piata US (se stie de ce)+ europenii "nostalgici''
Cu cat lucrurile sunt mai complicate...scriai tu ,nu sunt de acord cu asta.
Nu este deloc o scuza acceptabila.
De scama ai scapat si ma bucur mult,este posibil ca cel de pe stoc in Tg Mures sa fie retur-refurbish si scama sa fie produsul super ceasornicarilor romani...posibil.
Limbile ..hmm ,rog si alti colegi "mofturosi'' sa priveasca cu atentie cand au ocazia,prefer insa ca analiza sa fie facuta de cineva care a analizat si Mido ,Longines etc.
Culoarea limbilor poate fi potrivita cu a "indecsilor" dar este total nepotrivita cu culoarea carcasei..si asta mie (repet mie) nu imi prea place (este posibil ca limbile celui din Mures sa fi fost inlocuite in service si atunci "vorbesc cu pacat")
Mido,Longines si mai departe Omega( la ei e normal din pricina pretului) au aceeasi culoare carcasa,''indecsi" si limbi.
Asa este normal daca mergi pe o culoare comuna ,daca produci combinatii otel carcasa,"galben" limbi indecsi atunci evident este ok.
Repet si povestea pretului,acest ceas nu a fost produs pentru a fi vandut la pretul actual,a fost produs la alt pret...
La urma urmei asa cum spuneai Swatch a pozitionat, la momentul producerii ceasului tau ,bine Hamilton(nu sunt de acord cu aceasta afirmatie :!: cred ca isi doreau asta dar..)
Adica mai jos decat Mido,putin mai sus decat Tissot la segmentul acesta.
In consecinta avem un Hamilton cu carcasa calitate Mido si cadran +limbi Tissot (daca nu crezi ,cauta Tissot Ballade care are un cadran "incarcat "in mai toate variantele sale ,una dintre ele aici http://www.free-photos.biz/photographs/ ... ade_01.php)
Au incercat prea mult si au gresit.
Astazi din cate vad Hamilton a reparat mult .
Sper sa am sansa sa analizez curand Aqua Riva ,este produs in aceeasi perioada cu al tau.
Ramane un ceas frumos,ambitios,cu design deosebit si o calitate teribila carcasa.
Dar nu il mai cumpar,m-am suparat pe el :lol:
Alfie

Mesaj de Alfie »

Si mecanismul...mecanismul este de vis la al tau.
Sincer am ramas cu gura cascata ,la finisaje sunt mult peste Tissot,Certina si chiar ...Mido ba chiar Longines din generatia de acum doi ani.
Au reusit sa personalizeze teribil mecanismele,de parca nici nu ar fi din grup.
Aici nu au facut rabat de la calitate.
Eh,daca le faceau pe toate asa nu ar mai fi avut nevoie de ceilalti :D din grup( Certina,Mido)
Trebuie o paine pentru toti la urma urmei.
ate14

Mesaj de ate14 »

Da, ai dreptate! Tissot se bucura de multa atentie in grup si este, dupa Swatch, marca ce aduce cele mai bune vanzari pentru Swatch Group. E un nume pe care il stie toata lumea, il cumpara foarte multi nepasionati, care au "nevoie" de un ceas Swiss, cu brand usor de identificat. Este probabil ceasul cel mai raspandit in low si middle managementul din banci si corporatii.
Hamilton merge in sus si asta ma bucura! In special cu ce au prezentat anul acesta la Basel, inclusiv cele doua mecanisme cronograf, modificate atat cat trebuie, exclusiv pentru Hamilton. Mesajul e clar!
Acel Pioneer il voi avea! Trebuie! As vrea si un Pan Europe, dar cred ca va fi destul de greu de gasit...

http://www.youtube.com/watch?v=4l9KzohZJdk
Time is on my side!
ate14

Mesaj de ate14 »

Lucian Marcu scrie: Cu cat lucrurile sunt mai complicate...scriai tu ,nu sunt de acord cu asta.
Nu este deloc o scuza acceptabila.
Nu era o scuza pentru ei, ci o realitate, o constatare, din pacate! La un cadran simplu, drept, ai sanse mult mai mari sa nu gresesti :!:

Sper sa gasesti Riva si sa se ridice la asteptarile tale. E un model extrem de frumos. Mi-ar placea sa-l am si pe acela.
Time is on my side!
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Cum iti mai merge jazz-ul, s-a mai modificat ceva la precizie?
Mai pune o fotografie-doua cu el, este o piesa frumoasa, tu te pricepi sa realizezi "montaje"...
ate14

Mesaj de ate14 »

Mersul este in aceleasi tendinte! Lasat jos merge pe plus, iar cand il port merge pe minus. Drept urmare, de pe 31 mai, pana acum, a castigat 15 secunde, in conditiile in care au fost zile in care nu l-am purtat deloc, inclusiv acest w-end de vineri seara pana azi dimineata. Daca l-as fi purtat zi de zi, precizia ar fi fost si mai buna. Oricum, sunt fascinat de acest mecanism si de precizia lui.
Ceasul ca ansamblu imi place extrem de mult! De cate ori port alt ceas, simt lipsa Hamilton-ului! Steinhart-ul ma face sa simt aceasta lipsa cel mai putin, dar oricum :)
O sa ii mai fac niste poze, sper ca in curand.
Time is on my side!
Workman

Mesaj de Workman »

Am luat si eu azi, acelasi model (calibru 2895-2) dar cu bratara metalica. 8)
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
papaadrian

Mesaj de papaadrian »

Asteptam niste poze, sunt tare curios cum arata pe bratara , poate si un wristshot.
Felicitari pentru achizitie sa il porti sanatos !
Workman

Mesaj de Workman »

E ok ceasul, daca nu stai cu ochii pe el ca sa-i cauti cod in papura, nu se vad acele mici imperfectiuni de aliniere a elementelor aplicate pe cadran de care pomenea Lucian (si sincer, eu l-am luat mai mult pentru mecanismul lui bun).

Fiind cu bratara metalica, a trebuit sa o ajustez pe mana mea si (cum legea lui Murphy functioneaa fara gres) am ajuns intr-un stadiu in care daca mai scot o za devine stramta bratara, daca las acea za - imi este larga. :-(

In plus, daca la celelalte ceasuri cu bratara pe care le am, dupa ce scoti zale, se mai poate face o mica ajustare(stramtare sau largire) mutand telescopul acela mic din capatul bratarii intr-o alta gaura a inchizatorii, aici nu avem acel mic telescop, pentru ca acel tip de inchizatoare nu exista, la acest ceas - fiind asadar alt model de inchizatoare.

Cum sa fac in cazul asta, daca reglarea se face doar prin scoaterea/adaugarea de zale, iar mie nu mi se potriveste bine pe mana (dupa cum am descris mai sus)? :-(
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
zveros

Mesaj de zveros »

Cred ca va trebui sa-ti caumperi si o curea de piele .
Workman

Mesaj de Workman »

Hmmmmmm, nu prea vreau sa il port decat cu bratara (am destule ceasuri pe curea)!

Si cateva poze facute repede, pe balcon:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
otvos-bruno

Mesaj de otvos-bruno »

Frumos si cu bratara
Sa-l porti sanatos! :mrgreen:
https://www.facebook.com/otvos.bruno.photography/

"Simplitatea este sofisticarea extremă."
Leonardo da Vinci
nmbcatega

Mesaj de nmbcatega »

frumos, finisari frumoase!
Si care a fost pretul de achizitie?
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
Scrie răspuns