I Want To See Your Movements!

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
Achraf
Moderator

Re: I Want To See Your Movements!

Mesaj de Achraf »

Nu este un mecanism, dar ne arata foarte detaliat designul si cum functioneaza sistemul antisoc "Incabloc":

http://www.clock-watch.de/index.html?ht ... to/inc.htm
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

... si cum functioneaza un cas ...
http://www.tickdong.com/cscart.html
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

... ce o fi fost atat de special la acest cadran cronograf de la Vacheron & Constantin de s-a vandut cu 3.650 US$ ? :shock:
http://cgi.ebay.com/XFINE-VACHERON-CONS ... 2312b54e81

dar mecanismul cat ar fi costat? 8)

Dar tot ceasul? :roll:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Probabil ca este f.greu de gasit..... :roll:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

O fi de la un ceas ce, completat cu acest cadran, ar costa xxxxx E.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

el primero p400
Imagine
Imagine
Unitas 6497 - actual intr-un hommage
Imagine
Un tunning fork ...
Imagine
Un GP drag
Imagine
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
robert

Mesaj de robert »

Nu vi se pare periculoasa faza cu fotografiatul mecanismului?, mai ales la un ceas la care i-a fost facuta recent revizia. Am vazut si fotografii cu cativa colegi care ''ceasornicareau'' pe o terasa la un pahar de vin...nu se umple mecanismul de fire de praf si alte scame???. Din filmele vazute pe internet, rezulta ca ceasornicarii lucreaza intr-un mediu controlat, mecanismele sunt tinute sub cupole de sticla..etc. Ce parere aveti???
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Uneori clipele au ...farmecul lor. Daca nu as putea vedea mecanismul cind vreau eu ...parca as fi lipsit de acel ceas .
Ceasornicarii profesionisti procedeaza cum spuneti dvs.
Noi pe aici sintem pasionati de ceasuri si , cu toate riscurile pe care ni le asumam , preferam sa mai privim si arhitectura unui mecanism mai mult decit asta , impartim bucuria aceasta cu alti pasionati (Prietenii stiu ), chiar daca nu le face bine ceasurilor...Oricum ele traiesc mai mult decit noi...(Asta daca avem grija de ceasuri ) chiar daca le mai privim si admiram mecanismele .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Eu cred ca nu trebuie sa picam intr-o extrema sau alta, dar sincer chiar nu vad nimic rau ca niste prieteni, la un vin, la o tigara, sa "mestereasca" impreuna daca simt nevoia sau sa admire un mecanism sau altul... La urma urmei eu n-am vazut in acele poze, mecanisme sofisticate care necesita conditii sterile pentru a oferi performante deosebite... Erau ceasuri de buzunar la care, in cele mai multe cazuri, suntem multumiti ca functioneaza asa cum mai pot... cu sau fara revizii...
Si cum spuneam, nu vreau sa cad nici eu intr-o extrema, bunaoara, nu sunt de acord cu acei "ceasornicari" care mesteresc (era sa spun smecheresc) in tirguri de vechituri de sfirsit de saptamina, in vint, praf sau ploaie... Dar acu' sincer: ati vazut vreun ceasornicar in romanica sa lucreze in conditii sterile, cu boneta, masca pe figura, etc... ? Eu (inca) nu am vazut.
In concluzie: sunt de acord cu Gherghin Nicolae - "Unele clipe au farmecul lor" , si eu cred ca acest farmec au vrut colegii nostri sa-l transmita.
Referitor la conditiile controlate in care ar trebui "umblat" la mecanismul unui ceas - sunt total de acord, dar sincer n-am vazut (inca) nicio ceasornicarie (obisnuita) sa lucreze in asa fel...
... asta cred eu si sper ca nu supar pe nimeni...
Ceasoholic
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Depinde ce intelegeti prin mediu controlat.Daca mediu controlat inseammnna aparatul de ioinizare a areului,care din cite stiu atrage si praful,acela il am si eu.Daca vorbiti de mediu steril,singurul loc unde am vazut asta a fost in laboratoarele de prelucrare a cristalelor de quartz de la Eta,unde se purtau combinezoane sterile,masti si bonete,iar accesul era interzis fara a trece prin camera de curatire.
In rest,nu am vazut masuri foarte speciale,decit o ventilatie exemplara,curatenie mare,si acele aparate de ionizare.
Iar din cite imi aduc aminte,la atelierul scoala de la Eta,nu am vazut nici aceste aparate.Poate nu le-am sesizat eu.Dar curatenia a fost exemplara.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Nefiind ceasornicari,noi doar "ceasornicaream",chibitam asupra unor achizitii mai noi sau mai vechi.Terasa din curtea mea era maturata,viciata de mirosurile apetisante de "potol" si "udatura",dar curata,aerul racoros foarte apropiat de umbra unui nuc nu cred ca a daunat ceasurilor cand le-am privit mecanismele,facem asta de fiecare data cand ne intalnim,toti cei din aceasta comunitate si nu numai.Oricum faza cu Longines-ul in mijlocul unei pete de vin a fost regizata.Nu tratam ceasurile niciodata asa,dar nu se putea scapa ocazia respectiva fara sa facem o poza.Nic.Gherghin si Mihai Eros au punctat perfect,unele clipe petrecute cu prietenii sunt mai presus decat ceasurile,ele oricum ajung sa traiasca mai mult decat noi,unele deja poate ne-au dublat sau triplat varsta,asa ca unele lucruri mai trebuiesc trecute cu vederea.Claudiu probabil trebuie sa fie mult mai atent ca noi,doar de-asta trimitem ceasurile la el,sa repare greselile noastre,nu?Numai bine!
Mihai P.
robert

Mesaj de robert »

Exact la praf ma refeream care din cate stiu (find inginer, si facand cursul de actionari hidro-pneumatice), am vazut ce efect are praful combinat cu ulei asupra cilindrilor, ma gandesc ca asupra lagarelor din ceas ele find facute la tolerante foarte mici efectul se multiplica.
gherghin nicolae
Moderator

Asa este, in privinta asta aveti perfecta dreptate...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
gherghin nicolae
Moderator

Pe de alta parte , multi dintre noi cred ca sint pasionati de mecanisme , de felul cum sint finisate , de arhitectura lor si chiar multe subiecte, precum si sensul forumului acesta s-ar dilua sau pierde fara posibilitatea de a vedea fotografii cu mecanismele.
Sansele ca un ceas sa fie fals/copie , fara a vedea mecanismul cresc exponential.
-Abigail Van Buren
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Un AR 167 montat intr-un Enicar automatic.
Imagine
Imagine
Si o descriere in amanunt a acestui mecanism.
http://www.timezone.com/library/tmachin ... 2335259750
Mihai P.
Scrie răspuns