Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Pentru ca reactiile Glucydurului la factorii externi sunt extrem de mici,aproape insesizabile la nivelul de lucru a ceasului.Tocmai acesta este avantajul acestui material.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
- otvos-bruno
Multumesc! 
https://www.facebook.com/otvos.bruno.photography/
"Simplitatea este sofisticarea extremă."
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
va salut! am cumparat un atlantic worldmaster art deco cu strat antireflex pe o parte. ceasul l am prezentat aici pe forum http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... start=2640 intrebarea mea ar fi pe care parte este stratul?
si de asemenea, daca e pe exterior, cit ar trebui sa ma astept sa reziste, daca il sterg numai cu batiste de ochelari si il port zilnic? va multumesc!
Daca stratul AR este pe o singura parte a geamului de regula se aplica pe interior. Daca un ceas are AR (si) exterior nu se sterge niciodata cu ceva uscat, e la fel ca la ochelari, obligatoriu carpa moale din bumbac si umezita in spirt. 
AR1070-56E
-
catalina87
Buna ziua,am primit un ceas de buzunar si nu gasesc aceasta firma.Poate fi de aur?La ce pret se ridica?va multumesc
-
catalina87
catalina87 scrie:Buna ziua,am primit un ceas de buzunar si nu gasesc aceasta firma.Poate fi de aur?La ce pret se ridica?va multumesc
Fara poze si detalii despre ceas nu vom putea sa-ti raspundem.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
poate s-a mai intrebat dar avand 80 de pagiuni threadul nu am stat sa il caut pe tot, asa ca imi ce scuze daca repet. Ce inseamna cadranul rotativ cu numere pe el de se roteste intr-o singura directie cu mana si ce este as ade special la un cronograf
Se numeste bezel. Poti vedea mai multe detalii despre el aici: http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=4&t=5373 sau aici.boditza scrie:poate s-a mai intrebat dar avand 80 de pagiuni threadul nu am stat sa il caut pe tot, asa ca imi ce scuze daca repet. Ce inseamna cadranul rotativ cu numere pe el de se roteste intr-o singura directie cu mana si ce este as ade special la un cronograf
-
ciprian.lungu
Am gasit pe ebay un ceas swiss, TIANO, 1960, mecanism 1 rubin.
Am cautat pe internet dar nu am gasit nici o referinta despre astfel de brand.
Intai am licitat, apoi m-am retras, insa ramane curiozitatea daca cineva a auzit de aceasta marca.
Multumesc
Intai am licitat, apoi m-am retras, insa ramane curiozitatea daca cineva a auzit de aceasta marca.
Multumesc
I Am that I Am
- otvos-bruno
Cat costa ceasul?
Daca e cu un rubin....probabil e un mecansim ieftin,insa s-ar putea sa ma insel
Daca e cu un rubin....probabil e un mecansim ieftin,insa s-ar putea sa ma insel
https://www.facebook.com/otvos.bruno.photography/
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
Nu te inseli...
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

Aceste ... instrumente de aratat timpul (e greu sa le spui ceasuri) sunt urmasele conceptului "One dollar watch", adica ceasuri f ieftine si deloc fiabile. De evitat. Costa mai mult shipping-ul decat ceasul. Acum ceva ani si prin targurile bucurestene erau destul de multe, undeva la preturi intre 1-2 Euro.ciprian.lungu scrie:Am gasit pe ebay un ceas swiss, TIANO, 1960, mecanism 1 rubin.
Multumesc
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
-
ciprian.lungu
I Am that I Am
multumesc de raspuns.. nici macar nu stiam cum ii zice de aceea am intrebatmihaixp scrie:Se numeste bezel. Poti vedea mai multe detalii despre el aici: http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=4&t=5373 sau aici.boditza scrie:poate s-a mai intrebat dar avand 80 de pagiuni threadul nu am stat sa il caut pe tot, asa ca imi ce scuze daca repet. Ce inseamna cadranul rotativ cu numere pe el de se roteste intr-o singura directie cu mana si ce este as ade special la un cronograf