Ultima achizitie
-
PricoMigdala
Re: Ultima achizitie
Salut Razvan.
Vine si reviewul, insa greu. Am scris azi doua pagini in word, am mai sters, am modificat. Poate maine sau duminica reusesc sa fac niste poze mai calitative( cu telefonul) si postez.
Vine si reviewul, insa greu. Am scris azi doua pagini in word, am mai sters, am modificat. Poate maine sau duminica reusesc sa fac niste poze mai calitative( cu telefonul) si postez.
Eu cred că este marketing 100% care se mulează pe ideea de ceas elegant, tradițional. Ceasuri sport manuale nu prea se fac pentru poporul de rând, deci "ultra high end" ca Hublot LaFerrari sau Panerai care are istorie deja cu acest design nu pot fi socotite relevante.Razvee scrie:Uitându-mă cu jind la acel Tutima al colegului Pricomigdala (și în așteptarea review-ului) îmi pun totuși o întrebare la care poate colegii mai experiementați ca mine ori Claudiu ar avea răspuns.
De ce majoritatea covârșitoare a calibrelor cu armare manuală nou dezvoltate au secundar periferic și nu secundar central? E mai ușor de proiectat astfel? Din ce motiv?
Am ramas cu o idee de mai demult ca pentru a muta secundarul central este necesara inca o transmisie, pozitia lui ''fireasca'' in schema mecanismului fiind periferic. Poate ma insel, nu prea sunt eu in masura sa emit pareri tehnice.
Ceas cu tenta sport manual care foloseste Eta 7001 este si acest Dwiss - cel putin vad ca are o rezistenta la apa peste media de 3bari. La 10 bari are cu ce se lauda si nu arata prea rau. Sa fie acesta un micro-brand? Ca mi-am adus aminte de subiect...
Pe site-ul eta.ch am citit ca eta 7001 nu mai este disponibil. Oare l-au scos definitiv din productie sau este doar o chestie de moment? Citisem la fel si de eta 2801 ca a fost oprit din productie acum vreo 2-3 ani (cred) si totusi Hamilton (doar ca ex) au scos modele noi cu acest mecanism.
Ceas cu tenta sport manual care foloseste Eta 7001 este si acest Dwiss - cel putin vad ca are o rezistenta la apa peste media de 3bari. La 10 bari are cu ce se lauda si nu arata prea rau. Sa fie acesta un micro-brand? Ca mi-am adus aminte de subiect...
Pe site-ul eta.ch am citit ca eta 7001 nu mai este disponibil. Oare l-au scos definitiv din productie sau este doar o chestie de moment? Citisem la fel si de eta 2801 ca a fost oprit din productie acum vreo 2-3 ani (cred) si totusi Hamilton (doar ca ex) au scos modele noi cu acest mecanism.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
.
Ultima oară modificat 07 Dec 2024, 22:09 de către stylus, modificat 1 dată în total.
Cu siguranta un mecanism cu secundar periferic este mai usor de executat,practic nu trebuie decat sa extinzi axul unei roti,si gata.Razvee scrie:Uitându-mă cu jind la acel Tutima al colegului Pricomigdala (și în așteptarea review-ului) îmi pun totuși o întrebare la care poate colegii mai experiementați ca mine ori Claudiu ar avea răspuns.
De ce majoritatea covârșitoare a calibrelor cu armare manuală nou dezvoltate au secundar periferic și nu secundar central? E mai ușor de proiectat astfel? Din ce motiv?
Un secundar central necesita cel putin inca o roata in plus,necesita o roata centrala cu gaura in ax pentru trecerea axului central,etc.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Felicitări pentru achiziție și subscriu la comentariile despre Rolex ...
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Daca are cineva in vedere vreodata achizitionarea unei bratari strapcode angus-jubilee, las aici cateva poze pentru a aprecia calitatea lor:

@ alin-stefan: felicitari pentru Omega! E un ceas foarte frumos!
Felicitari Alin si din partea mea!
Din pacate au fost sterse comentariile odata cu pozele cele mari, dar asemenea conului Achraf subscriu la ce fusese scris. Si marturisessc ca dintr-o latura subiectiva, am mult mai mult atasament fata de brandul Omega decat pentru Rolex. Desi pozitia mea poate fi criticata ca nu este in cunostinta de cauza, neavand nici unul din cele 2 branduri. Insa nici cei care plac sau displac un tablou celebru nu inseamna ca trebuie sa il si detina ca sa emita pareri.
Una peste alta, ma bucur alaturi si pentru Alin Stefan!
Din pacate au fost sterse comentariile odata cu pozele cele mari, dar asemenea conului Achraf subscriu la ce fusese scris. Si marturisessc ca dintr-o latura subiectiva, am mult mai mult atasament fata de brandul Omega decat pentru Rolex. Desi pozitia mea poate fi criticata ca nu este in cunostinta de cauza, neavand nici unul din cele 2 branduri. Insa nici cei care plac sau displac un tablou celebru nu inseamna ca trebuie sa il si detina ca sa emita pareri.
Una peste alta, ma bucur alaturi si pentru Alin Stefan!
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
- controller
Frumos Omega, felicitări! Albastrul ăla e năucitor. 
If time is money, I'll spend my money on time.
Eu tot astept, Cozmin, tot astept sa mai vad ceva poze cu minuntia asta a ta!PricoMigdala scrie:
In zilele urmatoare postez un review in sectiunea de ceasuri germane.
Si ca sa ma laud si eu
Nu l-am pipait, ca nu a ajuns (si nici nu stiu cand va ajunge), dar arata bine in pozele vazute (si care evident nu imi apartin).
De ce l-am luat?
Ca-i un Corum, si colectionez Corum, si ca are un mecanism FP 11.50 ...

https://youtu.be/L3hwO3KUU70
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
-
valentin1234
Foarte indraznet - exotic chiar - Corum. Felicitari!
Eu totusi nu te vad purtandu-l......sa ne tii la curent
Eu totusi nu te vad purtandu-l......sa ne tii la curent
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)