Ceasuri de buzunar facute pentru Romania

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
Claudiu
Forum Owner

Re: Ceasuri de buzunar facute pentru Romania

Mesaj de Claudiu »

montana scrie: Imagine

Fiind eu ceasornicar,bineinteles ca pe linga admiratia fata de ceas-Felicitari Montana-mi-a atras atentia acest biletel.....unde scrie printre altele ca a fost curatat si service-at .Acest lucru m-a bucurat,deoarece-pe undeva mi-e greu sa explic,cei care cunosc situatia vor intelege poate mai bine-pot face o paralela cu ceea ce fac eu,si in plus imi dau seama ca cei care cunosc ce inseamna "ceas" se multumesc mai mult cu "conservarea" ceasului decit cu "restaurarea" lui-ceea ce de fapt duce la degradarea lui ca "piesa".
Si spun asta uitindu-ma la carcasa.
Am scris aceste rinduri,gindindu-ma mult la aceea care vor sa faca dintr-un ceas -nu stiu cum sa-l numesc-vechi si degradat,un ceas nou,acest lucru fiind in principiu imposibil de realizat,mai ales la pretentiile foarte "ridicate" apropiate de absurd ale unora.
Si bineinteles ca aici nu ma refer la cei ca si Montana,sau altii care sunt adevarati cunoscatori,ci la aceea care se pretind cunoscatori,fiind de fapt cautatori de pricina si circotasi.

Imi cer scuze ca am deturnat putin subiectul,dar ma mincau degetele si nu m-am putut abtine!

Inca o data felicitari Catalin!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
constantin14

Mesaj de constantin14 »

Ce sa mai zicem??!!
Felicitari Montana.
Persevernta, pasiunea si energia consumata, sunt uneori rasplatite! Asta cred ca compenseaza toate nimicniciile si magariile acelor subspecimene care nu sunt in stare sa construiasaca nimic ci doar sa improaste cu noroi orice nu inteleg ei (si nu inteleg nimic!)
E ceva sa detii 2 din 2 ceasuri de acest tip cunoscute!!!
montana

Mesaj de montana »

Multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase!
* * *
Asa este! Astazi am 2 (din cele 3) Longines C.F.R. cal.21.29 chronometer "power reserve" cunoscute!
Al treilea este localizat in Hong Kong si posesorul a avut amabilitatea sa-mi trimita cateva imagini.
Cu exceptia ceasului din colectia Jeff Hatton nici unul nu este prezentat pe net. Doamne-ajuta sa mai apara vreunul!
Muzeul Longines (intr-o discutie la subiect) nu doreste, inca, sa lamureasca numarul ceasurilor trimise CFR.
Daca facem un efort putem incerca sa intelegem, ...de ce!
Planul meu este ...a merge peste Muzeul Longines si afla mai multe detalii.
* * *
Jeff Hatton (la un anume moment dat) a fost un important colectionar de ceasuri Longines.
I-au trebuit ani de zile ca sa afle ce reprezenta C.F.R. pe cadranul unui ceas de buzunar Longines.
A corespondat apoi cu Muzeul Longines pentru a afla mai multe dar in afara contextului n-a putut intelege importanta locala.
* * *
Ceasul in discutie a ajuns in posesia mea "din intamplare"!
Este la mine din generozitatea Domniei-Sale si ca semn de apreciere pentru cautarile mele.
Este in acelasi timp povestea trista a faptului ca deseori colectionam doar pentru noi si sunt prea putine sanse ca si altii (chiar de langa noi) sa inteleaga.
Sfarsitul colectiei Hatton spus chiar de creatorul ei, ...este trist!

Eu insa am alt proiect si ceasul va ajunge in colectia Muzeului Longines cu conditia ilustrarii istoriei sale!
Face parte din aceasi poveste cu ceasul de bord de avion romanesc, fabricat Longines ce ar trebui sa aiba un loc in muzeu.
Ramane de vazut!
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Foarte interesanta idee Catalin !

Noi te sustinem !
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Alfie

Mesaj de Alfie »

Si sa speram ca cei de la Longines vor avea deschidere.
Vand si in Romania si nu putin(cred eu) ,daca nu respecta istoria trebuie sa respecte cumparatorii.
Daca pot sa ajut...poate cu colectia mea(nu prea mare) de automatice ca dovada pentru pasiunea Longines.
Probabil ca putem aduna toti cei de pe forum imagini si date (serii etc.) pentru Longines din colectiile noastre si ...poate fi acesta un argument?
Longines este un brand foarte popular la noi ,Romania merita un loc in muzeul lor nu-i asa?
George-omega

Mesaj de George-omega »

as avea si eu o intrebare ,cam ce valoare are un hebdomas 8 zile pe piata,nefunctional dar in stare destul de buna ??? astept raspuns ,multumesc anticipat!!!
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

George-omega scrie:as avea si eu o intrebare ,cam ce valoare are un hebdomas 8 zile pe piata,nefunctional dar in stare destul de buna ??? astept raspuns ,multumesc anticipat!!!
Nu stiu daca ai pus unde trebuia intrebarea ... vei primi insa un raspuns evaziv.Cand vom avea pozele la dispozitie uploadate vom putea face o evaluare obiectiva.Ceasurile nu au o valoare fixa de catalog ... Un Hebdomas in stare impecabila ca aspect dar cu probleme foarte grave de mecanism il poti cumpara in (atentie) opinia mea si cu 20-30 euro - dar ce sa facu cu el cand un mecanism de hebdomas in stare impecabila poate costa sa zicem un 100-120 euro ? Evaluarea nu se face cu vedere din tren- ne prezinti pozele si poate vor exista persoane aici care sa`si exprime opinia obiectiv .
montana

Mesaj de montana »

Va marturisec bucuria sa constat ca undeva la fiecare 1-2 luni acest topic are continuitate!
Nu vrea sa "moara" sau sa intre in desuetudine!
Imi face o mare placere sa ve prezint astazi inca 3 "noi" Ceasuri pentru Romania la care nu s-a facut vreo referire prealabila.
Sunt din categoria ceasurilor CFR (inainte de 1920), "patente Roskopf"!
In afara marcajelor care sunt parte a satisfactiilor cautarilor remarc "geometria" indicatoarelor ce nu le-am mai vazut, pentru astfel de ceasuri, pana acum!
Pentru Domniile-voastre:
- - - - - - - - -
1. CRONOMETRUL PRIMA
2. CAILE FERATE ROMANAE 1A PATENT
3. MI CRONOMETRUL UNIVERSAL CFR
- - - - - - - - -
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Felicitari ptr.noile piese adaugate la colectia ta!!!Indicatoarele sunt intr-adevar foarte speciale.La cat mai multe!!!
Mihai P.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

In primul rand felicitari tuturor celor care intretin acest topic, prezentarile - si nu in ultimul rand ceasurile - sunt extraordinare! Felcitari Montana, Dl. Costache & Co.!

Poate sunt usor off-topic, dar citind ce-au scris pasionatii in cadrul acestei rubrici, am dat "o fuga" la colectia mea de ceasuri de buzunar sa vad daca este ceva legat de CFR. Cea am gasit este legat de Roskopf si, poate, de Tavannes. So ...

Roskopf CFR 1a

Imagine
Imagine
Imagine

Roskopf Brevet 20635
Acesta nu stiu daca ajuta cu ceva la acest topic, dar sper ca nu incurca (daca incurca, poate fi sters)

Imagine
Imagine

Mysteria PW by TaCy
Acesta imi pare a fi un ceas pt Caile Ferate, dar nu Romane?

Imagine
Imagine

... si am mai gasit ceva care, de asemenea, poate nu incurca ...

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Buna seara tuturor .Acest tip de ceas a mai fost prezentat pe acest forum ,deci nu va aduc o noutate.Ceea ce m-a uimit este numarul lui de serie ,care se pare ca este 1 !!! Prima data nu mi-a venit sa cred,dar am intrebat pe domnul Catalin alias montana si se pare ca asa este.Voi incerca zilele acestea,evident cu permisiunea domnului Claudiu sa trimit ceasul catre dinsul pentru a beneficia de o adevarata restaurare.Atunci probabil voi avea o confirmare sau infirmare a ceea ce am spus mai sus.Iata pozele,din pacate nu de calitatea celor postate de multi dintre dvs.,dar oricum acest tip de ceas este din fericire pentru comunitatea noastra,cunoscut.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Din pacate capacul spate nu mai exista,pentru a verifica numarul aflat si pe acesta.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Pacat ca nu exista capacul, dar e mai importanta carcasa si mecanismul. Super tare sa ai ceasul "NUMBER ONE"! :D
Dus cu CEASUL!
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Nu ma pot abtine sa nu ma entuziasmez si eu la vederea acestui numar ... "1"
Felicitari !
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Buna vremea domnilor , norocul e de partea celor ...
Iata ...acum cateva zeci de minute a venit un amic la mine cu o cutie ticsita de feld e fel de ceasuri (cred ca imi trebuie cateva zile sa le stidiez) de parca nu aveam si asa programul atat de incarcat !
Printre ele o surpriza :
Imagine
Si ca un nesimtit ce sunt ...pot sa afirm ca deja am intrat in posesia lui la o suma ce ramane secreta desigur ... si ca sa nu ma tem ca m`as fi inselat va intreb dupa starea ceasului de nota 8.50-9 cam ce valoare credeti ca are ?!( apoi am sa raportez la suma platita de mine)

Imagine

Deobicei nu ma prea bag in sema in topicuri in care ma simt strain si nu prea "le am" !

Imagine
Imagine

Va rog un raspuns repede ... :)
constantin14

Mesaj de constantin14 »

Excelent!
Pare intr-o conditie fizica si estetica deosebita.
Ma abtin de la evaluare....
Ce serie are pe capace si pe rama???
Se aude ceva din cutiutza???
Scrie răspuns