Atlantic Worldmaster Art Deco Mechanical 17J GP 2004

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
Groparul

Atlantic Worldmaster Art Deco Mechanical 17J GP 2004

Mesaj de Groparul »

Buna ziua tuturor!

Acest ceas a fost cumparat in 2004, si in urma unei intoarceri "fortate" a suferit un mic accident.
Imagine

Nu stiu exact ce mecanism este, probabil un ETA destul de standard. La dreapta rotitelor insemnate cu marker albastru se afla o a treia, ce tine sub ea clichetul ce impiedica detensionarea arcului. Acelei rotite i s-a deformat putin un dinte, iar clichetul scapa pe masura ce ceasul este intors.
Imagine

Ce doresc este inlocuirea intregului ansamblu pentru intoarcere, cele 2 piese marcate si a 3-a (era si ea marcata dar s-a sters deoarece mai port ocazional ceasul si trebuie sa-l deschid ca sa-l pot intoarce).

Mecanismul pare ca bate la 28800 bph.
De asemenea, motivul pentru care vreau sa il repar este pentru ca am avut un noroc incredibil cu balansul acestui ceas - o deviatie de +1 secunda la 3 zile!

Apelez la comunitatea dvs. de cunoscatori, deoarece nu am gasit piesele la numerosi ceasornicari in orasele Pitesti si Bucuresti, si am dat chiar si comanda de la Magazinul Unirea, de la atelierul B&B, dar in zadar.

Daca aveti nevoie de el, nu ezitati sa-mi faceti si o oferta, o alternativa la reparatie ar fi vanzarea!

Multumesc tuturor si cer iertare moderatorilor pentru eventualele nereguli legate de acest post, nu am citit complet regulamentul :D
Claudiu
Forum Owner

Re: Atlantic Worldmaster Art Deco Mechanical 17J GP 2004

Mesaj de Claudiu »

Acest model de Atlantic are o hiba din proiectare.Am avut destul de furca cu ele in perioada in care se vindeau la greu.
Problema este ca acest ceas are un remontoar f.lung,si cea mai mica deformare a acestuia duce la dealinierea rotilor de armare-cele 2 roti de pe remontoar-si implicit la uzura dintilor de ferastrau de pe ele.Singura solutie de reparare este inlocuirea celor doua roti si a axului remontoar.daca schimbi numai rotile,risti ca in decurs de o luna sa patesti acelasi lucru.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
catalin099

Mesaj de catalin099 »

Claudiu scrie:Acest model de Atlantic are o hiba din proiectare.Am avut destul de furca cu ele in perioada in care se vindeau la greu.
Problema este ca acest ceas are un remontoar f.lung,si cea mai mica deformare a acestuia duce la dealinierea rotilor de armare-cele 2 roti de pe remontoar-si implicit la uzura dintilor de ferastrau de pe ele.Singura solutie de reparare este inlocuirea celor doua roti si a axului remontoar.daca schimbi numai rotile,risti ca in decurs de o luna sa patesti acelasi lucru.
Claudiu, problema este si la 2824-2 de pe modelele noi de Worldmaster, 2018 ?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu.La cele cu 2824 nu apare aceasta problema.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
catalin099

Mesaj de catalin099 »

Multumesc !
Scrie răspuns