Ceasuri de masa si pendule

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Scrie răspuns
ionutzul

Ceasuri de masa si pendule

Mesaj de ionutzul »

Buna seara!

Voi prezenta in cele ce urmeaza 5 ceasuri, doua pendule de podea (chinezesti cel mai probabil) si 3 ceasuri de masa (toate rusesti), din care unul cu pendul. As dori sa stiu cateva detalii pentru fiecare, inclusiv un pret estimativ pentru fiecare in parte.
Despre pendulele chinezesti stiu ca sunt relativ noi, probabil dupa 1997, valoreaza ceva totusi? Mecanismele lor sunt apreciate in vreun fel? :D Nu le-am desfacut, dorind sa nu le deteriorez, sper ca pozele facute la mecanisme sa fie totusi relevante. Ceva opinii despre pendulul rusesc?
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri, o seara placuta!

Si...pozele....
Pendula 1 de podea:
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pendula 2 de podea:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pendula de masa (ruseasca), si preferata mea:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Si ultimile doua, cele de masa, pe care din pacate nu am reusit sa le desfac, neavand ustensilele necesare:

Masa 1:
Imagine

Imagine

Imagine

Masa 2:
Imagine\

Imagine

Imagine
raducea

Re: Ceasuri de masa si pendule

Mesaj de raducea »

mie imi plac. poate gasesti pe undeva trecut si anul fabricatiei - rusii aveau acest frumos obicei pe vremuri...
ionutzul

Mesaj de ionutzul »

Am sa mai caut, multumesc, voi incerca sa il desfac...alte opinii?
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

Pendula ruseasca nu e de masa, ci e de perete si ea.
Tipul acesta de pendula s-a gasit de vanzare in magazinele din Romania inainte de '90 si erau destul de scumpe la vremea lor, parca 1200 lei daca nu gresesc..

Sunt pendule bune, rezistente (doar casetele se mai desfac cu timpul, dar se repara) insa destul de zgomotoase la mers..si au o bataie cam stridenta. Pt un daily-use eu insa le recomand cu caldura !
Acum pendula ta are o insa valoare doar sentimentala, valoarea materiala fiind insa simbolica...le gasesti prin targuri cu sume cuprinse de la cativa zeci de lei pana la 150 RON cel mult, in functie de starea ei. Pe net sunt ceva mai scumpe intr-adevar.
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

Cred ca celelate 2 pendula sunt koreene.
Am vazut asa ceva de vanzare in magazinul Obor din capitala acum ceva ani (7-8 ani) si era in acea vreme vreo 15-16 Mil in lei vechi daca nu ma insel...oricum costau peste 10 mil. Deci erau destul de scumpe la vremea respectiva.

Ce pot sa iti spun este ca in timp chiar daca ele initial poate au costat o suma considerabila, si-au pierdut din valoarea materiala. Nu stiu din ce materiale or fi componentele pendulelor tale. (eu am avut doar pendule koreene mai vechi, din anii '70..care insa au fost slabe), dar ma indoiesc ca ar fi ceva calitativ tinand cont de experienta asiatica nu f stralucita in domeniul pendulelor. OK, au existat si pendule asiatice foarte vechi, de dinainte de 1900, care erau frumos lucrate, dar alea sunt extrem de rare. (aici nu e cazul)

Nu stiu acum ce valoare pot avea pendulele tale, pt ca ele nu cred ca reprezinta vreun interes pentru colectionari. Eu unul, as lua asa ceva doar pentru frumusete si pentru design - pt ca sa recunostem sunt frumoase si dau bine in o casa. Dar doar atat pt ca investitia in bani nu mi-as scoate-o niciodata.

Insa, ca sa las o pendula sa mearga zilnic, eu as avea incredere de o mie d eori mai mare in un Gustav Becker vechi de 100 ani, decat in vreo pendula koreena.
ionutzul

Mesaj de ionutzul »

Salut si multumesc pentru parerile detaliate, intradevar, si pendulul rusesc este tot de perete, am privit mai atent si iti dau dreptate.
Sincer sa fiu, mi-am imaginat ca acele pendule asiatice nu au valoare pentru colectionari, vor fi singurele pe care le voi scoate la vanzare cel mai probabil. Cel rusesc functioneaza impecabil si acumm totusi nu ii cunosc "varsta", astept in continuare si alte opinii, multumesc inca o data abarth_mcm :-d, seara buna!
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

Varsta pendulei rusesti: anii '70 sau anii '80...deci 30-40 ani.
Face parte din seria de pendule Jantzar care au fost aduse in Romania. Au fost vreo 4-5 modele de Jantzar (cele importate la noi in Romania).
Rusii au facut insa multe tipuri de pendule, unele chiar cu sculpturi, altele de dimensiuni mai mari, dar la noi au fost aduse doar cateva modele din seria Jantzar... (ma rog ..si Majak...). Au mai fost aduse in RO si cateva din anii '50 dar putine la numar. Am avut asa ceva si semna f mult cu un Junghans care il aveam atunci.
Dupa aceea in anii '60-'80, rusii cu seria Jantzar au facut insa carcasa in prefabricat..etc..

Si da: exact ce iti ziceam: pendulele rusesti fucntioneaza foarte bine si sunt f ok de utilizat zilnic !
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Pendula ruseasca este din anii 80 . Arata foarte bine carcasa si ...eu zic s-o pastrati . Pentru ca valoare mare nu are . Sigur nu raportam tirgurile , pentru ca nu toata lumea le cumpara sau le gaseste pe acolo . Insa cam 200 lei valoreaza.
Daca tot doriti sa dati valoare banilor dvs , atunci nu mai cumparati pendule reconditionate aici la noi in Romania. Cu carcase relacuite ...sau mai stiu eu ce alte reconditionari a la Gica timplaru' ...
Cadranele la fel , multe in stare deplorabila , sticlele care ar fi trebuit sa fie din cristal au fost inlocuite pe la cine stie ce atelier de geamuri ...Nu mai zic de mecanisme , ca n-are rost .
Stiati ca fiecare castel sau conac din tara asta , avea cite o pendula cel putin ? Ei bine ...alea ar fi pendulele care sint de valoare .Cercetati Ardealul ...pe la sate , nici nu stiti cite mai sint .
Recomand tuturor pasionatilor genului asta de ceasuri , sa caute pe net , dar prin alte tari si vor gasi lucruri mult mai apropiate de original , mult mai bine pastrate .
De multa vreme , pendulele au cam cazut in desuetudine ca sa zic asa ...valoarea lor este diminuata atit de mult incit cei care iubesc genul asta de ceasuri , pot sa-si indeplineasca visuri care acu zeci de ani li se pareau imposibile .
A...si daca sinteti din Bucuresti , mai trageti un ochi si pe strada O. Covaci...vis-a-vis de Lipscani . Negociati ...se pot obtine lucruri interesante cu bani putini .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
ionutzul

Mesaj de ionutzul »

Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Cu siguranta voi vizita strada Covaci, merci de pont :) cat despre pendulul rusesc, cu siguranta nu il voi vinde, este exact pe gustul meu, chiar daca pendulele nu sunt preferatele mele. In continuare, sunt deschis la receptionare de informatii suplimentare :-d cat despre ceasurile de masa...nu a zis nimeni nimic, au vreo valoare?
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

Ceasurile de masa nu au vreo valoare materiala - sunt bune doar de utilizat zilnic.
Sunt rusesti, bine construite, dar facute in serie mare, prin anii '70-'80 - deci nu prezinta valoare materiala.

Am vazut si eu anul acesta, 2013, cateva pendule de vanzare la un magazin aproape de Lipscani. Intr-adevar, erau cateva piese interesante acolo. Unele chiar erau diferite fata de ce gaseste pe net de vanzare de exemplu. Legat de pret, una reconditionata si foarte bogat ornamentata & extrem de frumoasa d.p.m.d.v era 500 Euro - dar era pe arcuri, deci nu era chiar chilipir. 500 euro e totusi un pret mare pt o pendula pe arcuri ( fie ea si f bogat ornamentata cu sculpturi), deoarece la banii aia iti iei cu greutati sau chiar pendula de podea. Probabil se negociaza pretul, nu m-a interesat pt ca pot gasi mai ieftine, doar am admirat.

Oricum, merita incercat Ionutz sa vizitezi magazinul (mai ales daca au inceput sa iti placa pendulele), dar trebuie sa ai ceva banuti daca vrei si achizitii.
ionutzul

Mesaj de ionutzul »

SAlutare din nou,

Chiar maine voi merge sa vizitez magazinul, sperand ca au program si duminica. Si da, abarth, au inceput sa imi placa si pendulele, deocamdata ma aflu in stadiul de informare/studiu :)
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

Chiar daca nu au program, le poti vedea prin vitrina magazinului. Macar de curiozitate.

Mult succes si sper sa poti colectiona cat mai multe. Iti recomand sa cumperi doar pendule in stare perfecta pt inceput...Apoi pe parcur poti lua si in stare mai proasta pt reconditionare, dar dupa ce inveti sa repari si tu singur anumite chestii la pendule si ce e mai important : sa gasesti un ceasornicar f f bun in meseria sa. Fara un ceasornicar bun, nu prea merge restauratul unei pendule.

Bafta
Paul_L

Mesaj de Paul_L »

Pendulele coreene de ce mai au greutati daca au acționari cu arc ? Numai așa sa dea bine la imagine ?
B74LEL

Mesaj de B74LEL »

Salut ,

Am si eu o pendula Jantzar ruseasca cum e descrisa in acest tipic ( nu inteleg scrisul rusesc ) de la nasa mea si nu vrea sa mearga . Nu stiu cum functioneaza sau cum se regleaza ora .
Daca misc pendulul , functioneaza 15-30 secunde si sta . Am cheita dar in gaurile din fata , sunt intoarse la maxim . Ori a fost miscata si a sarit ceva , nu stiu. Am observat ca daca bate , se poate invarte cheita in gaura din stanga un pic .
Cum o fac sa mearga ? Are cineva vre-un manual de functionare ? Cum reglez ora ? Invart pur si simplu minutarul in sens orar ? Nu cred ca s-a umblat in ea . Am vazut 2 tamburi incapsulati cu o roata zimtata dar par in regula, corespund gaurilor de intoarce din fata . Pare solid facut . Ma poate ajuta cineva din Bucuresti ?

Multumesc .
Scrie răspuns