Salutare tuturor .
Am si eu o intrebare despre o problema care, pe cat de simpla pare, pe atat este de dificil de rezolvat (daca se mai poate cumva ...) precum si la fel de comuna !
Cum se mai pot repara coronitele da ceasuri la care s-au rupt tijele inauntrul lor?
Am cautat pe Net problema asta si cineva pe un forum din strinatate zicea ca el foloseste pulbere de Alaun (sulfat de aluminiu), o sare pe care o dizolva in apa si acolo pune coronita si o lasa in acea apa cateva zile, dupa aceea tija dinauntru se va dizolva.
Stie cineva de pe aici, este adevarat treaba asta? Am si eu vreo 3 coronite de ceasuri, de Omega si Tissot, in aceasta situatie si as vrea sa le repar.
Multumesc frumos stiutorilor!
Cum se mai pot repara coronitzele cu tijele rupte in ele ???
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Cum se mai pot repara coronitzele cu tijele rupte in ele
Si eu folosesc solutie,dar merge in 70% din cazuri.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Re: Cum se mai pot repara coronitzele cu tijele rupte in ele ???
Am testat solutia de mai sus cu Alaun si pot spune ca functioneaza.
Interesanta a fost efectul asupra unei coronite nichelate de Atlantic. Pur si simplu s-a luat toata nichelarea si coronita a devenit aurie - prbabil baza nichelarii.
Interesanta a fost efectul asupra unei coronite nichelate de Atlantic. Pur si simplu s-a luat toata nichelarea si coronita a devenit aurie - prbabil baza nichelarii.
Ceasoholic