Dupa parerea mea ceasurile germane din WWII au fost unele dintre cele mai reusite realizate vreodata, atat cele elvetiene cat si cele fabricate de germani.
Iata un exemplu, care are si un numar de serie mic...

Longines-ul de avion arata ca acesta, de la casa de licitatii http://www.alis.ro/rceasuri.htmmihai33 scrie:Am avut norocL-am luat impreuna cu un cronograf de bord Junghans, din cele pentru Me110. Domnul care mi le-a dat fusese mecanic de zbor in WWII si mai avea un Longines de avion, dar nu s-a despartit de el pentru ca era ceasul de la avionul cu care se prabusise. Din crash a scapat el si ceasul
Adevarul este ca mai mandru sunt de Alpina, ceasurile de la KM fiind destul de rare. Pacat de cadran...
Din cauza asta am intrebat ce "zburase"... Longines-ul acela s-a inchis la 300RON, l-as fi vrut eugalaxy scrie:Avioanele romanesti IAR80 au fost fabricate la ICA Brasov si au fost dotate cu ceasuri de bord Longines. Am vazut si eu unul, prinderea e cum a descris-o Mihai, in 5 puncte. (carcasa are niste aripioare cu gauri prin care trec suruburile de prindere)