Identificari ceasuri de buzunar
Moderator: Achraf
Re: Identificari ceasuri de buzunar
M-am exprimat eu gresit,faceam referire la cele doua "brate"in semicerc crezand ca se ataseaza cumva la "ceva" .
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
-
Alexvintage
Raman de parere ca locasul era pentru piese chiar daca lipseste capacul si continutul. Dovada o reprezinta cele 2 surubiri care tineau capacul in pozitie . Astfel de depozite de piese au fost un "trend" al epocii.Claudiu scrie:Utilitatea este clar aceea de cronometrare,dar specific la ce a fost folosit poate aflam din banuiala lui Alex.
Este un sistem simplu de cronometru,cu tija de blocare si contor de 60 sec.si 30 minute.
Iar acel locas nu cred ca este pentru rezerva de piese.Ar fi trebuit sa fie un capac acolo.
In ceea ce priveste utilitatea consider (prin analogie cu piese asemanatoare) ca facea parte din aparatura de bord a unui avion si slujea la determinarea (atasat la un sistem optic) vitezei de zbor. Piesele din pozele de mai jos (Junghans si Excelsior Park) au fost folosite de Luftwaffe si functionau in acelasi mod. Cronometrele erau standard avand in plus tija externa cu efect start-stop.
Pacat ca in absenta vreunor marcaje nu vom putea afla niciodata provenienta. Oricum ramane o piesa interesanta.
-
Alexvintage
Mi-a scapat cumva mesajul de multumire al lui Mihai P., a fost cumva sters din greseala?
Nu ti-a scapat,Mihai P. a avut calculatorul "racit" si n-a avut acces la net,dar iti multumeste acum,sincer!
PS:pana la urma ti-a iesit frumusel o aroganta,sangele de roman din tine si-a spus cuvantul.
PS:pana la urma ti-a iesit frumusel o aroganta,sangele de roman din tine si-a spus cuvantul.
Mihai P.
-
Alexvintage
Acelasi mecanism dar tot anonim.
http://www.ebay.de/itm/SWISS-MADE-MOVEM ... 3cc78dfb64
http://www.ebay.de/itm/SWISS-MADE-MOVEM ... 3cc78dfb64
-
Alexvintage
Cu placere.
Bună ziua, v-aş ruga să îmi spuneţi ce ştiţi despre acest tip de ceas, căutând pe net nu am găsit nimic care să mă lămurească. M-ar interesa anul aproximativ de producţie, ţara de origine, eventual un preţ aproximativ (nu e de vânzare, sunt doar curios cât face), dacă se poate evalua cât de cât din fotografiile pe care le postez mai jos. Vă mulţumesc!

Daca reusesti si poze cu mecanismul este perfect .
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Din păcate, nu mă pricep la deschis ceasuri. Am reuşit să îi scot doar sticla, apoi am pus-o la loc (cu chiu, cu vai), pentru că mai departe "îmi prind urechile". Nu se poate face identificarea numai după aspectul exterior? E un ceas cu mecanism care se întoarce, după cum arată, interiorul ar trebui să fie original.
-
Alexvintage
Elvetian, anii `70, cu mecanism de ceas de mana montat intr-o carcasa de ceas de buzunar. Ne fiind interesant ptr. colectionari are valoare miiica.
Mulţumesc pentru răspuns! Cât de mică ar fi valoarea lui? Merită 10 euro?
-
Alexvintage
Daca functioneaza si va place...de ce nu?
Cu tot respectul, aş fi apreciat un răspuns cu o cifră realistă, nu dacă îmi place sau nu ceasul, asta doar dacă ştiţi într-adevăr care e valoarea reală a sa.
-
Alexvintage
Dupa cum ati vazut din titlu acesta este un forum despre CEASURI iar ceasurile se se PREZINTA/ARATA (inclusiv mecanismele), nu se intuiesc!! Daca nu va satisface raspunsul apelati la un ghicitor sau clarvazator.