Identificari ceasuri de buzunar

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
BogdanB

Re: Identificari ceasuri de buzunar

Mesaj de BogdanB »

După cum vă spuneam, nu mă pricep deloc la ceasuri, dar sunt colecţionar de altceva şi activând pe forumurile de interes pentru mine, mă întâlnesc cu întrebări de genul cum am adresat eu aici. Oricine a întrebat pe forumurile noastre, a primit direct răspunsul cât mai apropiat de realitate, fără supraevaluări intenţionate şi exploatarea bunei-credinţe a începătorilor. Mulţumesc pentru toate informaţiile şi să vă savuraţi în continuare hobby-ul! Toate cele bune.
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

pretul cu care l-ai cumparat este un pret decent. nici prea mare, nici prea mic. ceasul este un inceput de colectie, nu te uita ca mai glumim pe aici, multi dintre cei care glumesc si-au inceput colectiile cu ceasuri rusesti, romano-chinezesti, sau, cei care au avut noroc, cu elvetiene. daca stiai de la inceput ce mecanism are, ai mai fi putut negocia. nici asa nu-i rau, uita-te pe e-bay la preturi. cu stima, eugen.
Ovidanie

Mesaj de Ovidanie »

Am cumparat ceasul de mai jos cu 100 lei. Arata foarte bine, l-am cumparat pentru ...''colectia'' proprie. Ma asteptam sa gasesc un mecanism de diametru mare, tipic ceasurilor de buzunar dar cand am desfacut ceasul am vazut un mecanism pentru ceasurile de mana. Puteti sa-mi spuneti daca este un mecanism de calitate?

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Firma Anton Schild a fabricat intotdeauna mecanisme bune. Multe firme cunoscute au folosit mecanisme AS, de ex. Tissot, Wittnauer, Mido, Favre-Leuba, Enicar, Ebel, Bulova, Girard-Perregaux.
AS 1758/1759 a fost folosit printre altii de Girard-Perregaux nume care este el insusi o garantie a calitatii.
Ovidanie

Mesaj de Ovidanie »

Alex, multumesc pentru raspuns. Pana acum o saptamana nu auzisem de ''Dugena'' Acum am doua cesuri Dugena in colectie, am mai cumparat un ceas de mana, pentru femei.
nandor95

Mesaj de nandor95 »

Poate cineva sa ma ajute sa identific ceasul acesta este un Roskopf dar nu stiu daca este original sau copie si cam catia ani are ? Ar fi foate important mie sa aflu ce ceas mia ramas de la stabunici mei
http://tinypic.com/r/296k9wo/6
http://tinypic.com/view.php?pic=2qjitrq&s=6
http://tinypic.com/r/fc0l6v/6
http://tinypic.com/r/2lc9pa9/6
http://tinypic.com/r/1zfn1c3/6
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Aveti deja un raspuns la "identificari/evaluari".
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Daca ceasul dumitale pare original la prima vedere ... limba-i fake! Nu cumva v-au lasat strabunicii si o carte de gramatica? :roll: Mi-a soptit mie Nenea Goagal ca "Limba noastra-i o comoara" mai pretioasa decat orice Roskopf ...
http://www.versuri-si-creatii.ro/poezii ... utscu.html
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
nandor95

Mesaj de nandor95 »

Draga domnule Archraf imi cer scuze pentru greseliele de ortografie recunosc nu stapanesc limba romana foarte bine cauza dupa parerea mea este ca este a doua/treia limba incercata de mine sa stapanesc si varsta. Tata este sas si mama este unguroaica amandoi din Brasov.Parinti me au vazut ca este important sa invat maghiara si germana.Pentru ca locuim in Romania am invatat si romana.
Engleza invat din clasa a 2-a.Incerc sa stapanesc 4 limbi este greu dar am acceptat.Nu sunt nou p acest forum daca asa de greu se poate integra in tanar un om curios in lumea cesoarrnicarilor si pasionatilor de ceasuri atunci mai bine renunt.am venit cu o rugaminte simpla de a indentifica un ceas banal daca ia cineva oboseala sa ma ajute o sa raman recunoscator.Apropo domnule Archraf cate limbi stapaniti? Decand "fake" face parte din DEX sau dintr-o carte de gramatica?
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Imi cer scuze, nu am stiut aceste detalii.
V-am trimis si un mesaj privat.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

nandor95 scrie:Poate cineva sa ma ajute sa identific ceasul acesta este un Roskopf dar nu stiu daca este original sau copie si cam catia ani are ? Ar fi foate important mie sa aflu ce ceas mia ramas de la stabunici mei
Acest ceas, desi nu este un Roskopf "original" - facut chiar de George Frederic Roskopf (nu am vazut nici unul in Romania pana acum), nici nu poate fi considerat a fi un fals, intrucat dupa ce aceste ceasuri au ajuns sa fie la moda, mai ales datorita pretului relativ mic, zeci de fabrici au inceput sa produca (cu licenta sau nu) ceasuri tip "Roskopf Patent".

Cea mai completa pagina de internet (dupa parerea mea) despre ceasurile Roskopf este aici:
http://www.musketeer.ch/watches/roskopf.html
Cred ca veti gasi aproape toate raspunsurile acolo.

Ceasul dumneavoastra a venit in RO prin anii '20, probabil demontat in cutii, si a fost asamblat de catre un ceasornicar, cu carcasa, cadranul si aratatoarele alese de primul proprietar.
Valoarea sentimentala depaseste valoarea mediocra data de piata de acum.
Dus cu CEASUL!
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Multumesc ptr link. Foarte interesant.
Ovidanie

Mesaj de Ovidanie »

Cadranul se prezinta in stare foarte buna, la fel si carcasa, nu prezinta zgarieturi mari. In interiorul capacului mare are stantata seria: 1315671. Daca se poate va rog o evaluare, intentionez sa vand ceasul.

Imagine

Imagine

Imagine
bonheur

Mesaj de bonheur »

Am o intrebare pentru cunoscatorii ceasurilor de buzunar. Azi am vazut un Jacquet Droz in stare bunicica (exceptie facand praful adunat pe cadran) si posesorul cerea 200 lei pe el. Am vazut ca pe ebay ele sunt destul de scumpe.
Intrebarea este: sunt ceasuri Jacquet Droz false sau replici?
Scrie răspuns