Identificari ceasuri de buzunar

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
Alexvintage

Re: Identificari ceasuri de buzunar

Mesaj de Alexvintage »

D0RY scrie:neinteresant?
Da
marcelmarian

Mesaj de marcelmarian »

As dori si eu cateva informatii:
ceva despre mecanism, un an de fabricatie estimativ.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Mecanism generic elvetian bun, 1920 +/-, din pacate cadranul nu e original ceea ce ii scade muuuuuult valoarea.
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Putin ajutor ptr.un prieten inca nefamiliarizat cu forumul.Doreste o identificare a ceasului,care nu se afla in cea mai bun stare fizica,dar mecanismul este frumos gravat,iar carcasa este de argint.Stema de pe cadran poate fi de ajutor.Cu multumiri anticipate,Mihai!
Imagine
Imagine
Mihai P.
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

N-am gasit prea multe date despre un ceas de buzunar Omega calibru 17 LBN(marcat langa balans) cu o carcasa mai deosebita decat cele normale,accesul la mecanism se face prin fata si este pe filet.Aveti ceva informatii despre acest model si calibru?Multumesc!
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Mihai P.
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Multumesc frumos ptr.ajutor si pretioasele informatii,Alex? Despre calibrul Omega ce parerea ai? Nu l-am prea gasit pe net,doar intr-un singur caz,dar nu intr-un ceas de buzunar.Ci ca in cel din linkul atasat.

http://wandolec.com/eng/Catalog/11
Mihai P.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Mihai,
Ce ai dori sa stii despre mecanism??calibrul l-ai specificat,anul de productie este undeva 1920,nu este un High grade dar nici Low grade,undeva intre ele,caci nu are chatoane nici microregulator,dar este frumos finisat.
Sistemul de carcasa nu a fost foarte des folosit la ceasurile de buzunar,mai ales cele europene-se stie ca cele americane sunt mai des intalnite cu carcasa cu filete-dar au fost totusi folosite,link-ul lui Alex este destul de cuprinzator in acest sens.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Cam ceea mi-ai spus acum ma interesa,ceasul nu este al meu si as fi vrut sa stiu daca mecanismul este considerat mai rar,in functie de datele primite as putea sa-mi fac o idee si sa pregatesc o oferta. N-am dorit o discutie urata,insa acolo ne duc nervii daca nu stim sa ni stapanim. Nu am nimic personal cu Alex,doresc doar sa fiu respectat si voi respecta la randul meu. Rolul moderatorului este sa indrume,sa ajute si eventual sa faca pace intre unii eventuali turbulenti,nu sa creeze tensiuni si sa jigneasca la fiecare pas. Unde nu-mi convine ceva nu ma bag,trec peste si gata. Imi cer scuze daca am depasit nivelul normal al discutiei si atata timp cat nu voi mai fi atacat sau apostrofat gratuit nu voi deranja pe nimeni,inclusiv pe Alex,in fond el are o lupta cu mine si nu stiu de ce si de unde vine.
Multumesc frumos ptr.ajutor,Claudiu!
Mihai P.
Fantomas

Mesaj de Fantomas »

Mihai P. scrie:Stema de pe cadran poate fi de ajutor.
Este stema Imperiului Otoman: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Osmanli-nisani.svg

Atentie ca aceeasi stema e gravata si pe interiorul capacului.

Ceasuri din astea cu cifre turcesti am mai vazut, dar cu stema imperiului mai rar. Ma intreb: oare colectionarii turci apreciaza ceasurile pentru Turcia asa cum le apreciem noi pe cele pentru Romania? :lol:
JieUo

Mesaj de JieUo »

Salutari Tuturor . Am nevoie de cateva pareri,detalii despre un ceas ce mi-a fost lasat de bunicul meu(rip). Am cautat informatii despre el 2 luni si nu am gasit mai nimic, ci doar niste aberatii (cred eu )...cum ca ar fi produs intr-o serie de doar 1000 in toata lumea si cica ar valora in jur de 5000 Lire . Am reusit o singura data sa scot capacul ce acopera mecanismul .. iar la interior am gasit o inscriptie " 17 Jewels " si o anume serie formata din cifre pe capac . O sa atasez cateva poze (nu stiu cum se face, daca ma puteti indruma)! Ceasul este de la Edox (scrie Swiss Made), iar sub capacul de protectie scrie "ancre de precision". Merci mult .
Zar

Mesaj de Zar »

AR1070-56E
JieUo

Mesaj de JieUo »

Imagine

Imagine

sper c-am reusit, multumesc!
AC NineFingers
Moderator