Identificari ceasuri de buzunar

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
Corodan Sergiu

Re: Identificari ceasuri de buzunar

Mesaj de Corodan Sergiu »

Imagine

Haide ca le aranjez eu un pic :wink: !
Corodan Sergiu

Imagine
Corodan Sergiu

Imagine
Corodan Sergiu

Imagine
Corodan Sergiu

Imagine
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Un american calibru mare ... probabil a vazut razboiul civil american ...1861-1865.
Carcasa Coin silver specific perioadei.
timetwister

Mesaj de timetwister »

Buf0n scrie:Un american calibru mare ... probabil a vazut razboiul civil american ...1861-1865.
Acest ceas nu a vazut razboiul civil.

Compania a functionat sub numele de Fredonia din 1875 pana in 1885, cand a fost vanduta companiei Peoria. Si-a inceput activitatea prin livrarea de ceasuri echipate cu mecanisme Independent.
Cele trei nume au "sfarsit" in acelasi portofoliu, dar nu este cazul sa dezvoltam aici.

Conform unui document, la inceputul lui 1882, Fredonia anunta lansarea mecanismului "Mark Twain" si respectiv, incepe livrarea de ceasuri complete, echipate cu mecanisme proprii.

Acest specimen este echipat cu un mecanism furnizat de compania Independent, cu un serial destul de scurt.
Perioada in care Fredonia a livrat ceasuri cu mecanisme Independent a fost 1875-1881.

Cu respect
nicola56

Mesaj de nicola56 »

Daca se poate o identificare acestui cronometru, mentionez ca sub balans scrie BF-411.
Multumesc mult. O seara buna tuturor.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

timetwister scrie:
Buf0n scrie:Un american calibru mare ... probabil a vazut razboiul civil american ...1861-1865.
Acest ceas nu a vazut razboiul civil.

Compania a functionat sub numele de Fredonia din 1875 pana in 1885, cand a fost vanduta companiei Peoria. Si-a inceput activitatea prin livrarea de ceasuri echipate cu mecanisme Independent.
Cele trei nume au "sfarsit" in acelasi portofoliu, dar nu este cazul sa dezvoltam aici.

Conform unui document, la inceputul lui 1882, Fredonia anunta lansarea mecanismului "Mark Twain" si respectiv, incepe livrarea de ceasuri complete, echipate cu mecanisme proprii.

Acest specimen este echipat cu un mecanism furnizat de compania Independent, cu un serial destul de scurt.
Perioada in care Fredonia a livrat ceasuri cu mecanisme Independent a fost 1875-1881.

Cu respect
:)) Probabil din placerea studiului ai stat sa faci cercetari cel putin 40-60 minute ! Probabil ca informatia e corecta si cu siguranta mai precisa ! Mie mi`au trebuit doar 30 secunde sa privesc pozele si sa gresesc asezarea temporala cu 10 ani :) Eh ... am ruginit, sunt varza psihic ...abia daca`mi amintesc unde mai am postari de vand ... Va trebui sa renunt la "job"`ul de moderator aici ...
timetwister

Mesaj de timetwister »

Strict pe elemente estetice, as fi putut sa estimez si eu o varsta, luand de exemplu ca reper treapta din cadran, carcasa ori mecanismul insa cu ce i-ar fi fost de ajutor posesorului ?
Studiul insa, mi-a luat 2 minute, cat am putut sa ajung la producator, in bibliografie.
Insa daca as fi vrut sa fiu si mai minutios, as fi spus ca aceasta piesa se plaseaza in intervalul 1880-1881, conform cartusului de pe carcasa.
@Buf0n, ca de la un pasionat la altul, in loc sa renunti la ceva, mai repede iti doresc sa te recuperezi psihic, si sa participi mai cu placere la chestiuni ce tin de orologerie.

/F
Corodan Sergiu

Multumesc pentru informati,din pacate ceasul nu functioneaza dar as fi interesat daca se poate si bineinteles daca merita reparat!sub capacul mecanismului am gasit o piesa mica,probabil pusa de cineva ca sa nu o piarda,sar putea ca aceea sa fie problema,am sa revin cu o poza cu bucata aceea..
Acest ceas are vreo valoare?sunt interesat pentru ca eu nu sunt colectionar,lam primit de la o cunostinta apropiata din Italia
Raul Bordas

Mesaj de Raul Bordas »

Va rog sa ma ajutati in identificarea mecanismului din poze. Stiu ca este un Cyma, ma tot gandesc daca sa-l cumpar (mai ales ca ar fi primul meu ceas de buzunar), dar nu am gasit nimic pe net sau nu am cautat unde trebuie.
Asadar,cu scuzele de rigoare pentru calitatea pozelor va rog sa ma ajutati in aceasta privinta (ce calibru,daca este in house,in ce an a fost produs,orice)

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Daca e cazul voi posta si poze cu cadranul.
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... k&Cyma_784
Un calibru destul de des intalnit in ceasurile anilor`30-`40, fiabil si de buna calitate.
Raul Bordas

Mesaj de Raul Bordas »

Iti multumesc mult pentru promptitudine si amabilitate.
Cred ca voi face o alegere buna ca prim ceas de buzunar, mai ales ca are cadran NOS (nici o pata,nici o sgarietura,limbi albastrite).
Tot aici vreau sa intreb urmatorul aspect. Eu vreau sa-l cumpar pt a-l folosi ca si ceas de birou (ma gandeam inclusiv la un suport de la un coleg de pe forum) dar pun intrebarea urmatoare (care este probabil de blonda): Afecteaza cu ceva daca sta langa monitor? Monitorul este cu tub catodic (deci nu LCD).
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Daca exista cimp magnetic , il afecteaza.
Incercati cu o busola si vedeti daca acul se misca (acul busolei evident...) . Daca se misca atunci exista cimp magnetic si nu-i recomandat sa tineti un ceas mecanic prin preajma.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Scrie răspuns