Longines de buzunar | serial 5081122 - fabricat 1931 | mecanism - cal. 19.71N varianta de baza secundar la 06:00
- - - - - - - - -

- - - - - - - - -
Moderator: Achraf

Prin intermediul email-ului montana ti-a trimis un mesaj referitor la intrebarea ta. Mesajul este urmatorul:alexp2k11 scrie:Am si eu un ceas Longines de buzunar cumparat in 1911 de la casa ROLLER, o sa pun poze in curand. Ei comercializau doar Longines sau aveau si alte marci? Unde-si aveau magazinul?
"Casa Roller (doi frati - Ignatz Roller si A. Roller) au fost distribuitorii Longines pentru Romania undeva in intervalul 1880/1890 (sunt ceva semne de intrebare de lamurit) pana in august-sept.1931 cand au falimentat si au cedat distributia altor doi frati Weissblueth.
Au avut pravalia pe str. Carol nr.40 (si dupa o renumerotare a strazii nr.50) in denumirea de astazi str. Franceza.
Au mai fost de-alungul vremii distribuitori pentru: Systeme Roskopf Reconviller, Audemars Freres, Reele, Doxa.
Detalii mai multe vor putea fi gasite pe http://www.ceasuripentruromania.ro unde folosind datele din pagina de contact pot lua legatura cu mine! Ar fi interesant de vazut imagini cu ceasul si de mentionat serialul acestuia"
De unde ati tras concluzia asta? E fals.gherghin nicolae scrie:Pentru dvs este important faptul ca aceasta carcasa a ceasului prezentat este din aur 14 k...
Si pentru mine.gherghin nicolae scrie:Pentru noi ar fi mult mai important mecanismul...
Am incercat aseara sa-i desfac capacul de la mecanism (cel pe care scrie "4 grand prix"), dar nu am reusit si mi-e teama sa-l fortez. Ceva sfaturi?gherghin nicolae scrie: Asadar poze cu mecanismul ?

Din cate stiu eu, semnul 14 k de pe capacul fata inseamna ca e din aur, poate dvs. stiti altceva...alexp2k11 scrie:De unde ati tras concluzia asta? E fals.gherghin nicolae scrie:Pentru dvs este important faptul ca aceasta carcasa a ceasului prezentat este din aur 14 k...