Ceas Novice

Ceasuri Militare
Scrie răspuns
spawni

Ceas Novice

Mesaj de spawni »

Buna seara. As dori o parere despre acest ceas, e sau nu militar?! Cadranul ma duce inspre directia de a fi, insa mecanismul, lipsa anti-socului si a marcajelor ma face sa cred ca e doar o facatura.. Voi ce ziceti? Multumesc. :)

Imagine

Imagine
marian_sro

Re: Ceas Novice

Mesaj de marian_sro »

In poza proasta cu mecanismul eu vad antisoc pe balans
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Pe cadran nu scrie Incabloc? Din cate vad in poza, mecanismul este echipat cu antishock Incabloc.
spawni

Mesaj de spawni »

O sa fac maine o poza mai clara, la lumina naturala
spawni

Mesaj de spawni »

Da, scrie incabloc
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Problema nu este la incabloc. Problema este la capacul nemarcat și prin presare. Cu excepția ceasurilor franțuzești Etanche, cam toate ceasurile militare erau cu capac pe filet.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

De altfel, cred că Novice nu a produs ceasuri pentru armata germană. Mecanismul ceasului tau seamănă cu Arsa folosite în ceasurile de război, dar nu este identic. Ceea ce mă face să cred că ai un ceas military-style post-ww2.

Later edit: mecanismul tau este un Alpina 639 (Novice a fost vrând folosit de Alpina). Nu am găsit mecanismul tau pe ranfft, dar am găsit Alpina 635, care este produs începând cu 1946. Ceea ce, din nou, întărește ipoteza de post-ww2.

https://www.lorologiese.com/blog/german ... y-watches/
emilmaga

Mesaj de emilmaga »

Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

cataradoi scrie:Problema nu este la incabloc. Problema este la capacul nemarcat și prin presare. Cu excepția ceasurilor franțuzești Etanche, cam toate ceasurile militare erau cu capac pe filet.
Mai sunt de mentionata ceasurile germane de productie proprie cu mecanisme PUW, Urofa sau Alpina, ceasuri in general impermeabile in ciuda capacului presat.
In alte parti ( de ex. armata olandeza) toate ceasurile militare de mana aveau capacul presat si nemarcat (Universal Geneve, Montilier, Titus, Edo)
Cat priveste ceasul Novice, e un cesulet civil realizat la standarde militare si cam atat. Cel mai probabil (asa cum a intuit cataradoi) productie post WW2.
spawni

Mesaj de spawni »

Multumesc tuturor pentru informatii.
spawni

Mesaj de spawni »

Am revenit cu un nou ceas: Turler Panzer. Nu prea am gasit informatii despre ele, astfel incat sa imi fac o parere cum ca ar fi militar. Poate ma puteti ajuta.. :) Multumesc!

Imagine

Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Türler este un retailer adica "vanzator" de ceasuri si bijuterii. Avand un atelier propriu (de reparatii si asamblare) a vandut ceasuri si sub nume propriu folosind mecanisme comandate de la producatori consacrati. Nu a fost niciodata producator sau furnizor de ceasuri militare.
https://www.tuerler.ch/
spawni

Mesaj de spawni »

Multumesc, Alex. Seamana foarte mult cu ceasurile militare, si cum unele ceasuri nu au marcaje, e si mai greu de descifrat astfel.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Asa e. Din acest motiv e bine de consultat surse bibliografice. :wink:
spawni

Mesaj de spawni »

Chiar daca pare ca arata putin uzat, mie imi place patina lui. Helvetia DH, un nou membru in familie langa Helvetia Pilot si Phenix DH. :)

Imagine
Scrie răspuns