Ghid upload/găzduire/afișare poze pe forum cu imgur.com

IMPORTANT! Pentru a evita stergerea contului odata cu botii de spam, este obligatorie postarea a minim unui mesaj dupa inregistrarea pe forum.
Reguli forum
Pentru a evita stergerea contului odata cu botii de spam, este obligatorie postarea a minim unui mesaj dupa inregistrarea pe forum.
Scrie răspuns
Clipper
Mesaje: 3262
Membru din: 21 Sep 2009, 19:28

Ghid upload/găzduire/afișare poze pe forum cu imgur.com

Mesaj de Clipper »

Deoarece am văzut că este o problemă frecventă dificultatea de a afișa poze pe acest forum am decis să scriu un ghid, sper eu cat mai simplu si eficient, aplicat ca exemplu pe situl imgur.com

Varianta 1: utilizarea imgur.com fără cont de utilizator

Pentru cine are nevoie de un răspuns rapid sau vrea să arate repede o poză fără nicio complicație poate folosi imgur.com ca host de imagini fără cont de utilizator.
În acest scop, recomand următoarea serie de pași:
 1. accesăm prin browserul preferat de Internet situl https://imgur.com/
 2. identificăm butonul "New post", care la momentul compunerii acestui ghid se află în partea de stânga-sus

  Imagine
 3. accesăm butonul și ne este prezentată o fereastră după cum urmează

  Imagine

  Există 3 variante distincte prin care imgur poate prelua poza pe care noi ne-o dorim.
  • "Drop images here" pe fundal cu gradient înseamnă că putem "arunca" în acest spațiu o poză pe care o avem afișată deja în managerul de fișiere al sistemului de operare, situație ce ar însemna că în acel moment lucrăm cu si avem afișate simultan mai multe ferestre.
  • "Choose Photo/Video" deschide o fereastră de dialog prin intermediul căreia navigăm în directorul în care avem poza pe care vrem să o afișăm pe imgur, iar prin deschiderea pozei browserul nostru trimite către server imaginea noastră
  • "Paste image or URL" preia o poză pe baza adresei directe de Internet pe care o indicăm noi, o poză deci aflată deja pe un host terț și o încarcă pe serverul imgur. Aceasta este o variantă de lucru în care să zicem că am dori să păstrăm o poză de care nu suntem siguri câtă vreme va mai fi găzduită în acel loc terț și prin acest fel o stocăm în imgur pentru a avea o copie în caz de nevoie
 4. Recomandarea mea este să folosim metoda "Choose Photo/Video" care mi se pare a fi cea mai simplă și cea mai probabilă variantă. Prin accesarea butonului se deschide o fereastră prin intermediul căreia navigăm și găsim poza dorită, în exemplul meu de față este vorba despre poza cu numele selectie.jpg din directorul ghid_imgur aflat pe desktop

  Imagine
 5. trecem cu cursorul peste poză și menținem până când apare meniul contextual cu 3 puncte de suspensie suprapus pozei noastre în colțul dreapta-sus, apăsăm pe puncte, iar apoi accesăm "Get share links", ce apoi ne prezintă pe ecran următoarele opțiuni:

  Imagine
 6. opțiunea care ni se potrivește pentru a afișa pe forum pozele este BBCode (Forums), întreg conținutul casetei text care începe cu [img]https://i.imgur.com trebuie copiat și introdus în corpul mesajului de pe forumul ceasornicar, așa că fie facem click în caseta text și copiem de la tastatură tot textul, fie cu textul selectat copiem cu mouse-ul fie cel mai simplu apăsăm pe butonul "Copy Link" care face totul pentru noi

  Imagine
 7. ca o măsură opțională, în cazul în care rezoluția pozei este foarte mare (foarte mare este desigur o apreciere relativă, însă ca bună practică aș postula că orice este mai mare de 1500 pixeli pe latura cea mai mare este prea mare) putem reveni la meniul cu 3 puncte ce apare atunci când ne poziționăm cu mouseul peste poză și accesăm opțiunea "Edit image" unde avem o serie întreagă de opțiuni interesante: putem decupa o bucată relevantă din poză cu funcția "Crop / Resize", putem roti poza cu funcția "Rotate" sau poate cel mai important aspect putem redimensiona poza modificând numărul de pixeli din colțul din dreapta-sus. Toate modificările efectuate trebuie validate cu butoanele "Apply" si respectiv "Save".
Imagine

Varianta 2: utilizarea imgur.com cu cont de utilizator

Vă recomand crearea unui cont gratuit pe imgur deoarece veți avea la un loc toate imaginile, acces facil la ele și persistent, un bun istoric ce vă poate folosi în viitor în diverse situații și prezența câtorva facilități suplimentare.
Nu intru în detalii de cum puteți crea un cont pe site deoarece este un proces zic eu destul de simplu. Vom pleca de la premisele faptului că aveți deja poze pe care le-ați adăugat pe imgur conform "Varianta 1" și vă voi arăta o facilitate care mie mi se pare interesantă.

Să presupunem că dorim să găzduim pe imgur o poză la rezoluție mare și pe care să nu o alterăm micșorându-i dimensiunea originală, dar pe care totuși să o afișăm pe forum și să nu arate "prea mare".
Urmăm acest scenariu de lucru: accesăm prin browserul preferat de Internet situl https://imgur.com/ și presupunând de dragul exemplului că numele contului nostru este "ceasornicar", facem click pe numele contului din dreapta-sus, apoi apăsăm pe "Images".

Imagine

Facem click pe poza dorită și apare o fereastră detaliată cu multiple opțiuni, similară ca esență cu cea de la varianta 1. Vă voi explica parțial această fereastră și ce consider eu relevant, deoarece dacă ați cunoaște opțiunile pe care nu le voi explica atunci e foarte posibil să nu aveți nevoie de nimic din acest ghid.

Imagine
 1. "Image Link" reprezintă exact și cum îi spune numele un link sau o legătură care face trimitere directă către situl imgur.com. Deși nu ne ajută neapărat la afișa poza pe forum, am inclus în ghid această opțiune deoarece în cazul unei poze care este la o rezoluție mare putem trimite fie pe forum fie în altă aplicație cuiva doar acest link, iar persoana care îl va primi va accesa o imagine ce îi va fi servită într-un mod optim de vizualizare, indiferent de ce echipament folosește (telefon, PC, tabletă)
 2. "Direct Link" este o legătură directă către imgur unde este afișată toată poza la rezoluția la care a fost adăugată pe imgur. Este o variantă care poate fi folosită ca link text către poză, iar acest link îl putem distribui oricărei persoane ce dorim să vadă poza la rezoluția originală
 3. "BBCode"este de departe cea mai utilă opțiune prezentă în această fereastră și ne oferă codul necesar pentru a afișa imaginile pe forum. Cum am explicat anterior, tot ce trebuie să facem este să copiem cu mouse și/sau tastatură conținutul câmpului sau să apăsăm butonul "Copy".

  Un aspect important de care putem ține cont este rezoluția imaginii pe care dorim să o afișăm, care dacă este "prea mare" putem folosi unealta rapidă de a afișa o poză redimensionata pe care ne-o oferă imgur. În josul ferestrei vom regăsi următoarele links Sizes: Original · Small Square · Big Square · Small Thumbnail · Medium Thumbnail · Large Thumbnail · Huge Thumbnail.
  Implicit este activă varianta "Original" care afișează imaginea la rezoluția la care am găzduit noi imaginea pe imgur. Făcând click pe fiecare variantă după cum dorim, imgur ne va genera un nou cod BBCode pe care îl putem folosi pentru a afișa imaginile pe forum. Pentru un echilibru între mărimea pozei ca să arate suficiente detalii versus să arate bine pe multiple configuratii de stații de lucru sau dispozitive mobile vă recomand să utilizați varianta "Huge Thumbnail".
 4. "Linked BBCode" oferă exact același tip de afișare cu cel de la punctul 3, dar extinde scenariul de utilizare într-un mod foarte interesant adăugând un link pe poză direct către imgur. Acest scenariu poate fi folosit de exemplu atunci când dorim ca publicul să poată să vadă totuși poza la rezoluția mare, însă pe forum să apară tot la dimensiune redusă cum am arătat la punctul 3. Tot ce trebuie să facă publicul la vizualizare este să apese pe poză pentru a fi trimis către imgur unde poate examina poza la rezoluție cât mai mare și a se bucura de detaliile oferite.
Sper să fie măcar cuiva util acest ghid, voi concepe pe viitor și un ghid pentru dispozitive mobile. În momentul de față pentru a accesa imgur de pe dispozitive mobile puteți folosi fie aplicația dedicată fie în browser-ul pe care îl folosiți să activați pentru acest site opțiunea de afișare "desktop", care în funcție de sistem de operare și/sau browser poate că se numește complet altfel, însă esența este să vizualizați pe telefon/tabletă situl imgur exact ca pe un PC și cu puțin zoom în zonele relevante (butoane, meniu cont utilizator) vă veți descurca într-un mod foarte aproape de ce ați văzut îm acest ghid.
borsy
Mesaje: 405
Membru din: 03 Mar 2016, 23:26

Re: Ghid upload/găzduire/afișare poze pe forum cu imgur.com

Mesaj de borsy »

Super, mulțumim pentru detalii!
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
bonheur
Mesaje: 1968
Membru din: 10 Iun 2012, 00:32
Localitate: Bucuresti

Re: Ghid upload/găzduire/afișare poze pe forum cu imgur.com

Mesaj de bonheur »

Foarte utile informatiile! Danke!
catalin.v
Mesaje: 3107
Membru din: 02 Ian 2008, 17:51

Re: Ghid upload/găzduire/afișare poze pe forum cu imgur.com

Mesaj de catalin.v »

Felicitari Clipper pentru acest post!
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
Tibaldi
Mesaje: 818
Membru din: 06 Apr 2010, 15:52
Localitate: Caransebes,Caras-Severin.
Contact:

Re: Ghid upload/găzduire/afișare poze pe forum cu imgur.com

Mesaj de Tibaldi »

catalin.v scrie:Felicitari Clipper pentru acest post!
......si din partea mea!
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Ploiesteanul2015
Mesaje: 78
Membru din: 20 Oct 2018, 07:35
Localitate: PLOIEŞTI CITY
Contact:

Re: Ghid upload/găzduire/afișare poze pe forum cu imgur.com

Mesaj de Ploiesteanul2015 »

Şi pentru avatar, la fel ?
Vizitaţi Muzeul Ceasului PLOIEŞTI http://www.cartileploiestiului.wordpres ... l-ceasului :mrgreen:
Clipper
Mesaje: 3262
Membru din: 21 Sep 2009, 19:28

Re: Ghid upload/găzduire/afișare poze pe forum cu imgur.com

Mesaj de Clipper »

Da, acelasi principiu de copiat link de la "direct link", cu mentiunea ca e de dorit sa fie vorba despre o poza care este deja de marime 100*100 pixeli.
Scrie răspuns