Ce model de Casio G-Shock aveti ?

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
Scrie răspuns
Iancu Cosmin Florin

Re: Ce model de Casio G-Shock aveti ?

Mesaj de Iancu Cosmin Florin »

Salutare la toata lumea. Eu, in ultimii ani, am avut mai multe modele G-shock. Mi se par niste ceasuri extraordinare. Momentan am un G-shock GW-3000B si un ProTrek PRW-1500T 7VER , iar ultima achizitie este " The King" of G-shocks ,giganticul GX-56. :) . Am si alte ceasuri mult mai scumpe, dar la serviciu sau cand e vorba de " tavaleala" prefer un G-shock.
teodoruc

Mesaj de teodoruc »

puneti si ceva poze cu ele.
Imagine
catalinus

Mesaj de catalinus »

Astea sunt cele 3 G-uri ale mele - in ordinea in care au fost cumparate - un G-2800, un GW5600 si un GWM5600 (mai am si un Pathfinder mai vechi si unul Sports, dar cum nu sunt G-uri nu le 'barfim' acum).

G-2800 are cam vreo 7-8 ani - si dupa vreo 3-4 a avut o problema cu reincarcarea - care nu mai ajungea la un nivel suficient de inalt ca sa poata activa iluminarea ecranului. Ma cam deranja dar nu era foarte urgent - insa in ultimul weekend acumulatorul a murit de tot - asa ca i-am schimbat (si pe acesta , am mai experimantat inainte cu alt Casio) acumulatorul CTL1616 cu o ordinara baterie CR1616 pe care o aveam in casa - si acum merge foarte bine, inclusiv lumina 8)

GW5600 are cam 3 ani - insa nu a avut / nu are nici o problema cu partea solara. Din nefericire in RO nu primeste semnal radio (GW5600 e modelul US).

GWM5600 este de fapt al 2lea de acest gen pe care-l am - primul l-am facut cadou acum vreo 6-8 luni unui foarte bun amic care avea nevoie URGENT de asa ceva, si apoi la cateva saptamani/luni mi-am comandat altul 'proaspat' :P - care deocamdata pare a se sincroniza clar bine in RO decat primul GWM5600 (acela e insa cu amicul meu in Germania si se sincronizeaza si ziua la mana, ca de pe acolo vine semnalul radio). De asemeni acesta nou pare a fi si cel mai precis Casio din colectie - cand nu receptioneaza modelele radio au de obicei o precizie foarte dezamagitoare :roll:

Imagine

Imagine

Imagine
Ninulescu

Mesaj de Ninulescu »

:shock: Foarte frumoase toate, sa le porti sanatos !
https://florinjune.wordpress.com/povestea-mea/
SO tell me where shall I go? To the left, where nothing's right? Or to the right, where nothing's left?
robog

Mesaj de robog »

Frumoase :) - au ele un farmec aparte.
Am si eu unul - modelul e mai vechi... L-am luat dintr-un targ "de vechituri" (era cel mai scump obiect de pe taraba) si nu regret nicio secunda. Il am de mult si l-am purtat in situatii semnificative de-a lungul timpului.
- ora si data, dual time, 5 alarme, timer, cronometru, foaarte rezistent si la apa (a facut baie prin piscine, in mare, in Dunare...).

In poza de mai jos este ceasul fara protectia care il imbraca si care de la un moment dat a inceput sa crape si sa se rupa. L-am purtat si inca il port in aceasta stare si sunt mandru de el, desi este cam in "pielea goala".

HELP! de unde as putea sa iau o protectie (partea de plastic - cea care ii lipseste in mod evident) pentru a-l reintineri :mrgreen: Tin mult la el :)
Imagine
...si o poza din spate pentru identificare:
Imagine
Nicu

Mesaj de Nicu »

Citeva din ceasurile mele :

Pe primul din stinga nu il mai am :
Imagine

FIFA World Cup - France 1998
Imagine

Imagine

Frogman GW200TC 2 DR
Imagine

Imagine

Sea Pathfinder 100S
Imagine

Imagine

Am sa incerc sa pum foto si cu alte citeva .

Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
nikkon

Mesaj de nikkon »

eu am un riseman si un prg-40T cu care fac scuba, placa si mountainbike.
Nu au nici o problema, iar protrek-u m-a scos pe un traseu cu ajutorul busolei :))
"Where there is a shell, there is a way"
tzagu

Mesaj de tzagu »

Imagine
Nicu

Mesaj de Nicu »

Teste facute cu G-Shock ( si altele ) pentru Marina americana :

http://archive.rubicon-foundation.org/x ... sequence=1

Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
florin andrei

Mesaj de florin andrei »

salutari
ceasul meu de zi cu zi
Imagine
g-shock aw-590-1a
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

Tare-i fain ila pe albastru.Sa il porti cu placere 8)
Aurel

Mesaj de Aurel »

Am un GW1400D. Sta aproape zilnic pe mana mea din 2005 ( a costat ceva banuti back then). Sunt un iubitor / admirator de ceasuri , dar acesta , pt. stilul meu de viata e "simply the best". Este un ceas erou...loviturile in peretii camerei copiilor sunt la ordinea zilei (deh , bebe are o slabiciune pentru el) . Printre altele , a ajuns la un moment dat in tava cu ulei de motor ars.
Inca merge ca in prima zi , in conditiile in care nu a cerut niciodata nimic (este tough solar).

Imagine
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

Casio G-Shock DW-5600E-1

Ceasurile quartz nu au reușit să mă fascineze niciodată- excepția care confirmă regula ar fi Grand Seiko. Dar de curând atenția mi-a fost îndreptată asupra ceasurilor cu quartz întrucât sunt singurele care au anumite funcții ce mă interesează. Povestea pe scurt - odată cu vârsta au apărut și unele schimbări fiziologice pe care am sperat că le pot corija cu ajutorul dietei. Burți, șunci, guși, fălci, osânză – am crezut că le pot veni de hac și zăcând la televizor sau aiurea, dar mâncând mai conștient. Ferească Sfântuʹ să-mi dea prin minte să fac niscaiva mișcare, câtuși de puțin. Apoi a avut loc un moment de trezie și așa am început să mă interesez de un ceas care să aibă în principal funcția de repeat pe countdown timer. Asta deoarece atunci când faci anumite serii și repetări de exerciții fizice care au menirea să-ți confere un anumit tonus și vigoare, aceste mișcări sunt concepute pentru a fi realizate alternativ – execuție/pauză în intervale prestabilite. Pasionații de telefoane mobile de ultimă generație îmi vor replica, că această funcție de countdown timer cu repetiție poate fi downloadată și instalată gratuit pe un telefon ce folosește OS Android. Știu că acest gen de „telefoane” depășesc cu brio conceptul de telefon și au o multitudine de funcții – GPS, lanternă, internet, radio, video-audio, reportofon, astronomie, proiector, alarme, reminder, cameră foto, nivelă, răsărituri/apusuri – lună/soare și multe-multe altele. Dar mi s-a părut ciudat să faci „sport” cu o cărămidă sensibilă și scumpă în buzunar. Și totuși sălile de gym sunt în schimb pline de personae care își pun căștile de la telefoane în urechi și aleargă sau dau la pedale în timp ce ascultă muzică. Ei bine, nu m-a interesat. Vreau ceas!
Modelele G-Shock de la Casio sunt foarte interesante prin felul în care sunt construite, prin robustețea lor unică, sau prin funcțiile pe care le oferă. Au (IMHO) o hibă – sunt urâte cu spume! Mi-au părut întotdeauna că seamănă cu un fel de boală, de bubă care-ți crește pe mână. Ca niște gogoși mari și negre la încheietură cu buline colorate. Un fel de ciuperci Amanita Muscaria dizgrațioase pe care le ții pe tine. Iar dial-urile sau afișajele cum li s-or spune – parcă era desenat de „artiștii” aceia de fac manga și anime. Niște puerili care au făcut jocuri de lumini pentru copii cu deficiențe.
Așa că a trebuit să tai o serie de „features” care pe lângă faptul că nu mă interesau, chiar mă deranjau:

• Să nu fie MARE! Am vrut cel mai mic G-Shock. Dar nu Baby-G!
• Să nu fie rotund. Să fie classic, ca atunci când am văzut eu în tinerețile mele că erau ceasurile electronice, adică rectangular.
• Să nu aibă alte culori în afară de negru. (greu asta)
• Să nu aibă limbi, sau ace - cum le-o spune corect nu mai știu…
• Să nu fie cu butoane pe deasupra
• No-Animations! Felii din acelea de pizza care apar și dispar din discuri ce se rotesc etc…
• Să nu aibă scris mult (imposibil!)

Așa că am căutat cu spor vreo 2 zile pe Casio USA și pe Casio EUROPE. Am aflat cu acest prilej că sunt modele pentru JP, modele pentru US și JP și modele pentru toată lumea. Am downloadat și citit PDF-urile și m-am uitat la toate funcțiile. Așa că a rămas în cursă doar modelul DW-5600E-1. Acesta prezintă următoarele funcții: oră/minute/secunde, dată/zi/lună cu actualizare automată an bisect până în 2099 (când noi vom fi pământ), beep la oră fixă, chronograph cu sutimi de secundă, countdown timer cu repeat ore/minute/secunde, 1 alarmă destul de simpluță, lumină cu electroluminescență și funcție after-glow (adică după ce iei degetul de pe buton mai luminează oleacă). E rectangular, e negru, e cel mai mic și mai subțire G-Shock care totuși păstrează toate funcțiile de rezistență.
Am căutat la diverse magazine online din România sau chiar pe site-uri specializate de vânzare-cumpărare. Am închis rapid (și scârbit) site-urile gen ceasuridemana, unde „comercianții” ar fi dispuși și capabili să vândă nisip fals la arabi sau zăpadă fake la eschimoși!
http://www.japora-ceasuri.ro/ - aici am găsit ce am căutat. Sper să nu fie considerată reclamă. Sunt serioși, sunt plini de solicitudine (timișoreni…) i-am solicitat să-mi caute live, funcție de caracteristicile dorite de mine, chestie care au și făcut-o spre surprinderea mea. Știau despre ce este vorba, cunoșteau produsele în detaliu, se vedea că se ocupă de asta de mult timp și o fac cu pasiune. A doua zi dimineață ceasul era la mine la poartă. Așa DA! În plic din acela cu bule, cutie de metal (strâmbată, lovită, ceea ce este un lucru bun, înseamnă că și-a făcut treaba, a protejat marfa) burete de jur împrejur.
Să nu mai lungesc post-ul, am spus ce are si cum se prezintă – trebuie să spun și ce nu are (dar alte modele de Casio G-Shock au):

• Nu are actualizare prin unde radio (radio controlled). Aceasta pare să fie o funcție de dorit (mulți useri a unor forumuri străine se plâng de fidelitatea scăzută în a păstra ora exactă a quartz-urilor folosite de Casio). Producătorul oferă o marjă de +/- 15 secunde la 30 de zile dar realitatea se zice că este mai dureroasă. Întrucât Casio folosesc quartz ieftin (nicidecum termocompensat) și acesta are tendința de a o lua razna. Dacă ceasul este pe încheietură și se încălzește, secundele rămân în urmă, dacă îl dai jos de la mână, o ia înainte. Rezultă diferențe și mai mari în funcție de anotimp, în funcție de temperatura apei în care intri sau dacă îl porți sau nu. DAR la al meu în patru zile de purtat doar ziua, noaptea lăsat pe noptieră – prezintă un plus de 0,5 secunde. Deci +0,5 secunde / 4 zile – ceea ce este super fain! Am folosit siteul: http://wwp.greenwichmeantime.com/to/eet/ pentru verificare, deci nu este cu putință să mă fi păcălit în vre-un fel.
• Nu are declanșarea automată a iluminării atunci când brațul se rotește brusc de la orizontală într-un anumit unghi (AutoGlow). Aș fi vrut funcția asta, pentru că de multe ori dacă ai ceva în mâna dreaptă (sau în mâna cealaltă) gen - o parâmă, sacul cu midii sau stridii, un cuțit - și nu este lumină suficientă – trebuie să apeși de butonul de iluminare (care nu este mare, ci este mic și ascuns). Dacă mai ai și mânuși în mâini...mai bine te lipsești. Mai ales că se specifică să nu te joci la butoane în imersiune...
• Nu are funcție de tide-graph și moon-graph. Dacă ar fi avut, simbolul lunii ar fi fost un cerc cu 4 felii ca de pepene care dispar și apar. Deci ar rezulta o reprezentare stilizată cu un increment de 8 pași a vârstei lunii. Dacă împărțim 28 de zile la 8 pași rezultă că fiecare „felie” de lună ar avea atribuite 3,5 zile calendaristice. Așa că era o reprezentare frustă și lapidară. Pentru tide-graph erau mai multe „liniuțe” care creșteau sau descreșteau. Aceste funcții se reglau automat, userul ceasului fiind nevoit totuși să introducă cu ajutorul butonașelor, latitudinea și longitudinea locului în care se află (sau vrea să meargă). E clar că pentru România funcția de tide-graph este un moft întrucât Marea Neagră are o maree de 1cm... Dar pentru că pe alte meleaguri unde mareele sunt de ordinul metrilor, este de ajutor când lași o ambarcațiune la apă sau când vrei să acostezi, să ai o reprezentare a nivelului oceanului.
• Funcție de regatta. Starturile la concursurile de ambarcațiuni se dau după un anumit tipic, nu este nevoie să detaliez, cine vrea poate să studieze în altă parte. Interesant este că modelul cu start de regattă care este vândut în România avea un discount de peste 100 de ron, ceea ce spune multe despre câte regatte au loc în Ro (cred că maximum 2 pe an!) și câți arbitri de regatta au G-Shock. Zero.
• Bluetooth. O porcărie. Să te anunțe G-Shock-ul când primești un mail. Să te mai iradieze oleacă...
• Așa zisul ecran negativ. Adică ce este negru să fie alb și ce este alb să fie negru. Am crezut că ăsta este ceasul avocaților care te pot convinge în cadrul a câteva minute că negrul este alb și vice-versa!
• Multi-Alarm. O chestie faină. O singură alarmă având și snooze. Al meu nu are decât o alarmă și accea fără snooze...
• Alarmă prin vibrație. O altă chestie faină pe care G-Shock DW-5600E-1 nu o are. Probabil știm cu toții că nu este de bun simț când te afli într-o antantă de o anumită factură să te uiți la ceas. Dacă mai ai programate și alte activități, poți seta alarma pe vibrații și astfel să știi când este cazul să te retragi fără să fii nevoit să te uiți insistent la ceas și să pari nesimțit în ochii celorlalți.
• Funcție GMT. Cu 36 de fuse orare și orașele importante (scrise în diminutive din 3 litere). Chiar dacă știam că sunt 24 de fuse orare se pare că știam greșit.
• Solar Power și capacitor. O fi bun o fi rău, aici părerile sunt foarte divizate.
• Quartz de calitate. Unele Casio au quartz care consumă extraordinar de puțin, astfel încât bateria să se necesite a fi schimbată doar după 7 ani și nu la 2 ani așa cum este ceasul meu.
• Senzori. O grămadă de senzori mai mult sau mai puțin fideli sau folositori- termometru,altimetru,barometru,busolă. DW-5600E-1 nu are.

La final cureaua. Este dintr-un cauciuc foarte plăcut, nu vreau să scriu prostii, dar mie mi se pare că este mătăsos. Moale și foarte plăcut la atingere. Se poate schimba, este prinsă în 4 șuruburi. Costă vreo 90 de ron. http://www.japora-ceasuri.ro/curele-cas ... -1990.html
Mulțumesc că ați citit, sper să fie de folos.
SATELLITE WAVE
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

Eu am un king GX56 momentan. E maricel, dar imi place. Nu merge decat la o tinuta sport.

Imagine
SBLA047
Scarface

Mesaj de Scarface »

Imagine
Scrie răspuns