Ceasul perfect !

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
Polar

Ceasul perfect !

Mesaj de Polar »

Care este ceasul perfect in viziunea voastra? ce specifiatii trebuie sa indeplineasca si cum trebuie sa arate?
Sa incep eu:
1. mecanismul celor de la swatch <sistem51> total capsulat care sa nu necesite servisare niciodata asa cum spune producatorul;
2. DIVER 200M cel putin;
3. cadranul si carcasa de la SEIKO MONSTER (cu tot cu superluminova) sau alt diver frumos;
4. carcasa din titaniu, bratara din titaniu sau cauciuc moale;
5. sistemul de prindere al curelei al celor de la swatch, care mi se pare imposibil de rupt accidental.
Gabi1

Re: Ceasul perfect !

Mesaj de Gabi1 »

Nimic nu este perfect in aceasta lume, perfectibil orice.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Polar

Mesaj de Polar »

Gabi1 scrie:Nimic nu este perfect in aceasta lume, perfectibil orice.
Filozofie...
La asta ma refeream... sa iei ceea ce crezi tu ca este <perfectibil> si sa spui ce ar mai trebui sa se schimbe ca sa se apropie de perfectiune (sau ceea ce crede fiecare ca este perfect in acceptiunea sa)
Zar

Mesaj de Zar »

AR1070-56E
Polar

Mesaj de Polar »

Multumesc Zar!
N-am gasit topicul deja deschis, desi am cautat inainte sa postez...
O sa-l inchida Poseidon pe asta sau o sa-l mute in cel vechi...
Polar

Re: Ceasul perfect ! Construit dupa specificificatiile tale.

Mesaj de Polar »

Polar scrie:Care este ceasul perfect in viziunea voastra? ce specifiatii trebuie sa indeplineasca si cum trebuie sa arate?
Sa incep eu:
1. mecanismul celor de la swatch <sistem51> total capsulat care sa nu necesite servisare niciodata asa cum spune producatorul;
2. DIVER 200M cel putin;
3. cadranul si carcasa de la SEIKO MONSTER (cu tot cu superluminova) sau alt diver frumos;
4. carcasa din titaniu, bratara din titaniu sau cauciuc moale;
5. sistemul de prindere al curelei al celor de la swatch, care mi se pare imposibil de rupt accidental.
GEO

Mesaj de GEO »

Ceasurile care nu mai necesita servisare niciodata nu sunt pentru pasionati... Daca nu-l mai poti servisa pierzi contactul cu orologeria. Eu cand merg la ceasornicar intru in alta lume, este ca o "evadare" pentru mine.
Swatch 51 este un calibru nou si interesant dar este creat 100% de roboti care, daca nu sunt setati cum trebuie mai dau si gres :)
Miron

Mesaj de Miron »

Rezistent la apă 3000 metri,
Carcasă și brățară din titan, finisare mată,
Supapă de heliu automată,
Cristal de safir tratat antireflexie pe ambele fețe,
Arătătoare și indici orari cu cifre arabe, supradimensionate, cu Superluminova BGW9,
Cadran negru mat cu arătătoare și cifre albe,
Mecanism automatic, oficial certificat cronometru,
Bezel unidirecțional, gradat în minute, cu punct luminescent la ora 12, manevrabil ușor și cu mănuși,
Testat individual de fabrică.
Nicu

Mesaj de Nicu »

Ceasul perfect :D ... este un Frogman solar.

Sau unul din seria Tuna Can de la Seiko !

Toate cele bune

Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Rolex .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Alex

Mesaj de Alex »

Miron scrie:Rezistent la apă 3000 metri,
Carcasă și brățară din titan, finisare mată,
Supapă de heliu automată,
Cristal de safir tratat antireflexie pe ambele fețe,
Arătătoare și indici orari cu cifre arabe, supradimensionate, cu Superluminova BGW9,
Cadran negru mat cu arătătoare și cifre albe,
Mecanism automatic, oficial certificat cronometru,
Bezel unidirecțional, gradat în minute, cu punct luminescent la ora 12, manevrabil ușor și cu mănuși,
Testat individual de fabrică.
Avenger Seawolf E17370.
Rolex Sea-Dweller DEEPSEA 116660
Panerai Luminor Submersible 1950 PAM 243 1000m
Zinex Heliox Super Sub 2500m

Casio G-Shock MR-G-110 Vintage
Casio G-Shock King of G GX-56GB-1
Nicu

Mesaj de Nicu »

gherghin nicolae scrie:Rolex .

Rolexul are 2 dezavantaje:

- acele indicatoare ( care mie nu-mi plac - chestie de gust )
- pretul . Probabil ca initial Rolex s-a vrut un tool watch, da' acum nu prea mai este. Se vrea un simbol ? Se vrea o bijuterie la mina ?

M-am uitat la Milgauss, si mi se pare un ceas interesant. Merita pretul ?

Toate cele bune

Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Sergiu37

Mesaj de Sergiu37 »

Păi orice ceas automatic e doar bijuterie pe mână, dpdv tehnologic și al preciziei e înapoiat rău de tot. Ce să spun marile realizări tehnologice la ceasuri automatice sunt materialele mai de calitate ale brățării ale indicatorilor, ale geamului, sau ce rezistență la apă au și să fim serioși astea n-au nicio treabă cu mecanismul.

Să ai pretenții de la ceasul perfect să fi certificat cronometru, vorba aia eroare de câteva zeci de ori mai mare ca la un quartz e hilar.

Până la urmă e vorba de un ceas și dacă nu poate ține ora exactă nu-l poți denumi nici pe departe perfect, e doar o bijuterie care-ți mai spune și ora aproximativă.
florinake

Mesaj de florinake »

Sergiu37 scrie:Păi orice ceas automatic e doar bijuterie pe mână, dpdv tehnologic și al preciziei e înapoiat rău de tot. Ce să spun marile realizări tehnologice la ceasuri automatice sunt materialele mai de calitate ale brățării ale indicatorilor, ale geamului, sau ce rezistență la apă au și să fim serioși astea n-au nicio treabă cu mecanismul.

Să ai pretenții de la ceasul perfect să fi certificat cronometru, vorba aia eroare de câteva zeci de ori mai mare ca la un quartz e hilar.

Până la urmă e vorba de un ceas și dacă nu poate ține ora exactă nu-l poți denumi nici pe departe perfect, e doar o bijuterie care-ți mai spune și ora aproximativă.
Este doar o ... parere ....
Gara a vazut mai multe saruturi sincere decat starea civila
Nicu

Mesaj de Nicu »

florinake scrie:
Sergiu37 scrie:Păi orice ceas automatic e doar bijuterie pe mână, dpdv tehnologic și al preciziei e înapoiat rău de tot. Ce să spun marile realizări tehnologice la ceasuri automatice sunt materialele mai de calitate ale brățării ale indicatorilor, ale geamului, sau ce rezistență la apă au și să fim serioși astea n-au nicio treabă cu mecanismul.

Este doar o ... parere ....
Pai.....cam toti ne dam cu parerea cind este vorba de ceasul perfect :)

Toate cele bune

Nicu
Scrie răspuns