vasi.utziu scrie:Serios,e pe bune ceasul sau nu,ce ziceti?Nu ca m-ar interesa,dar sa fie discutii pe forum...
" Crede si nu cerceta "
vasi.utziu scrie:Serios,e pe bune ceasul sau nu,ce ziceti?Nu ca m-ar interesa,dar sa fie discutii pe forum...
Corect Alex si eu cred in scaderea pretului, oferta fiind mai mare decat cererea .Alex Clej scrie:Este un cronometru de navigatie care cu putin noroc se poate cumpara la un pret semnificativ mai mic. un mare numar de ceasuri navale dovada inflatia din altimii 2 ani de pe ebay.
Prietene, pe ce te bazezi la o astfel de afirmatie?Zar scrie:Foarte rar, nu numai la noi. Inafara de cel al lui catalinus putin probabil sa mai existe altul in RO.
Pentru ca s-a nimerit sa vad asta in chiar o seara cand purtam modelul discutat- cred ca principalul criteriu ar fi lipsa de interes fata de quartz (comparativ cu ceasuri mecanice in gama similara de pret si finisari), precum si faptul ca modelul nu a fost facut intr-o serie prea mare, eu as zice in mod destul de cert sub 10000 si posibil chiar in zona de 1000 de bucati in total. Asta fiind zis - totusi faptul ca modele NOS se mai gasesc inca (la preturi destul de mari totusi - comparativ cu pretul original) nu exclude catusi de putin posibilitatea ca mai multe sa fie pe aici, dar pe de alta parte cred ca totusi posesorii l-ar avea in oarecare cunostinta de cauza si probabil ar fi interesati cat de cat de subiectul quartz-ului de precizie, asa ca dupa o vreme s-ar mai afla cine este 'pe subiect'grig scrie:Prietene, pe ce te bazezi la o astfel de afirmatie?Zar scrie:Foarte rar, nu numai la noi. Inafara de cel al lui catalinus putin probabil sa mai existe altul in RO.
catalinus scrie: - a fost si ramane cel mai precis (prin puterile proprii interne, nu fiind setat din afara) model quartz solar cu perpetual calendar;
- calibrul a fost gasit in doar doua colectii high-end de pe piata japoneza - Attesa si Exceed - si doar pentru relativ putin timp, fiind inlocuit cu calibre radio derivate tot din el!
- eu apreciez ca pe fiecare sub-model (culoare/materiale) cam vreo 1000-2000 de exemplare au fost produs in total, in mod destul de probabil sub 10000 in total, sa zicem mai cert sub 20000; asta de exemplu il face de sute de ori mai rar in lume decat cateva din calibrele Rolex sau de mii/zeci de mii de ori decat unele ETA![]()
- alinierea secundarului se pare ca este statistic cea mai buna din toate modelele quartz high-end;
- pretul nu a fost aproape nici macar de (mult inferiorul tehnic) Oysterquartz, dar nu a fost nici chiar un 'pret de vapor' - undeva intre 55000 si 10000 yeni original, daca tinem cont de evolutia yen/$/EUR as zice ca minim intre 500 si 1000 USD; si spre deosebire de multe modele elvetiene (mai putin Rolex) unde chiar poti gasi cu usurinta exemplare noi cu garantie si cu discount poate chiar de aproape 50%, modelele respective au vazut relativ putine discounturi;
- materialele si finisarea sunt cel putin la acelasi nivel cu orice 'elvetian' din gama 'dublu in pretul oficial' - de fapt este clar superioara de ex. modelului meu Longines Conquest VHP Perpetual (la care MSRP oiginal cred ca a fost cam 1500$; Exceed-urile au safir cu strat antireflex interior si inchiderea mult mai isteatza la bratara).

1000 - 2000 de exemplare nu inseamna "foarte rar", Zar!Zar scrie:Foarte rar, nu numai la noi. Inafara de cel al lui catalinus putin probabil sa mai existe altul in RO.
Nu as vrea sa starnim din nou mari controverse, dar aici exista totusi un fenomen usor mai neobisnuit si as vrea sa insist un pic - in mod sigur ceasornicar.ro sau forumurile de hobbisti in general nu "dau tonul" la ceasurile SCUMPE din Romania - am vazut deja cateva perpetual calendare mecanice in aur masiv care noi probabil sar lejer de 50000 EUR, si notiunea mea de ceas SCUMP e foarte diferita de exemplu fata de cea a lui Ion Tiriac - posesor de bancagrig scrie:catalinus, nu contest interesul tau si colectia ta de HEQ.
Ceea ce intrebam este pe ce se bazeaza colegul Zar cand face o astfel de afirmatie!
Ceasornicar.ro nu da tonul, oricat ne-ar placea sa credem, ceasurilor deosebite din Romania!
Iar daca nu e prezent aici pe forum nu inseamna ca un ceas deosebit nu exista in .mioritica.
Semidocti avem destui in Romania! Plus o gama completa de ...... sfertodocti![]()
Din pacate.
Zar, am constatat ca ai intrat pe forum si ai postat in alte sectiuni, fara a-mi raspunde la intrebare.grig scrie:1000 - 2000 de exemplare nu inseamna "foarte rar", Zar!Zar scrie:Foarte rar, nu numai la noi. Inafara de cel al lui catalinus putin probabil sa mai existe altul in RO.
Si, inca o data, nu ai raspuns la intrebarea clara: pe ce te bazezi? Atunci cand decretezi ca e putin probabil sa mai existe altul in Romania!