Doxa New Tradition Automatic - seria 212/213

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
catalin.v

Re: Doxa New Tradition Automatic - seria 212/213

Mesaj de catalin.v »

Cypher scrie: Totusi rezistenta la apa in a treia pozitie nu prea e cea mai corecta,50m e doar pentru stropiri (spalat/ploaie) nu mai mult,deci atentie la acest lucru.
Doxa nu e popular printre necunoscatori asta e sigur :)
Care a treia pozitie draga Cyper? - la 50 m ceasul poate fi folosit si la dus.
Ultima ta propozitie este cam greu sa o inteleg; inca ceva: cand dati "citez", de ce nu stergeti imaginile deja postate? - se umple pagina cu aceleasi foto degeaba (cum era sa te citez si eu cu pozele deja postate? - ar fi aparut a treia oara).
Cypher

Mesaj de Cypher »

Catalin :
Pentru achizitionarea ceasului am luat in considerare urmatoarele argumente exact in aceasta ordine:
1.-mecanism
2.-materiale folosite
3.-rezistenta la apa
-design
-brand
Am crezut ca nu mai stiam sa numar :)) Pentru a treia pozitie in ordine 50m e mic,iar cu dusul/sau baie in cada e relativ. Depinde daca e infiletata coroana si capacul pentru fi sigur. Daca nu sunt probabil tine de noroc :) Altii isi fac griji de asa ceva la 100m dar pai la 50.
Te referi la afirmatia despre "necunoscatori"? Da,Doxa e cu adevarat cunoscut in randurile cunoscatorilor mai ales pasionatilor de divere.

PS: Pe alte forumuri in quote se elimina automat pozele,am ramas cu obisnuinta.

Zar: Nu poti compara,Credor e un brand extrem de exclusivist... Doxa e pur si simplu mainstream si compari cu alte companii de genul
Credor mai repede intra in categorie cu Roger Dubuis.
nairam

Mesaj de nairam »

Dupa cateva zile de purtare a ceasului DOXA pot spune ca simt diferenta la greutatea acestuia. Ceasul purtat anterior este un Seiko 5 - poate chiar ar fi fost foarte bine daca producatorii ar specifica si greutatea ceasului, eventual separat curea cu inchizatoare sau bratara metalica.

Poate gresec, dar multi dintre producatori nu au specificate aceste date, sau cel putin nu vizibil. Cand m-am prezentat la un magazin, cei de acolo spuneau despre un Tissot ca actualul model este mai usor cu 10% ca anteriorul. Probabil schimbasera materialul carcasei, baratarii etc... :roll:
Cypher

Mesaj de Cypher »

Depinde de ceas,in general se specifica greutatea acolo unde e cazul : adica la ceasurile sport care au o greutate mai mare fata de cele dressy/casual sau in cazul ceasurilor extrem de subtiri ca un motiv de "lauda"

Eu personal nu vad rostul mentionarii si incurarii cu mai multe date in cazul unui ceas dressy normal.
nairam

Mesaj de nairam »

Din pacate am gasit o mica "nepotrivire". Dupa reglarea bratarii metalice, am constat fie ca pe prima pozitie ceasul imi este prea strans pe incheietura (la eliminarea a trei zale metalice), fie pe cea de-a doua (la eliminarea a doua zale metalice), prea larg. Spun "nepotrivire" deoarece vechiul ceas il purtam chiar intre aceste doua pozitii.
Stie, cineva, daca se mai poatea ajusta in vreun fel bratara meatalica :?:
Zar

Mesaj de Zar »

In cazul tau ai nevoie de un ''half-link'' dar din pacate producatorul nu ti-a oferit asa ceva la bratara. Incearca la un ceasornicar sa-ti faca o prelungire/adaptare, dar e posibil sa iasa inestetic. Un exemplu informativ de ''jumatate''. :wink:

Imagine
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Acum am obs. ca esti din Arad, apeleaza la Claudiu, poate are ''1/2 za'' de la alta bratara - care sa se potriveasca. :wink:
AR1070-56E
nairam

Mesaj de nairam »

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Inca astept raspunsul oficial al celor de la DOXA, sunt putine sanse ca acestia sa produca "jumatate de za" pentru diversele ajustari. Aceeasi problema au intampinat-o si altii la branduri mult mai faimoase :o

Ce puteti spune in privinta curelelor din piele :?: In principiu ar trebui sa apara aceeasi problema, nediscutand de elasticitatea materialului :(
Zar

Mesaj de Zar »

La curea din piele nu apare aceeasi problema, la nevoie se poate da gaura ''intre'', dar mai bine folosesti gaurile din fabrica, oricum se mai lasa cu timpul. La fel si o bratara metalica se largeste (mai mult sau mai putin - functie de calitate) in timp din purtare. :wink:
AR1070-56E
nairam

Mesaj de nairam »

Am primit raspunsul celor de la DOXA, mai repede decat l-as fi primit probabil, de la furnizorul din Romania:
"Thank your for your inquiry.
Unfortunately, we don't have half links in our assortment for this model."
...prin urmare nu au aceasta facililate pentru modelul respectiv.

In opinia mea, singura optiune eleganta ar fi largirea distantei dintre zale prin deformarea fina a pinilor de conectare. Dupa cate am vazut acesti pini sunt vizibili, in numar de 4 pentru fiecare parte a bratarii, iar daca fac acest lucru pentru fiecare conectare cu cate 0.5 mm, as castiga cca. 4 mm la lungimea finala a bratarii. Mentinez ca distanta dintre doi pini este de 7 mm. Incerc sa-mi dau seama cum as putea face acest lucru, daca merita, dar as dori sa cunosc si opinia voastra :shock:
Zar

Mesaj de Zar »

Nu deforma pinii pt. ca slabesti rezistenta bratarii. ''Largirea'' de care ziceam mai sus este practic deformarea (si tocirea prin frecare) lor in timp ... :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Informativ : Uite cum ajunge in timp o bratara de Omega - Seamaster 300. Distanta intre zale e foarte mare fata de cum a fost initial cand era nepurtata. Practic zalele erau ''lipite''. La Doxa calitatea e si mai slaba. Deci - parerea mea - sa o porti asa acum este, nu face modificari pe care sa le regreti ulterior, se largeste oricum. :wink:

Imagine
AR1070-56E
nairam

Mesaj de nairam »

Multumesc foarte mult pentru informatii. Probabil in sezonul cald circumferinta mainii are variatii, prin urmare am atasat o curea de piele ceasului achizitionat. Pana atunci, ramane un punct deschis pentru mine...

Intre timp am comandat o curea de piele cu deploymant. Comform fotografiei, am observat ca aceasta arata identic ca cea cu catarama normala (a se vedea prezenta decupajului) ulterior atasandu-se catarama tip deploymant.
Practic, pot folosi orice tip de curea daca aceasta respecta dimensiunile :?:

Imagine
Cypher

Mesaj de Cypher »

Da.
Workman

Mesaj de Workman »

Cum iti merge ceasul?

Am un coleg la munca, cu acelasi model de Doxa si el zice ca ii ia avans ceva mai mult de 30 secunde per 24H (din care 8-10 ore la mana). Il poarta zilnic de vreo jumatate de an.

Mi se pare cam multisor....al tau cum se misca?
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
Scrie răspuns