Ceas pentru ținută elegantă/afaceri <10.000 RON

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
7777777

Ceas pentru ținută elegantă/afaceri <10.000 RON

Mesaj de 7777777 »

Am nevoie de un ceas pentru întâlniri de afaceri sau evenimente deosebite, barbatesc, maxim 10.000 RON.
Cred ca-l voi folosi de 2-3 ori pe lună.
Nu am ceas de mână, de mult timp. Si nici nu mă vad purtând zilnic unul, dar este jenant cateodata, in anumite ocazii, sa scot telefonul ca sa vad cât este ceasul. Vad ceasul mai mult ca o bijuterie, decât o necesitate.
Va trebui sa-l pot purta la costum.
Ca si design mă atrag cele cu cadran negru fără complicatii, dar nu știu cât de bine se vad cu o camașă albă. Si cele scheleton (am văzut la Oris) mă intriga, dar nu-mi dau seama dacă s-ar preta la ținuta la care vreau sa-l folosesc. Cureaua ar trebui sa fie din piele (am sechele din cauza ceasului precedent care mă "epila") si cred ca merge si mai bine la costum. Trebuie sa iau in calcul ca am incheietura mainii subtire.
Ca idee mă atrag cele automatice si nu m-ar deranja sa potrivesc ora de câteva ori pe lună.
Deasemenea as vrea sa merg pe un brand cât se poate de bun la banii de care dispun. Știu ca sunt branduri de lux cunoscute (marketing) si mai puțin cunoscute. Nu genul care mie imi par de club: Versace, Dior etc. la care oricum platesti mai mult numele.

Exista posibilitatea de a-l cumpara din SUA (am înțeles ca ar fi mai ieftin) si sa-mi fie adus de acolo de către cineva care se va întoarce in Romania.

Va rog sa-mi dați câteva sfaturi si eventual sa corectati dacă ceea ce am scris nu este corect sau relevant pentru alegerea unui ceas. :wink:
calin gabi

Re: Ceas pentru ținută elegantă/afaceri <10.000 RON

Mesaj de calin gabi »

Pentru un ceas care se poarta de 2-3 ori pe luna este recomandat unul cu intoarcere manuala sau Quartz.La costum este recomandat unul mai subtire cu diametrul 33-38 si daca se incadreaza in buget eu as lua unul de aur sau otel.Rasfoiti acest topic si va faceti o idee.Ar trebui sa gasiti ceva de genul:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... start=3705

http://www.stowa.de/nocache/Antea/index ... 421624.htm
Ultima oară modificat 25 Apr 2012, 19:02 de către calin gabi, modificat 1 dată în total.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Zar

Mesaj de Zar »

Eu sugerez un Juvenia sau Corum - extraplate si din Au, cum are Achraf. Sau ceva similar ca design pt. ca ceasul pt. costum/tinuta eleganta trebuie sa fie : cat mai subtire, fara secundar si data, cadran simplu (parerea mea). :wink:
AR1070-56E
7777777

Mesaj de 7777777 »

calin gabi si wisepiggy interesante ceasuri.

nmbcatega: nu este genul pe care-l caut (același ceas in 4 link-uri)

Către ce firme sa-mi indrept atenția din punct de vedere al calitatii?

P. S. Am sa caut ce ai recomandat zar
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Sau Rolex...la banii aia , de ce nu ?
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Zar

Mesaj de Zar »

La Rolex - doar modelul Cellini. :wink:
AR1070-56E
gherghin nicolae
Moderator

De ce doar modelul Cellini ?
Sint si alte Rolex-uri decit Submariner care se preteaza la tinute elegante , si posibil sa existe si la suma dispusa pentru cheltuit . Sa nu uitam ca sint 2500 euro , nu ?
Si , oricum Rolex-ul isi cam pastreaza pretul si dupa ani de zile , deci este o investitie sigura !
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
Zar

Mesaj de Zar »

Restul modelelor sunt ''groase'' iar lupa la data le face disgratioase suplimentar la o tinuta eleganta. :wink:
Ultima oară modificat 25 Apr 2012, 21:20 de către Zar, modificat 1 dată în total.
AR1070-56E
gherghin nicolae
Moderator

Da , poate fi o parere , insa nu o regula. Sint multi care apreciaza Rolex-ul , si se stie ca este un ceas bun, un mecanism bun , automatic (fara Cellini care-i manual si mai subtire , asa cum spune Zar ) .
-Abigail Van Buren
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

La Rolex se schimba tinuta,un costum de 1000eur,pantofi de 500eur ,camasa de300eur,masina de 20000eur,alt statut social pe masura ceasului.Nu poti purta Rolex cu orice haine de o calitate mai scazuta sau incaltat cu pantofi din Leonardo.Eu asa cred.
vasi.utziu

Mesaj de vasi.utziu »

Fara suparare,dar asta e snobism...adica daca am Corum e bun costumul de 150 de euro,si daca imi iau Rolex,gata,trebuie unul de 1000?
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

vasi.utziu scrie:Fara suparare,dar asta e snobism...adica daca am Corum e bun costumul de 150 de euro,si daca imi iau Rolex,gata,trebuie unul de 1000?
Zar

Mesaj de Zar »

Informativ - ca design : http://045.citizen.it/modelli.html :arrow:
AR1070-56E
Scrie răspuns