Bună seara,
Îmi doresc un Omega www dirty dozen, din dotarea armatei britanice. Am văzut pe net că acele ceasuri au un mecanism 30T2.
Cei de la Ranfft spun că mecanismul având calibrul 30T2 este din aceeași familie cu mecanismul având calibrul 265.
Basic Information
Name Omega 265
Manufacturer Omega
Launch Year 1939
Caliber Family Description
sub second:
30 : 15 jewels, no shock protection
30T1: 15 jewels, no shock protection
30T2: 15 jewels, no shock protection
30T2PC: 15 jewels, Incabloc
260: =30T2 since 1949, 15 jewels
261: 17 jewels, antimagnetic
262: 17 jewels, excenter regulator
265: 15 jewels, antimagnetic
266,267: 17 jewels, antimagnetic
268: ring- instead screw balance
269: flat- instead Breguet-hairspring
sweep second:
30SC : 16 jewels, no shock protection
30T1: 16 jewels, no shock protection
30T2SC: 16 jwwels, no shock protection
30T2SCPC: 17/18 jewels, Incabloc
280: =Omega 30SC T2 since 1949, 17 jewels
281: 17 jewels, excenter regulator
283,284: 17 jewels, antimagnetic
285: ring- instead screw balance
286: flat- instead Breguet-hairspring
Related calibers
Omega 260, Omega 261, Omega 262, Omega 265, Omega 266, Omega 267, Omega 268, Omega 269, Omega 280, Omega 281, Omega 283, Omega 284, Omega 285, Omega 286, Omega 30, Omega 30SC, Omega 30T1, Omega 30T1SC, Omega 30T2, Omega 30T2PC, Omega 30T2SC, Omega 30T2SCPC
Is COSC certified No
Technical Details
Lignes Dimensions 13.52 ‴
Dimensions 30.5 mm
Height 4.05 mm
Further Measures Mounting Diameter (Dm): 30.0mm
Stem height (T): 1.7mm
Power Reserve 45 hours
Frequency 18,000 vph
Jewels 15
Lift Angle 49 degrees
Complications and Specifications
Shape Round
Complications
Sub Second
Shock Protection Incabloc
Regulator Type Pinned Regulator (or Index Regulator)
Movement Type Manual
Escapement Type Swiss Lever
Control Type Balance Wheel
Winding Type Stem Winding
Setting Type Stem Set
Additional Information
Hand Sizes 1.40 x 0.75 / 0.19mm
Hand Count 3
Country Of Manufacture Switzerland
Notes Remarks: 1939-1963, 3000000 (whole family except 269,286)
Breguet hairspring
from 1943 Incabloc
Other data: balance staff: U2764 stem: W621 mainspring / battery: 1.50 x 11.5 x 0.135mm balance staff ronda: 1858 (13) stem ronda: 92 (13) Mainspring: 1.500 x 11.000 x 0.130 x 360.000 mm
Signature 1950: 12177409, Omega Swiss, 15 Jewels; Incabloc
Din păcate, un Omega dirty dozen original costă foarte mult. Pot doar să aștept să găsesc o pleașcă, la vreun talcioc, și să îl duc la dl. Claudiu.
Am găsit pe Chrono 24 câteva ceasuri Omega cu mecanism 265, unele vechi, altele vândute de niște polonezi care fac astfel de ceasuri cu mecanisme probabil reconstruite, spunând că folosesc doar piese originale, la fel și carcasa. Prețul este undeva la 7000 de lei.
Acest tip de mecanism este bun, fiabil, rezistent, precis?
Mecanismele ceasurilor Omega dirty dozen, au ceva în plus față de mecanismele ceasurilor civile, cu același tip de mecanism?
Sunt superioare celor civile?
Ce știți de acea firmă poloneză, sunt serioși, folosesc într-adevăr doar piese originale Omega, de la acest tip de mecanism?
Mă gândesc că dacă iau un ceas vechi, nereconstruit, tot va trebui să îl pun la punct, să înlocuiesc piesele defecte/uzate, și cred că va trebui să mai bag bani în el, și nu puțini. De aceea mă tentează mai mult ceasurile polonezilor.
Oricum, dacă aș lua unul din ceasurile vechi, nerecondiționate, de mai jos, l-aș trimite la dl. Claudiu, pentru a-l pune la punct. Iar dacă îl iau pe cel de la polonezi, tot la dl. Claudiu va ajunge, pentru verificare.
Ce mă sfătuiți, să iau unul din ceasurile polonezilor sau să iau unul vechi, nerecondiționat, din cele de mai jos?
Repet, până voi găsi unul dirty dozen original, la un preț bun.
Mulțumesc!
https://www.chrono24.ro/omega/omega-mil ... 634696.htm
https://www.chrono24.ro/omega/omega-238 ... 549844.htm
https://www.chrono24.ro/omega/omega-ove ... 634803.htm
https://www.chrono24.ro/omega/suveraen--id13641144.htm
omega calibrul 265
omega calibrul 265
Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱέ τοῦ Θεοῦ, ἐλέησόν με τὸν ἁμαρτωλόν!
Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον Ημάς!
Re: omega calibrul 265
Este f.greu de recomandat ceva.....
ceasurile polonezilor sunt clar reconditionate,cu cadrane rescrise,aratatoare polishate,carcase polishate,etc.cat sunt de originale per ansamblu,nu stiu.
Pe de alta parte,unul vechi,are sanse mai mari sa aiba piesele originale,dar si uzura -nu neaparat la mecanism,cat la cadran si carcasa-aferenta.
Si aici se pune intrebarea...cum vrei sa ratae ceasul?
daca vrei sa aduci unul vechi la stadiul celor reconditionate acolo-cu rescriere,polish etc-atunci mai bine iei unul gata facut.
Daca te multumeste unul vechi,doar curatat,si adus intr-o stare mai buna fara rescrieri sau altele,atunci ia unul vechi.
Nu stiu daca m-am facut bine inteles....
ceasurile polonezilor sunt clar reconditionate,cu cadrane rescrise,aratatoare polishate,carcase polishate,etc.cat sunt de originale per ansamblu,nu stiu.
Pe de alta parte,unul vechi,are sanse mai mari sa aiba piesele originale,dar si uzura -nu neaparat la mecanism,cat la cadran si carcasa-aferenta.
Si aici se pune intrebarea...cum vrei sa ratae ceasul?
daca vrei sa aduci unul vechi la stadiul celor reconditionate acolo-cu rescriere,polish etc-atunci mai bine iei unul gata facut.
Daca te multumeste unul vechi,doar curatat,si adus intr-o stare mai buna fara rescrieri sau altele,atunci ia unul vechi.
Nu stiu daca m-am facut bine inteles....

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Re: omega calibrul 265
Da, v-am înțeles foarte bine. Mă interesează în primul rând ca mecanismul să fie în stare foarte bună și să funcționeze foarte bine. Abia pe locul doi vin carcasa, cadranul, limbile și remontoarul. Carcasa la ceasurile vechi îmi place să fie din oțel inoxidabil. Iar cadranul, dacă este restaurat, m-aș bucura să aibă patină, care îi conferă o anumită distincție.
M-am gândit la anunțul celor din Polonia pentru că, cel puțin din poze, reiese că au făcut o restaurare de calitate a carcasei, a cadranului și a limbilor, iar exteriorul mecanismului pare foarte curat, îmi ziceam că poate au făcut o restaurare de foarte bună calitate și a acestuia.
De aceea am întrebat pe forum, poate cineva a mai luat ceasuri de la ei și poate să spună dacă sunt serioși sau nu. Mulțumesc!
M-am gândit la anunțul celor din Polonia pentru că, cel puțin din poze, reiese că au făcut o restaurare de calitate a carcasei, a cadranului și a limbilor, iar exteriorul mecanismului pare foarte curat, îmi ziceam că poate au făcut o restaurare de foarte bună calitate și a acestuia.
De aceea am întrebat pe forum, poate cineva a mai luat ceasuri de la ei și poate să spună dacă sunt serioși sau nu. Mulțumesc!
Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱέ τοῦ Θεοῦ, ἐλέησόν με τὸν ἁμαρτωλόν!