Recomandare ceas elvetian la 3000-5000 lei
Re: Recomandare ceas elvetian la 3000-5000 lei
Ceasul japonez mai este prezentat Citizen Seria 8 831.
Nu pot sa stiu care ar avea o acuratete mai buna.Dar....amandoua sunt optiuni bune in categoria lor.
Ce pot sa spun este ca in categoria 5000 lei poti sa te duce poate catre un Longines,poate SH de 2-3 ani.
trebuie sa stii ce cauti ,cauti precizie-ia quartz,cauti eleganta -ia Atlantic,cauti Sport-ia Citizen,,samd.
Stabileste prioritatile si dupa aceea precizia.
Ce pot sa spun este ca in categoria 5000 lei poti sa te duce poate catre un Longines,poate SH de 2-3 ani.
trebuie sa stii ce cauti ,cauti precizie-ia quartz,cauti eleganta -ia Atlantic,cauti Sport-ia Citizen,,samd.
Stabileste prioritatile si dupa aceea precizia.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Bună seara domnu' Claudiu vă mulțumesc că mi-ați răspuns, cu ajutorul d-voastră am realizat că vreau un ceas gen sport, că eleganță și precizie bună am prin cele două ceasuri pe care le dețin...am fost atent când ați scris însă am așteptat să vin cu un răspuns mai consistent, cu o nouă achiziție dar nu m-am putut decide, prețul pentru Citizen Seria 8 e cam mult, de data aceasta caut ceva mai accesibil dar și cu mecanism bun, safir, etc.
. Am descoperit și mi s-au părut interesante ceasurile Delbana, insă mă nemulțumește geamul de cristal mineral de pe spate, m-am gândit și la Swiss Military by Chrono Automatic Dive dar cu greu am găsit specificația materialului la luneta rotativă....am găsit totuși undeva că ar fi din safir, sper sa nu fie din aluminiu, cum există la Citizen Promaster din câte știu, ceea ce nu mă încântă.
In căutările mele am revăzut ceasurile Hamilton cu mecanismul ETA 2892-A2,
și parcă nu-mi vine să renunț la calitatea mecanismului avansat dar asta înseamnă să ies din gama ceasurilor sport.Am să mai caut între timp.
In căutările mele am revăzut ceasurile Hamilton cu mecanismul ETA 2892-A2,
Am observat că la unele mărci de ceasuri se investește în mecanism, sa fie cat mai precis și piesele din aliaj calitative pentru un grad cat mai bun gen Elabore cum sunt acestea de la Hamilton cu ETA 2892-A2 dar estetic pe cadran sunt slăbuțe și cu lipsuri, cum ar fi cifre, fără SuperLuminova, lipsa secundarului, parca s-ar alege cea mai mica investiție, probabil costurile ar fi fost și mai mari.
Dar și viceversa, la ceasurile unde se investește într-un cadran bogat, atractiv, sunt slabe la interior cu mecanismul.
Se găsesc și ceasuri care sa le împace pe amândouă dar cu costuri destul de mari...
Dar și viceversa, la ceasurile unde se investește într-un cadran bogat, atractiv, sunt slabe la interior cu mecanismul.
Se găsesc și ceasuri care sa le împace pe amândouă dar cu costuri destul de mari...
Am fost atent când ați afirmat mai demult că ceasurile Citizen sunt mai bune decât Seiko și mi-am îndreptat căutările mele pe Citizen, sunt câteva care merită, dar cam scumpe, unul este Citizen Promaster GMT, apoi cele din Seria 8, și mai scumpe.Ar mai fi altele?.Și totusi ar exista vre-un Seiko care sa merite?
In afara de Grand Seiko cu 9S, 9R...sunt costuri f. mari la acestea.Va mulțumesc!
Aici tu trebuie sa analizezi si sa compari,plusuri si minusuri si sa alegi ce ti se potriveste mai bine.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Așa voi face, vă mulțumesc domnu' Claudiu!
Steinhart au ceasuri cu ETA Valjoux 7750 la 1100 €. https://www.steinhartwatches.de/en/chronographs.html
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
Salut, mulțumesc pentru recomandare, îmi plac și aceste mecanisme ETA Valjoux doar că nu sunt pasionat de ceasurile Chronograph, cele de acest gen le vad cu prea multe complicații și prezintă un dezavantaj din punctul meu de vedere, dar gusturile nu se discută și mai ales pentru cei care au nevoie de acest mecanism și funcționalitatea, utilitatea lui, eu însă le prefer pe cele cu mai puține complicații in mecanism chiar și fără dată dacă se poate, pe cele mai simple clasice, cu cifre sau mixt, stil vintage, heritage, retro
.Dar a fost un Chronograph care mi-a plăcut, și nu as mai fi ținut cont de complicații, dar este mult prea scump pentru mine și este
Hamilton Khaki Aviation Pioneer Mechanical Chrono cu mecanismul H-51-Si.
Hamilton Khaki Aviation Pioneer Mechanical Chrono cu mecanismul H-51-Si.