pozele dau impresia ca am dat vopseaua jos dar nu este asa,saptamana viitoare voi pune o poza cu ceasul montat ,am vrut sa vad si parerile vostre indiferent daca sunt laude sau critci, eu am incercat , oricum la acest ceas daca vroiam sa fac o rescriere si un reconditionat cu amanuntul depasea mult valoare ceasului, nu e un ceas cu valoare sentimentala ,a fost luat din "gunoi" si acum incerc sa fac ceva cu el , rezultatele le voi posta curandRudolfF scrie:Nu se poate aprecia simpla "cojire" a unui cadran.adichis scrie:am atasat cateva poze cu munca mea de azi , as vrea ceva pareri de apreciere sau critica
Cu un aerograf si o mana sigura se putea vopsi destul de frumos, binenteles ca se vor pierde markerii secundelor si alte alea, inscriptionate pe cadran. Ceasul asa cum este el acum nu este frumos.
am reconditionat un cadran , o fi bine ?
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: am reconditionat un cadran , o fi bine ?
Cadranele de ceas se executa prin tampografie cu matrite dedicate.
O rescriere corecta trebuie sa foloseasca acelasi procedeu tehnic.
Din pacate, nu este rentabil sa se execute matrite pentru doar un cadran.
Orice alt procedeu de rescriere, produce un rezultat slab, care afecteaza aspectul si scade valoarea ceasului. La fel ca la numismatica, lustruirea unei monede vechi ii scade valoarea reala, in ciuda aparentelor.
Sunt foarte putine ateliere care pot rescrie cadrane prin tampografie, dar pretul de executie este foarte mare.
In multe cazuri, mai bine sa ramana ceasul cu cadranul asa cum este, cu patina timpului ...
Personal apreciez ca un ceas vechi care are patina timpului pe carcasa, daca ar primi un cadran nou, ar arata ca o baba cu lifting ...
In ce priveste cadranul reconditionat prezentat de colegul nostru, este un exercitiu dar cred ca era mai bine daca ar fi inceput cun ceas banal, sovietic, iar Omega ar fi ramas cum era; dar este doar o parere, daca el este multumit asa, gata. Este ceasul sau.
Orice alt procedeu de rescriere, produce un rezultat slab, care afecteaza aspectul si scade valoarea ceasului. La fel ca la numismatica, lustruirea unei monede vechi ii scade valoarea reala, in ciuda aparentelor.
Sunt foarte putine ateliere care pot rescrie cadrane prin tampografie, dar pretul de executie este foarte mare.
In multe cazuri, mai bine sa ramana ceasul cu cadranul asa cum este, cu patina timpului ...
Personal apreciez ca un ceas vechi care are patina timpului pe carcasa, daca ar primi un cadran nou, ar arata ca o baba cu lifting ...
In ce priveste cadranul reconditionat prezentat de colegul nostru, este un exercitiu dar cred ca era mai bine daca ar fi inceput cun ceas banal, sovietic, iar Omega ar fi ramas cum era; dar este doar o parere, daca el este multumit asa, gata. Este ceasul sau.
o explicatie de nota 10 ! multumescWaisler scrie:Cadranele de ceas se executa prin tampografie cu matrite dedicate.
-
RudolfF
dispar replici ?
Da!O chestie de bun simt.....

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
cadranul tau are markerii aplicati. daca nu se pot scoate, se pot acoperi cu o vopsea pe baza de apa. apoi, se vopseste cadranul cu vopsea de alt tip, de exemplu spray auto. apoi se slefuieste finut fiecare marker in parte. succes!
Se poate aplica un strat de grasime-vaselina-pe markeri si apoi sa se vopseasca,sau se pot scoate daca sunt aplicati. 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
nu ziceti voi rau