Ajustarea acuratetei ceasului automatic

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
stefan.mihai

Ajustarea acuratetei ceasului automatic

Mesaj de stefan.mihai »

Salut.

Am un ceas Orient care imi ramane in urma ~1 min la 2-3 zile si sunt tentat sa-l desfac si sa-i ajustez un pic acuratetea insa nu stiu daca va mai ramane la fel de etans (100 m).
Voi ce credeti?
alin-stefan

Re: Ajustarea acuratetei ceasului automatic

Mesaj de alin-stefan »

Sa lasi ceasul in pace, asta cred eu ca e cel mai bine!
2,3 minute la o saptamina nui bai. Am avut si eu un Seiko 5 Sport cu aceeasi abatere si-l fixam in fiecare luni a saptamanii.
sicone

Mesaj de sicone »

informeazate cum se face reglajul ca s-a nu il strici si fi fara grija ,un ceas desfacut este la fel de etans daca il inchizi la loc cum trebuie.toate orient-urile care le-am luat noi din magazin mergeau inainte.se pot scoate usor sub 10 sec pe zi cu rabdare
stefan.mihai

Mesaj de stefan.mihai »

sicone scrie:informeazate cum se face reglajul ca s-a nu il strici si fi fara grija ,un ceas desfacut este la fel de etans daca il inchizi la loc cum trebuie.toate orient-urile care le-am luat noi din magazin mergeau inainte.se pot scoate usor sub 10 sec pe zi cu rabdare
Mersi pentru raspuns. Sper sa nu fac vreo prostie. O sa pun capacul inapoi, exact cum era.
Scrie răspuns