Ceasuri, gen "investitie"...

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Borbon

Ceasuri, gen "investitie"...

Mesaj de Borbon »

Azi toata ziua am rasfoit forumul si cred ca mai am nevoie de inca 15 zile pe putin, sa incep sa pricep si eu cate ceva de ceasuri... As fi curios, daca cineva ar vrea sa opineze despre ceasurile care pot fi "investitie", ma refer valoarea lor in timp sa fie mai mare sau cel putin egala...

Ma incadrez in tiparele forumului? :P
Claudiu
Forum Owner

Re: Ceasuri, gen "investitie"...

Mesaj de Claudiu »

Ceasurile "investitie" ......sunt greu de gasit si costa f. mult. Asta bineinteles daca nu te re feri la o investitie de genul 20 lei pe un Pobeda si vandut cu maine cu 30 lei. Ceasurile achizitionate din retelele de magazine nu-si pastreaza valoarea in timp, atat doar ca unele se pot vinde ulterior mai aproape de valorea lor altele nu. Deci este vorba de o devalorizare mai mica, nicidecum de o investitie.
Poate fac exceptie anumite ceasuri "eveniment"serii limitate sau alte lucruri care le scot din tipare.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

Pt castiguri instant iti iei o licenta si-ti deschizi un amanet. Sau pui mana pe citit si strangi un capital de 5-10.000euro cu care sa te joci :). Nu este cu nimic diferit fata de investitia pe bursa de ex :). Ceasuri care la ora actuala merita sunt branduri renumite gen Rolex, Omega, dar vintage, unde deprecierea deja a avut loc. Dar repet, daca nu citesti suficient risti sa iei tepe zdravene :roll: .
SBLA047
Borbon

Mesaj de Borbon »

Eu ma gandeam la ceva de genul... sa cumpar, pentru "colectie personala", sa le port si apoi cand vreau sa vand, sa le vand la un pret egal sau superior (nu foarte mare)... sa pot lua altul mai bun...
Ma refer ceasuri, gen Rolex sau alte marci de talia lor...
Acum am un Tissot si ma uit dupa un Longines sau Omega...
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Pai alea sint...
Mai sint si altele ...dar se gasesc pe eBay mai multe detalii privitoare la preturi.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
gherghin nicolae
Moderator

Pentru cine nu stie , e ...creier

Imagine
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Din cate am citit pe forumurile straine, e recomandat sa cumperi ceasuri cu bratara si sa le pui curea. O bratara originala e destul de scumpa si o poti vinde, in timp ce o curea se va deteliora, iar valoarea ei va fi nula peste cativa ani.
gherghin nicolae
Moderator

Pina la curea...mai e destul .
-Abigail Van Buren
Zar

Mesaj de Zar »

AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Pe scurt : Cumpara un ceas din Au masiv (nu conteaza detalii : marca, mecanism etc. - important este sa-ti placa tie) pt. ca pastreaza/creste macar valoarea metalului pretios. Chiar si in caz de depreciere a Au tot nu vei pierde - prea mult. Este cea mai sigura investitie. Restul sunt speculatii ...
AR1070-56E
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Serios? Vezi ca iar vorbesti prostii fara sa cunosti.
In 2012 aurul de 18k era 135 lei/gram la amanet iar acum e 90 lei/gram. Cum zici ca se cheama investitia, sigura? :lol:

Investitie sigura este atunci cand iei ceasul la pret sub piata. Ceasurile luate din magazin nu reprezinta investitie decatdaca vine de la o marca cu prestigiu iar si mai bine e atunci cand e serie limitata.

Rolex, omega si in ultima vreme cresc preturile fara motiv, acelasi ceas care acum 3 ani era 4000$ acum e 4700$ rezulta ca si preturile ceasurilor SH vor creste.
Dau exemplu patek nautilus, acum 2 ani era cam 8000 E SH iar acum am vazut vandute si cu 10.000E.

Un alt "pont" e sa iei un ceas destul de vechi incat pretul lui sa se fi stabilizat.
Zar

Mesaj de Zar »

Nu ai inteles ideea. Un ceas din Au masiv oricand poti sa-l vinzi rapid cel putin la valoarea metalul continut, indiferent ce cota are in acel moment. Asta inseamna investitie sigura. La restul iti asumi anumite riscuri, nu exista garantii. De ex. cu un ceas cumparat sub piata (cum zici tu) poti sa stai mult si bine pana apare cineva interesat, plus ca trebuie sa-i si convina sa plateasca pretul cerut de tine.
AR1070-56E
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Investitia speculativa, uneori e punitiva. :D
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
gherghin nicolae
Moderator

Valoarea unui ceas din aur ramine la minim valoarea aurului .Deci cel putin atit poti recupera pe acel ceas in cazul unei vinzari rapide.
-Abigail Van Buren
Scrie răspuns