seiko sumo - upgrades -

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
adl

Re: seiko sumo - upgrades -

Mesaj de adl »

Eu cred ca te complici inutil - oricate modificari i-ai face nu vei fi complet multumit si pana la urma tot iti vei cumpara ceasul dorit, dar dupa ce ai facut o gramada de alte cheltuieli fara sens...
Mai bine mai astepti sa strangi niste bani si-ti cumperi MM - asta ti-o spun din proprie experienta, nu pentru ca as fi eu foarte chibzuit/echilibrat.
Bafta!
Zar

Mesaj de Zar »

Singura modificare care merita investitia este sa pui safir la MM - parerea mea.
AR1070-56E
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

Zar scrie:Singura modificare care merita investitia este sa pui safir la MM - parerea mea.
Da si nu. Hardlexul de pe MM300 este curbat la interior,are antireflex si arata foarte bine "as is". Daca vrei neaparat cumperi safir si ilinstalezi doar daca se zgarie hardlexul.

Ps toate argumentele pe care le scriu in favoarea MM ului ma fac sa ma intreb de ce l-am dat in prima faza :| :)).
SBLA047
pitagora

Mesaj de pitagora »

Azi ii dau comanda De mm clasp pt sumo. Eu zic ca e o mare necesitate din punctul meu de vedere si nu ii face decât sa ii crească valoare. Claspul de pe sumo e inferior si de proasta calitate.
Zar

Mesaj de Zar »

Depinde de viziunea fiecaruia. Chiar daca faci o imbunatatire nu inseamna automat ca ii va creste valoarea, eventual doar pt. tine. In caz de vanzare ulterioara e posibil sa-l dai mai greu si in pierdere. Majoritatea (inclusiv eu) prefera ceasul asa cum a venit din fabrica - original.
AR1070-56E
pitagora

Mesaj de pitagora »

Nu e vorba de necesitate dau ca am eu o "dambla" acum, ci doar faptul ca e foarte prost claspul de pe sumo, nici măcar nu îndrăznesc sa le compar cu cel de mm300. Si cand zic prost zic faptul ca pe mine ma jena la încheietura, imi prindea pielea. Cei cu clasp asemanator la alte bratari stiu despre ce e vorba. E o problema cunoscuta si pe watchuseek. Nu as fi dat 110$ doar asa ca sa fiu mai aproape doar cu claspul de un mm300. Oricum imi face cu ochiul un alt model quartz, de la seiko, o sa deschid un thread separat.
Zar

Mesaj de Zar »

Am avut Sumo si nu m-a deranjat deloc la purtare - dar fiecare percepe in felul lui.
In fine, sa vedem ce quartz de la Seiko ai ochit ...

Imagine

Imagine
AR1070-56E
cat.27

Mesaj de cat.27 »

pitagora scrie:Claspul de pe sumo e inferior si de proasta calitate.
Adica ce are? sau nu are?

Am avut 3 din fiecare (Scuba / MM300) si nu am vazut diferenta ... in afara de faptul ca la MM300 reglajul rapid era super ...

Mi se pare o prostie sa incerci sa transformi un Sumo in MM, da fiecare cu ale lui ;)

Cum au zis si altii mai bine stringi bani de un MM300 ...

O seara buna ;)

Imagine
Va spun aici buna ziua in caz ca uit sa o spun in mesajele mele !
pitagora

Mesaj de pitagora »

am avut o ''pandalie'' sa incerc sa il transform, dar m-am linistit. Nu, nu vreau sa il transform, dar vreau sa mai schimb cate ceva la sumo.
de ce e inferior? nu stiu poate ca unul e presat iar celalat indoit.. Nu poti pune = intre cele 2 NEVER.

@zar pe mine ma ciupeste si imi lasa semn pe incheietura, chiar acolo in dreptul extensiei pentru costum diver. Eu nu port ceasul strans pe mana. Cred ca mai merge sa scot un link, dar nu il suport asa strans, mai ales ca incheietura se umfla sau se strange in functie de lichide, temepratura etc.

Prin faptul ca ii pun un clasp nu sper sa ii cresc nici valoarea( pentru ca nu il mai dau, se pare ca pretul de 400 euro nu e pe gustul nimanui, dar nu ma supar, asta e :D), pur si simplus sper sa remediez problema sa nu ma mai ciupeasca de piele.

tot citisem pe net niste fabulatii cum ar exista/ nu ar exista ceramic/sapphire bezel/bezel insert pentru sumo? voi stiti ceva?

referitor noul quartz( zic doar ca e foarte ravnit pe watchuseek).
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

Tuna quartz cu "motor" 7c46 sau sbcm023?
SBLA047
pitagora

Mesaj de pitagora »

satiriadis scrie:Tuna quartz cu "motor" 7c46 sau sbcm023?
ai ghicit :)
Scrie răspuns