Buna ziua stimati colegi ! Sunt incepator in aceasta pasiune , cea a colectiei de ceasuri. Imi plac tare mult pendulele, dar in egala masura si cele de mina, mecanice. Curind am achizitionat o pendula de perete marca Tempus Fugit, dar fara greutati. Rog pe cei in masura sa dea un sfat tehnic, daca merita chinuiala restaurari cutiei si achizitionarea unor greutati aferente marcii ?!!! Nu stiu daca e functional sau nu ! Intreb de asemeni , de unde pot cumpara greutati pt aceasta marca si , o recomandare a unui ceasornicar bun in Constanta . Am mai luat si doua pendule Jantar, una ok la cutie, iar pe cealalta donatoare, dar din pacate au acelas defect .... un tambur fisurat ! ( asa mi-a fost spus de catre ceasornicar.. ) si nu se pot repune in functionare ! Astept cu mare placere si interes ajutorul dumneavoastra in acest sens si in revitalizarea pendulelor. In varianta in care nu sunt de reparat, catre ce marca sa imi indrept atentia !
Multumesc anticipat !
Pendula de perete
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
-
laurentiu ionita
Re: Pendula de perete
Din punctul meu de vedere, nu se merita.
Cauta ceva mai vechi si deosebit, gen Gustav Becker, Kienzle s.a.md.
Pendule care merita restaurate.
Cauta ceva mai vechi si deosebit, gen Gustav Becker, Kienzle s.a.md.
Pendule care merita restaurate.
Iantar-ul cu caseta fisurata se poate repara cu siguranta. Pentru greutati la celalalt este mai complicat de gasit originale, dar se pot confectiona artizanal altele.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
-
abarth_mcm
Jantza-rul se repara - casetele arcurilor reprezinta principala problema a acestor pendule
Eu de exmplu am dus la reparat recent o asemenea pendula si am facut-o. Desi pe de alta parte puteam gasi alta pendula cu totul, insa am vrut neaparat sa o repar deoarece am folosit mecanismul la alta pendula.
Tine cont ca reparatia poate fi mai scumpa decat daca ai cumpara un Jantar functional.
Tepus Fugit e o pendula mai noua. Se pot confectiona greutati.
Eu de exmplu am dus la reparat recent o asemenea pendula si am facut-o. Desi pe de alta parte puteam gasi alta pendula cu totul, insa am vrut neaparat sa o repar deoarece am folosit mecanismul la alta pendula.
Tine cont ca reparatia poate fi mai scumpa decat daca ai cumpara un Jantar functional.
Tepus Fugit e o pendula mai noua. Se pot confectiona greutati.