Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
ovy ovy

Mesaj de ovy ovy »

:lol: mi-a venit ceasul :D ati avut dreptate,cei de la galt sint f ok :wink: a avut spiralul agatat.puteti sa-mi spuneti de ce :?: merge super si sint f multumit de el!multumesc de ajutor :D :D
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Soc de la transport!! Se intimpla frecvent!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Roman Radu

Mesaj de Roman Radu »

poate o sa rideti de mine dar am o mare curiozitate....la achizitionarea ceasurilor se poate aplica regula buy-back ca in cazul unor marci de masini?...sau la unele marci de ceasuri?
rommel
mnm

Mesaj de mnm »

Roman Radu scrie:poate o sa rideti de mine dar am o mare curiozitate....la achizitionarea ceasurilor se poate aplica regula buy-back ca in cazul unor marci de masini?...sau la unele marci de ceasuri?
Ar fi o sugestie pentru guvern....ca se apropie alegerile:
Predam la remat un ceas vechi , bon si reducere la achizitionarea unuia nou.......
Homo suus fortuna faber est.
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Roman Radu scrie:poate o sa rideti de mine dar am o mare curiozitate....la achizitionarea ceasurilor se poate aplica regula buy-back ca in cazul unor marci de masini?...sau la unele marci de ceasuri?
La magazinele mari de ceasuri nu se poate aplica aceasta regula (rationamentul e relativ complicat si nu am rabdarea sa ii dau curs acum - ar fi mult de scris). La retaileri, bijutieri, etc. se practica, la unii cu toti clientii, la unii numai cu clientii favorizati. E un sistem foarte fragil si delicat in care trebuie sa lucrezi cu mare grija, altfel esti "out of business". De aceea multi nu il practica.

P.S. nu avem de ce sa radem deoarece intrebarea mi se pare foarte interesanta si pertinenta.
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
dandsoo
Membru Special

Mesaj de dandsoo »

Aceasta regula ar trebui aplicata doar daca constati ca ceasul are un defect din fabricatie. Uneori unii dealeri de ceasuri vor invoca tot felul de motive, cum ca tu ai fost de vina ca ai stricat ceasul etc. In afara daca acest lucru se intampla ai dreptul sa ceri "full refund" fara sa le dai nici o explicatie de ce faci acest lucru. Insa se ajunge la situatia de a trimite ceasul la producator pentru verificare iar producatorul si dealerul vor spune ca tu ai fost de vina ca ai stricat ceasul si nu a fost vorba de nici un defect de fabricatie.
Personal trec printr-o astfel de situatie insa nu am primit nici un raspuns de la firma manufactoare sau de la dealer, asa ca cel mai probabil o sa o las balta.
Imagine Imagine
Imagine
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

dan scrie:Personal trec printr-o astfel de situatie insa nu am primit nici un raspuns de la firma manufactoare sau de la dealer, asa ca cel mai probabil o sa o las balta.
... daca nu sunt prea indiscret (curios sunt cat cuprinde), despre ce situatie este vorba ? Care e firma, care e problema ? Poate ajutam cu un sfat cu o idee.
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
dandsoo
Membru Special

Mesaj de dandsoo »

Situatia este oarecum rezolvata si in drum spre mine, insa atitudinea dealerului in momentul in care am cerut full refund sau alt ceas m-a surprins putin, in sensul ca ma asteptam la alt raspuns. ( Eu citesc frecvent Tz-Uk si acolo cand cineva cere full refund nu se discuta acest lucru)
Imagine Imagine
Imagine
Roman Radu

Mesaj de Roman Radu »

dan scrie:Aceasta regula ar trebui aplicata doar daca constati ca ceasul are un defect din fabricatie. Uneori unii dealeri de ceasuri vor invoca tot felul de motive, cum ca tu ai fost de vina ca ai stricat ceasul etc. In afara daca acest lucru se intampla ai dreptul sa ceri "full refund" fara sa le dai nici o explicatie de ce faci acest lucru. Insa se ajunge la situatia de a trimite ceasul la producator pentru verificare iar producatorul si dealerul vor spune ca tu ai fost de vina ca ai stricat ceasul si nu a fost vorba de nici un defect de fabricatie.
Personal trec printr-o astfel de situatie insa nu am primit nici un raspuns de la firma manufactoare sau de la dealer, asa ca cel mai probabil o sa o las balta.
...pai la mine situatia este mai simpla...ceasul meu este bun...este in garantie dar as vrea sa-l folosesc ca avans pentru un altul...
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Imi plac 2 ceasuri intre care am sa aleg pe care sa il cumpar...problema este ca nu stiu daca aleg bine, de aceea am nevoie de o parere avizata daca ar trebui sa cumpar un astfel de ceas.Am rugamintea de a ma ajuta..

Vreau ceva cu bezel rotativ cam astea mi-au sarit in ochi pina acum :

Victorinox Dive Master 500 Black Ice
http://www.stundenzeiger.de/media/blogs ... ck-Ice.jpg asta are carcasa din PVD si titan

Victorinox Maverick II
http://www.abouttime.com/business/mnt1/ ... rick-2.jpg la asta as alege "cred" o curea de cauciuc

Multumesc!
Zar

Mesaj de Zar »

Primul e simplu si al 2-lea e cronograf.Ambele au si data.Depinde ce iti place mai mult, daca nu folosesti functia chrono nu prea are rost sa-l iei pe 2 costa si ceva mai mult.Totusi ce suma vrei sa investesti ? Poate in acei bani gasesti ceva mai bun ca marca si mecanism. :wink:
AR1070-56E
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Nu am o suma anume. Am gasit ceasurile pe undeva la 1500 - 1600 RON la Cellini si sincer as da si mai mult...nu foarte, dar as da destul pentru un ceas cu bezel rotativ care sa imi placa cum arata in primul rind.
shiftear

Mesaj de shiftear »

Dive Masterul e quartz, doar editia limitata e automatic. Mi se pare scump la 15-16 sute. Daca treci de astea doua probleme, ceasul e foarte ok. Diver style (dupa cum unii stiu eu ma dau in vint la orice ora dupa divere), rezistent, arata foarte bine, etc.

Daca esti dispus sa dai mai mult, ai alternative, spre exemplu Nivrel are un diver dragut (Deep Sea, WR1000m, safir, ETA 2892) la 2300. Cautind pe la magazine online in strainatate gasesti sigur si altele.

Bafta in continuare!
Grail watch: Blancpain Fifty Fathoms Aniversary

Imagine
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Nivrel seamana cu un ceas de la Omega...si imi place!Dar am o mare plroblema nu stiu unde sa caut ceasuri mai ieftine si sa nu fiu tepuit, am inteles ca cea ce am de gind sa cumpar este cam scump dar nu stiu de unde sa iau mai ieftin.
Voi chiar stiti de unde trebuie cumparat pt. si am rugaminte sa imi spuneti!Nu stiu nici pe net de unde trebuie si nici in magazinele din ro.
Merci pentru ajutor si sfat mai astept sugestii!
Zar

Mesaj de Zar »

-Poti alege acel Nivrel sau la 1100-1600 lei Certina - DS First, toate sunt WR 200M, bezel rotabil, safir, otel 316L, mecanisme ETA quartz, ''Swiss Made'' si solid lucrate.Daca vrei varianta automat depaseste 2000 lei.
http://www.certina.com/Collection/Gents ... .aspx?pi=0
-Incearca la BB Collection (mai ieftin) sau Helvetansa (ceva mai scump), ceasurile sunt identice la ambele magazine. :)
-Nu iti sugerez achizitii on-line pt. ca nu stiu care site-uri sunt serioase. :wink:
AR1070-56E
Scrie răspuns