Taraxacus scrie:Nu stiu daca e locul potrivit. . Am un cesuletz electric, marca Pierre Lannier, de dama la care s-a spart gemuletzul, era bombat si din sticla. Am scos mecanismul, si gemuletul spart, l-am reconstituit si am masurat diametrul , are 21,6 mm. Mai are o garnitura alba care intra cam fortat , are diametrul un pic mai mare dar cu bunavointa o pot inghesui la loc.
Am si eu cateva intrebari:
1. unde pot sa gasesc o sticla la dimensiunile respective, curbata preferabil daca nu, dreapta, nu este plastic. De taiat singur nu cred ca pot sa o tai si sa o slefuiesc astfel incat sa iasa perfect rotunda si dreapta in sectiune (am niste placute de sticla perfect plane groase de 1 mm de la cromatograme).
2. cum se face montarea? incalzesc carcasa? cum se incalzeste caracasa, pe un fier de calcat sau resou sau este suficient un feon?
Rabdare.....caci vei primi si raspunsurile cuvenite.Nu intotdeauna am suficient timp,dar imi gasesc....
1-Sticla se gaseste,daca ai dimensiunea exacta si tipul pe care-l doresti.Inclusiv eu am,dar sunt convins ca nu sunt singurul.
2-Scoti mecanismul,incalzezti carcasa,undeva la 60 grade,pui repede garnitura la locul ei,cu grija la pozitia acesteia,sa nu o pui invers decat a fost,si presezi ci presa cristalul la locul lui.
Teoretic cam asta este.