Buna ziua,
Am observat ca unele ceasuri au in loc de 2 gauri pentru telescop 4, cele 2 suplimentare sunt pozitionate mai in interior, spre ceas. La ce folosesc acestea? Multumesc.
4 gauri telescop
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: 4 gauri telescop
Cele din interior pentru bratara, cele spre exterior pentru curea.
-
PricoMigdala
Unele modele de la Frederique Constant folosesc patru telescoape pentru prinderea curelei, cate doua la fiecare capat.
-
valentin1234
Ceasurile cu doua gauri pe ansa nu sunt chiar rare, aproape fiecare producator are cel putin unu....si Omega....si Rolex.
In general, atunci cand un ceas e oferit - in cutie, de producator - cu curea/NATO/silicon si bratara, din considerente mai degraba estetice/telescoape curbate.....gaurile dinspre capatul ansei sunt pentru bratara iar cele dinspre carcasa pentru curea (de obicei).....sau invers....
In general, mi-as dori ca toate ceasurile sa aibe cate 2 gauri pe ansa pentru ca asta ofera mai multa flexibilitate in schimbarea
curelelor, bratarilor - mai ales after market.....etc
In cazuri cu totul speciale, telescoapele duble ofera mai multa rezistenta la sarcini foarte mari...
In general, atunci cand un ceas e oferit - in cutie, de producator - cu curea/NATO/silicon si bratara, din considerente mai degraba estetice/telescoape curbate.....gaurile dinspre capatul ansei sunt pentru bratara iar cele dinspre carcasa pentru curea (de obicei).....sau invers....
In general, mi-as dori ca toate ceasurile sa aibe cate 2 gauri pe ansa pentru ca asta ofera mai multa flexibilitate in schimbarea
curelelor, bratarilor - mai ales after market.....etc
In cazuri cu totul speciale, telescoapele duble ofera mai multa rezistenta la sarcini foarte mari...
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Telescoape duble are si Corum, mai ales la ceasurile de diametru mai mare pe curea din cauciuc sintetic. Pentru a umple distanta mare dintre ansele lungi si curbate si carcasa e nevoie de o rigiditate sporita ce probabil nu poate fi obtinuta exclusiv din insertia curelei.
Multumesc pentru raspunsuri.